tortganachecuglazura - TORT GANACHE CU GLAZURA
Acesta este tortul pe care l-am avut de Revelion. Ciocolata, muuuulta ciocolata, asa cum imi place mie.
Nimic deosebit, rapid, dar buuun de tot.
Ne trebuie:
1 pachet de foi piscot (eu am folosit cumparate)
Pt crema ganache:
500 ml frisca lichida (Creme Patiserie)
350 g ciocolata (amestec cu lapte + amaruie)
Pt glazura:
150 g ciocolata (75 g amaruie, 75 g cu lapte)
100 ml frisca lichida
30 g unt
Cum se face:
Crema ganache
Punem frisca lichida la incalzit, cand este calda punem cicolata rupta bucatele
si omegenizam pana se topeste ciocolata in intregime.
Lasam la rece pentru 5-6 ore (eu am lasat peste noapte)
si apoi o batem ca pe frisca cu mixerul.
Umplem foile cu crema si dam la rece.
IMGP6396 1 - TORT GANACHE CU GLAZURA
Glazura
Pune frisca intr-un vas la incalzit, apoi punem ciocolata si untul,
omogenizam bine pana se topeste toata ciocolata.
Turnam peste tort cand este doar putin calduta.
IMGP6398 1 - TORT GANACHE CU GLAZURA
Il ornam dupa preferinte, cu frisca sau cicolata alba.
Cum sunt nepriceputa la ornat, mi-a iesit… asa (nu mai zic cum, ca se observa in poza blink 1 - TORT GANACHE CU GLAZURA )
tortganachecuglazura1 - TORT GANACHE CU GLAZURA
In schimb gustul… mmm o nebunie! Ador glazura asta si crema ganache.