shopify site analytics
TRUFE CU NUCA - Edith's Kitchen
Print Friendly
Reteta asta o am de la mama.
Ce mai mancam cand eram mai mica cu visine din visinata la mijloc…
Mmm tare bune, pacat ca eu nu am avut sa pun.
Ne trebuie:
1 cana cu varf de nuci macinate
1 cana cu varf de biscuiti pisati
1 cana de zahar
(daca biscuitii sunt mai dulci reduceti cantitatea de zahar la 3/4 cana)
500 ml apa
Cum se fac:
Se piseaza biscuitii (eu i-am facut cu robotul).
Nucile se dau prin masina sau se maruntesc in robotul de bucatarie:
Apa si zaharul se fierb pana se leaga si se obtine un sirop mai gros (cca 20-30 minute).
Se ia de pe foc siropul si se adauga nuca si biscuitii. Se omogenizeaza bine.

Este bine ca in afara de cantitatile mentionate in reteta sa mai aveti in plus

si nuca si biscuiti pentru ca in functie de textura biscuitilor
s-ar putea ca aluatul sa nu fie destul de tare si sa mai trebuiasca adaugat
fie nuca fie biscuiti sau ambele, dupa gust.
Eu am mai pus si nuca si biscuiti fata de cantitatile din reteta originala.
Se fac bilute cu mainile usor umede sau unse cu ulei (sunt si mai bune daca la mijoc se pun visine din visinata- eu nu am avut…).

Se dau prin zahar si se servesc.

Se pastreaza la frigider.
Sunt buune-bune, parca mai bune a doua zi…

Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

12 Comentarii:

  1. Edith, mi-ai adus aminte de copilarie, dar cu visine din visinata inauntru. Pacat ca nu ai avut.

  2. Mirela si mie mi-a parut tare rau, dar sa stii ca ne-au placut mult si asa… πŸ™‚ Noi suntem cu dulciurile… πŸ˜€

  3. Am facut si eu trufe ca astea si tot ca o incercare de a readuce copilaria inapoi. Doar ca in loc de sirop de apa cu zahar am folosit sirop de artar. Ies fabuloase! Vreau sa le incerc si cu un sirop caramel (home made, desigur) pentru ca noua ne place la nebunie gustul de zahar ars.

  4. Mmmm, Monica e interesanta ideea cu caramelul. Deci caramelizezi zaharul si apoi il fierbi sa se ingroase?
    E de retinut ideea πŸ™‚
    Sirop de artar nu am incercat. Se gaseste la noi? Ce gust are?

  5. Sirop de artar nu cred sa gasesti in Romania (eu stau in tara artarului de ceva vreme, asa ca se gaseste peste tot). Greu de descris ce gust are, ceva aroma de caramel plus o aroma specifica, cu personalitate, dar care nu copleseste alte arome. Il pun si la cafea uneori, in loc de miere.
    Siropul de caramel il fac din zahar caramelizat peste care pun smantana lichida. Era in Romania o smantana Dorna la cutii de carton, care cred ca este ceea ce la mine se cheama heavy cream. Nu merge cu smantana normala, se face branza la contactul cu caramelul fierbinte. Merge si cu unt, gustul e minunat daca nu te gandesti la numarul de calorii si cantitatea de lipide.

  6. Cred ca totusi am vazut prin hypermarket-uri dar era la 20-30 ron cateva sute de grame… si nestiind cum e nu “m-am riscat” πŸ™‚
    Mmmm cred ca iese o nebunie siropul de caramel asa… O sa incerc si eu. Cred ca merge folosit si la altceva facut asa, nu?

  7. Eu pun sirop de caramel peste tot ce “se asorteaza”, mai ales inghetata. Cu niste migdale prajite si sfaramate, transformi o inghetata de supermarket intr-un desert fancy. Mai folosesc siropul si cand vreau sa scap de fructele ramase prin frigider. Le tai cuburi pe toate, amestecate, si le tavalesc putin in cratita in care fac siropul, cat sa le patrunda nitel caldura, sa se moaie dar nu prea tare. In functie de inspiratie, mai pun nucsoara, scortisoara sau chiar cardamom pisat (ff putin). Le mancam asa, cu frisca, cu inghetata, ca umplutura pentru clatite, sau peste o felie de chec, depinde ce mai avem prin casa. Nu dai niciodata gres cu fructele astea. Plus ca e un desert care se face in 15 minute.

  8. wow, Monica, ce de idei ai! Super! Si mie imi place mult caramelul asa ca o sa incerc cat de curand siropul asta πŸ™‚
    Mercik de idee.
    Inca ceva πŸ˜€ Cam care ar fi proportiile pe care le pui tu de zahar si frisca lichida?

  9. Nu prea stiu cum sunt cantitatile in grame. Aici avem niste masuri standard (o poza: http://z.about.com/d/couponing/1/0/Q/x/ck_ovalmeasure.jpg) si retetele spun cate “cups” sau “tablespoons” de ingredient trebuie sa pui. E mult mai simplu decat cu grame si mililitri. Un cup are 250 de ml, deci daca ai o ceasca de capacitatea asta, poti sa o folosesti ca masura standard. Eu fac caramelul dintr-o ceasca de zahar si o ceasca de smantana lichida. Plus niste esenta de vanilie (naturala, nu artificiala, daca se poate). Cand folosesc unt, pun 125 de grame (aici untul se gaseste sub forma unor bare de 125 de grame, in pachete de cate 4 bare, asa ca folosesc o bara).

  10. Merci, Monica. Cand il incerc iti spun daca mi-a placut.. dar siiigur o sa-mi placa πŸ˜›

  11. pana de curand sirop de artar se gasea si in MegaImage dar fiind cam scumput 15- 19 lei nu prea se vindea si l-au scos dar cred ca prin hipermarketuri e posibil sa se gaseasca

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*