am descoperit ca mai sunt si persoane care nu au mancat niciodata.
Pentru acele persoane scriu procedeul care este foarte simplu.
Este o reteta ideala acum ca se apropie postul.
vinete
ulei
usturoi
sarecantitatile variaza in functie de preferinte
Va sfatuiesc sa nu faceti din mai putin de 2 vinete ca or sa fie prea putine…Cum se fac:
Taiem vinetele (curatate de coaja) in felii groase cam de 1 cm,
le saram si le punem la scurs pt cca o ora.
Le stergem de apa pe care o lasa, le dam prin faina
si le prajim in ulei foarte bine incins, altfel riscam sa “inghita” si mai mult ulei.
Puteti sari peste datul feliilor prin faina (mie imi plac asa ca parca nu absorb
asa mult ulei si fac o crusta foarte subtire usor crocanta).
Le prajim pe ambele parti,
apoi le scoatem pe hartie absorbanta sa se elimine surplusul de ulei.
Intre timp facem mujdeiul de usturoi.
Pisam usturoiul si il amestecam cu putina sare (nu multa pt ca mai au si vinetele sare) si apa.
Turnam mujdeiul peste vinete si mancaaaaaaaam…
O bunatate!
super delicios,si eu fac dar mai rar ca stau bine cu kilogramele.daca te superi nu-ti mai spun cum fac eu dar daca nu,…fa langa ele 2-3 rosii exact cum ai facut vinetele sa vezi ce super merg impreuna.pofta buna .
Am mancat si eu odata vinete prajite, la niste prieteni.Le-au servit cu paine prajita pt ca asa cum ai spus si tu erau tare uleioase, dar bune bune.
@Mary: da, e o idee si cu rosiile, cred ca ies super asa..
@Deea: sunt bune rau si dc respecti cateva reguli reusesti sa le faci mai putin uleioase… uleiul f incins si scurgerea lor.
Bune, bune le fac si eu dar mai rar ptr. ca sunt putin cam uleioase.
Da 🙁 si eu tot din cauza asta le fac rar. Daca nu, cred ca le-as face saptamanal :))
Dragamea, si eu ma numar printre cei care nu stiau de minunatia asta, eu faceam numai cu dovlecei. O sa o retin pentru zilele de post, iti multumesc!
Bunny, sunt buni dovleceii dar parca vinetele astea sunt si mai bune… Sper sa-ti placa. 🙂
Buna Edith. Sunt o fana de a ta,retetele tale sunt minunate si sanatoase. De cand te-am descoperit (cam un an..)ma tot minunez de ce-ti iese din manute. Felicitari. Daca nu te superi pot sa-ti dau o sugestie la vinetele prajite: dupa faza cu saratul si scursul, le dai prin aluat de clatite, scurgi pe hartie si tencuiesti un strat de vinete, unul de felii de rosii, patrunjel tocat si stropesti totul cu mujdei. Dupa cateva ore la frigider mananci pana lesini, te trezesti si mananci din nou 🙂 E testata reteta!!
Buna Vale!
Interesanta reteta ta cu aluatul de clatite. Mmm.. cred ca-i buna rau, doar ca o sa sar peste faza cu patrunjelul.. ca nu prea sunt fan 😛
Merci ca gatesti dupa retetele mele, ma bucur ca iti plac. Sanatoase nu sunt ele toate.. dar trebuie sa mai mancam si gustos nu numai sanatos, nu? 😛
Te mai astept cu drag! 🙂
Eu le fac fara faina si ou, doar prajite un pic si apoi pun peste ele apa cu usturoi, si nu sunt uleioase!
Azi eram singura acasa, fara ceva yummy de mancat in pauza de pranz de la toceala :)) si fara prea multe optiuni in frigider. Nici cartofi nu aveam, ca rezolvam eu un pranz rapid 😛 In frigider, o vanata ratacita. Imi amintesc ca ai ceva ceva retete cu vinete pe blogul tau pliiiin de bunatati. Asa ca dau peste vinetele prajite cu usturoi. Si eu sunt dintre cei care nu au incercat pana acum. Am fost surprinsa de cat de buuuuuneeee sunt!! Rapide, excelente la gust, le-am devorat in 10 minute :)) Pacat ca am avut doar o vanata in frigider 😀 Saru’mana pt masa 😀
Sa-ti fie de bine! 🙂
Nici nu aveau cum sa nu-ti placa, sunt delicioase, ma bucur ca le-ai descoperit 🙂 data viitoare sa faci din minim 2 vinete, asa cum am spus si in reteta, ca sa-ti ajunga 🙂
Buna, in urma cu vreo 2 saptamani am descoperit intamplator blogul tau, si nu cred ca trece o zi fara sa-l vizitez :)Avand in vedere ca tin post, am incercat doar cateva retete de post, ultima fiind vinetele prajite (stiam doar varianta cu dovlecel); nu ma asteptam sa fie asa bune, am facut 2 bucati mai mici si mai am doar cateva felii:). Abia astept sa treaca postul sa incerc si alte bunatati facute de tine. Felicitari pentru tot, e un blog cu adevarat reusit!!!
Buna Mirabela, ma bucur tare ca iti plac retetele mele.
Vinetele astea sunt tare, tare bune. Parca nu te poti opri din mancat.. 🙂
Te mai astept cand incerci si alte retete! 🙂
si eu fac, dar peste vinete pun sos de rosii cu usturoi.
Eu asa le mancam la mama cand eram mica si n-as schimba nimic la ele, mi se par perfecte asa 🙂
Dar, desigur, fiecare le face dupa gustul personal.
In loc sa prajiti feliile de vanata in ulei le puteti gratina apoi le stropiti cu un amestec de ulei masline,patrunjel tocat fin,o lingurita otet si usturoi tocat fin
Sigur, le putem face si asa. Varianta prajita este mai grea intr-adevar dar si mai gustoasa 🙂
la fel de bine ,merg si tecile de fasole verde ,fierte ,apoi trecute prin aluat de clatite si prajite ,servite cu mujdei langa o pulpa de pui .Sau ardeiul copt ,curatat si prajit in acelasi mod …putem incerca iarna cand scoatem din congelator ardeiul copt ,E un deliciu.
Daaa, fasole verde cu usturoi este preferata mea, am reteta pe blog de multi ani 🙂 https://www.edithskitchen.ro/fasole-verde-cu-usturoi/ Dar eu nu le mai trec prin aluat de clatite, le prajesc simple in usturoi.
Insa ardei copt simplu, cu usturoi nu am facut inca… Doar asa, cu iaurt https://www.edithskitchen.ro/salata-de-ardei-copti-cu-iaurt/ 🙂