web analytics
Print Friendly
Ne trebuie:
2 verze mici (cca 1,5 kg)
un ciolan afumat dezosat de cca 400-500 g
2-3 suvite de slanina afumata
2 cepe
1 ardei gras
2-3 ardei iuti din otet
2-3 rosii (eu am pus rosii in bulion)
70-100 ml ulei
3 linguri de pasta de tomate
delikat, piper, cimbru
(cantitatile si ingredientele pot varia in functie de preferinte)

Cum se face:

Recunosc ca varzica facuta asa este o bomba calorica dar e grozaaaava
(d-aia o fac mai pikanta ca sa accelereze metabolismul Photobucket)Se taie varza fideluta subtire si se freaca bine cu sare/delikat.
Se pune intr-o tava maricica (astfel incat sa ramana loc si pt restul ingredientelor),
peste ea se pune ceapa taiata solzisori, ardeiul taiat fideluta si rosiile taiate fasii, piper, cimbru,
se amesteca usor cu mana apoi se toarna deasupra uleiul si cca 200 ml de apa.

Se baga la cuptorul incins pt cca 20-30 min.
Intre timp taiati ciolanul afumat bucatele, la fel si slanina.

Dupa cele 30 de minute scoateti tava, puneti carnea, slanina, bulionul diluat cu putina apa,
putin chilli sos si ardeiul iute taiat bucatele mici, amestecati bine si dati din nou la cuptor
(pentru cei care nu prefera mancarurile prea picante ardeii iuti sunt suficienti, iar cei carora nu le plac ii pot elimina).

Se amesteca din cand in cand si se lasa la cuptor pana se face
(1h si 1/2 – 2h, in functie de cuptor si intesitatea focului).
Daca pe parcurs varza nu este facuta si pare ca se usuca mai adaugati putina apa.


 

12 Comentarii:

  1. Inghit in sec si iar inghit in sec……mor dupa varza in general, dar si cu ciolan…………….mmmmmmmmmmmmmmmmmmm

  2. Si mie mi-e o foameee… si mi-e si pofta de varzica ca am facut-o acum ceva timp si nu am apucat sa o postez..

  3. varza trebuie sa fie murata?

  4. nu, varza este cruda. Se vede si in poza in care este in tava… Dar se poate face si cu varza murata.

  5. Draga Edith,
    Am descoperit tocmai ieri website-ul tau si am ramas foarte surprinsa sa vad cat este de complex…minunat.
    Sunt putin nefamiliara cu multe dintre produsele pe care le foosesti, eu locuiesc in New York de 10 ani, si nu stiu ce este “Delikat” , oricum, este foarte reusit.
    Inca odata felicitari pt. munca pe care o depui
    Mirela

  6. Mirela, ma bucur ca iti place. Sper sa gasesti aici retete pe placul tau.
    Delikatul este fosta vegeta, concentrate de la Knorr, sigur gasesti si pe acolo :)
    Multumesc frumos pt cuvintele frumoase si te mai astept.
    Daca incerci ceva astept sa-mi spui daca ti-a placut :)

  7. Super!super!ma bucur tare ca am descoperit pagina ta!incet incet devin o mica bucatareasa;)pentru ca nu sunt acasa sa am tot ce imi trebuie pentru a prepara delicioasele retete,,,,,ma gandeam daca exista vreo posibilitate pentru un program de a introduce toate ingredientele ce le am prin casa si acesta sa-mi arate ce retete pot prepara.Nu de alta dar citind fiecare reteta in parte si neavand ingredientele necesare raman cu gandul si tare rau este.
    Va doresc o seara minunata!
    Cu mult respect,Simona

  8. Simona, din pacate nu exista optiunea de care vorbesti tu.
    In coltul din stanga sus, ai un camp unde poti cauta un cuvant in bog. Dar o lista de ingrediente nu, din pacate.
    Insa, retetele, majoritatea lor pot fi adaptate, mai elimini un ingredient, mai adaugi altul…
    Iar care nu pot fi adaptate.. faci o lista de cumparaturi pt a doua zi ;)
    Sa stii ca asa fac si eu cand vad cate o reteta noua, pt ca se intampla f des sa nu am toate ingredientele in casa.
    Gasesti tu o solutie, bafta, si spor la treaba! :)
    Te mai astept, dar cu conditia ca data viitoare sa-mi spui “tu” ;)

  9. Buna Edith,

    Am descoperit site-ul tau de cca 9 luni. Mai mult sau mai putin o bucatareasa novice, site-ul tau a devenit un punct de reper pentru mine. Il consult pentru retete, idei si nu numai, imi place f mult ce combinatii de condimente faci.

    Am incercat cateva dintre retetele tale, sa fie vreo 20-30 pe putin, din diverse categorii. Foarte bune!

    Salivez oricum de fiecare data cand citesc sa caut vreo reteta, combinatie, sau noutati :)

    Imi place ca postezi retete pe care le testezi personal si apreciez opiniile sincere :) Sa nu schimbi stilul.

    Una peste alta nu am o reteta anume de laudat doar sincere felicitari pentru un site frumos, bine organizat si foarte GUSTOS :).

    La multi ani!

    Anca

  10. Anca, iti multumesc frumos pentru cuvintele frumoase!! ma bucur tare ca ti-a placut ce ai incercat de la mine.
    Intotdeauna vei gasi opinii sincere si in general nu pun pe blog retete care nu mi-au placut :)
    Te mai astept cu drag si pe viitor!
    La multi ani!!

  11. Buna,

    Am facut varza asta acum ceva timp si a iesit nemaipomenit! Fac din nou azi :) Ft usoara reteta!

    Vroiam sa te rog, daca poti, sa pui in curand si o reteta pentru lasagna :D Am tot cautat pe aici la sectiunea de paste dar nu am vazut.

    Felicitari pentru blog!

    Adina

  12. Adina, tare ma bucur ca ti-a placut. Asa e, e tare buna varza cu afumatura.
    Lasagna sper sa fac in curand, nu promit insa cat de curand… :)
    Te mai astept!

Leave a Reply