shopify site analytics
TURTITE CU LEURDA - Edith's Kitchen
Print Friendly

turtite cu branza si leurda

Este vremea leurdei si este pacat sa nu profitam de ea.

Astazi avem tot o reteta Dukan cu leurda, care se face foarte repede si poate fi unul din aperitvele de pe masa de Paste.

Cred ca ati observat ca retetele Dukan sunt rapide, cu relativ putine ingrediente si se fac foarte usor.

Ceea ce, ne prinde bine, nu? 🙂

Turtitele de fata pot fi consumate ca atare sau pot fi folosite pe post de paine.

Eu le-am facut sandvici cu sunca de curcan si au fost minunatee!

– Reteta pentru perioada de Croaziera/PL –

Ne trebuie:

branza dulce 0,2 % (mai vascoasa)

leurda

ou

tarate ovaz

sare, piper, chilli

Cum se fac:

Cantitatile le-am pus din ochi. Sa fi fost 200-300 g branza,

8-10 frunze de leurda, tarate 4-5-6 lg (sau pana obtineti o consistenta mai legata).

Daca avem o branza mai apoasa, o lasam la scurs intr-o sita acoperita cu o bucata de tifon cateva ore (sau de seara pana dimineata).

Leurda se toaca marunt in robotul de bucatarie.

Amestecam toate ingredientele (tarate punem atat cat consistenta aluatului

sa ne permita sa facem niste bilute care nu sunt f ferme..).

Daca branza nu este scursa bine, puneti doar albusul de la ou (sau 2 oua de prepelita),

sa nu obtineti un amestec prea moale.

Punem bilutele formate pe hartie de copt, aplatizam cu degetele

sau cu o lingura si coacem la cuptorul preincalzit la 170 C pana se rumenesc usor (cca 25-30 min).

turtite cu leurda 2

Enjoy!

turtite cu leurda 1

Alte retete cu leurda de pe blog:

Risottto cu leurda                  Placinta cu leurda

risotto placinta cu leurda

Publicat in categoria APERITIVE, RETETE DUKAN
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

16 Comentarii:

  1. Anonymous says:

    Nu stiu cum sunt la gust, insa pozele sunt de revista! (ca de obicei de altfel:P)

  2. Anonymous says:

    Cometariu de tip personal pentru Edith…

    Buna ziua,

    in primul rand, vreau sa va multumesc pentru unul dintre cele mai profesionale blog-uri de tip culinar ce am vazut…

    In al doilea rand, vad ca “valul” dietei Dukan a ajuns si in Romania. Acum doi ani cand m-a ajuns si pe mine, mi-am pus problema sa o incer si eu, dar inainte am hotarat sa ma informez. Un lucru vreau sa fie clar, fiecare face ce vrea cu corpul sau, singurul lucru pe care il doresc este sa continuati sa publicati multe retete cu fructe si legume.

    Multumesc

    Notas:

    British Dietetic Association http://www.bda.uk.com/news/101213weirddiets.html

    French Foos Safety Agency
    http://www.afssa.fr/Documents/NUT2009sa0099EN.pdf

    Organización de Consumidores y Usuarios – España
    http://www.ocu.org/adelgazamiento-y-obesidad/dieta-dukan-mas-peligros-que-milagros-s540484.htm

    • Multumesc pentru articolele trimise.
      Stiu ca este o dieta controversata, insa incerc sa nu exagerez cu proteina animala. Deocamdata la mine are efecte bune si ma simt ok.
      Retete cu legume vor mai veni pe blog, urmariti-ma 🙂
      mai putin cu fructe.. pentru ca nu am voie in aceasta dieta.

  3. Pozele sunt graitoare!

  4. Adevarat trebuie sa profitam de leurda!Mi-ai dat o idee buna!Week-end placut!

  5. Am vazut multe retete cu leurda in ultimul timp. Chiar sunt curioasa. Nu am incercat pana acum. Turtitele acestea arata splendid.

  6. M-ai convis, imediat le scot din cuptor! Nici nu pot sa descriu cat de bine miros! Abia astept sa le gust.

  7. Daaa, mi-au placut, cu siguranta le voi face din nou 🙂

  8. Buna Edith, e prima data cand comentez, am ales cateva retete de pe blogul tau pt masa de Paste si printre acestea s-au numarat si aceste turtite. M-am gandit sa fie ceva mai light, insa au avut un gust groaznic si prietenul meu, care mi-a laudat toate preparatele nu le-a apreciat deloc. Checul picant de pui a fost demential, Bogdan a spus ca e unul dintre cele mai bune lucruri care le-a mancat. Insa acestea au fost un rateu. Cand au fost calde parca au fost cat de cat comestibile, insa dupa ce s-au racit s-au uscat putin si gustul a fost nasol. Oricum te apreciez foarte mult, esti una dintre blogaritele mele preferate in ale bucatariei.
    Multumesc pt ideile bune si sarbatori frumoase in continuare

    • Ale, imi pare tare rau ca nu ti-au placut turtitele.
      Eu le-am consumat pe post de paine in sendvici cu sunca de curcan, fiind la dieta (Dukan), nu le-am mancat ca atare.
      Daca mai ai din ele, incearca sa faci un sandvici cu mezelul preferat 🙂

  9. Edith, le-am incercat si eu si ti-am urmat sfatul, le-am folosit pe post de paine la sandvish. Tare bun si aromat a fost sandvisul 🙂
    Multumesc pt reteta, foarte utile retetele Dukan publicate de tine, imi sunt de mare ajutor.
    Bafta cu dieta.

  10. Daca as folosi niste fulgi de drojdie inactiva, ar avea, oare, gust mai bun?

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*