shopify site analytics
Vinete cu carne tocata - Edith's Kitchen
Print Friendly

vinete cu carne 1

Astazi avem o reteta rapida, usoara si delicioasa, asian style, stil pe care sunt sigura ca multi dintre voi il iubiti ca si mine.

Poate fi preparata cu succes pentru o cina rapida sau pentru un pranz de weekend.

Poate fi consumata si in dieta Dukan daca o preparati cu carne tocata de pui sau de vita si nu folositi ulei.

Ne trebuie:

400-500 g carne tocata (pui, vita, porc sau amestec)

2 cepe

1 vanata

7-8 lg sos de soia

2 lg pasta de ardei dulce (sau 1/2 lgt pasta ardei iute)

sare, piper

2-3 lg ulei (optional)

– cantitati pentru 2 portii –

Cum se fac:

Intr-o tigaie antiaderenta mai incapatoare, “calim” carnea, pentru cca 20 minute, acoperita cu capac,

cu sare si piper adaugat, amestecand din cand in cand. Puteti adauga 2-3 lg de ulei.

La nevoie adaugam 4-5 lg de apa. Daca folositi carne de vita, adaugati cca 100 ml apa si lasati pe foc in jur de 30 min.

Adaugam ceapa taiata julienne si lasam pe foc inca 2-3 minute,

amestecand din cand in cand.

Taiem vanata fasii subtiri (cam cat degetul mic de groase si lungi) si o adaugam peste carne,

si lasam acoperit, amestecand din cand in cand cca 10 minute. La nevoie adaugam putina apa.

Facem un amestec din sosul de soia, pasta de ardei (folosesc Eros Pista de la Univer dulce sau iute) si 5-6 lg de apa.

Turnam amestecul peste carne. Lasam pe foc inca cca 10 min.

Servim cu garnitura de orez, paste din orez, chiar paste din grau, sau fara (asta daca nu sunteti la dieta…).

Mie imi plac si goale, sunt delicioase!

Enjoy!

vinete cu carne

Publicat in categoria RETETE DUKAN
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

10 Comentarii:

  1. Suna bine! home made 😉

  2. O idee buna, chiar nu mai stiam ce sa fac de mancare. M-am saturat de piept de pui si pulpe la coptor.. si mai am vreo 3 luni de dieta :(( Multumim pentru toate retetele minunate!

  3. Am incercat-o in seara asta. Foarte buna! Ne-am lins pe furculite :))
    Multumesc pentru reteta!

  4. Buna ideea! Merge si cu vinerea de la congelator? Puse pt iarna?

    • Banuiesc ca ai vrut sa intrebi daca merg cu vinete de la congelator 🙂
      Daca sunt coapte, nu cred ca le poti folosi aici. Daca sunt taiate felii/bucati si congelate, sigur, pot fi folosite. Insa se gasesc vinete pe piata 🙂

  5. Ma bucur ca va plac, sper sa le incercati ca-s tare bune 🙂

  6. Anonymous says:

    Am facut, delicioasa! Merci!

  7. Foarte buna a iesit. Am mancat-o simpla, pentru ca e conforma cu dieta Montignac. Am pus si 2 catei de usturoi cu sosul de soia. Multumesc pentru reteta, esti sursa mea de inspiratie de multe ori.

Adauga comentariu