vegetalaborcan thumb3 1 - Vegeta la borcan pentru iarna

De cativa ani nu mai folosesc produse gen delikat/vegeta din comert. Am ales sa apelez la amestecurile

de legume uscate care se gasesc in plafaruri, sau la unele cuburi concentrate care nu contin

monoglutamat de sodiu, care este foarte daunator pentru organism

(alaturi de multi alti aditivi continuti de multe dintre alimentele de pe piata).

Si de data asta, este o reteta de la mama, recunosc, pregatita tot de ea, insa sunt sigura ca va poate fi de folos.

Vegeta naturala, sanatoasa, la borcan pentru iarna.

Se poate folosi cu precadere la ciorbe, dar il putei folosi si la sosuri/tocanite.

Ne trebuie:

1,5kg ardei

1kg morcov

1kg pastarnac

o telina mare cu tot cu frunze

1-2 legaturi patrunjel verde

500g sare pt muraturi

(puteti pune si cateva radacini de patrunjel)

– cantitati pentru aprox. 4 borcane de 800g –

Cum se face:
Legumele spalate, curatate si taiate bucati se dau prin masina de tocat sau se maruntesc

in robotul de bucatarie cu lama in S. Punem sarea si amestecam totul.

Lasam la temperatura camerei pentru 12 ore,timp in care mai amestecam in compozitie,

dupa care se pune in borcane. Se pastreaza la loc uscat si racoros, ca si celelalte conserve pentru iarna.

Se pune 1 lg la o oala de ciorba de 3 litri (atentie, este foarte sarat, asa ca atunci cand il folositi nu mai adaugati

sare decat dupa ce puneti amestecul de fata si gustati ciorba!).

Dupa deschidere, pastrati borcanul la frigider.

Nota: el iese mai rosiatic daca folositi ardei rosii, eu am folosit ardei verzi.

Enjoy!

vegetalaborcan1 thumb3 1 - Vegeta la borcan pentru iarna

Daca inca nu ati terminat de facut conservele/muraturile pentru iarna,

poate va ajuta retetele mele pe care le gasiti aici: CONSERVE/MURATURI