shopify site analytics
Tort cu ciocolata si nuci - Edith's Kitchen
Print Friendly

tort-cu-nuci-si-ciocolata-1

Din  nou tort, the ultimate combination: tort cu ciocolata si nuci, fara faina, cu blat de nuca.

Poate fi consumat in dieta ketogenica si in dieta low carb high fat (LCHF)

precum si de catre persoanele cu intoleranta la gluten. Pe blog puteti gasi si alte retete lor carb / fara gluten.

Ne trebuie:

100 g ciocolata 85% cacao

100 g unt

200 g nuca macinata + 2 linguri pentru deasupra

2 linguri rase de cacao neagra

5 oua

5 linguri xylitol

un praf de sare

vanilie

– cantitati pentru o forma de 21 cm –

Cum se face:

Topim untul si ciocolata intr-o craticioara. Le lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam galbenusurile,

cacaoa si nuca macinata. Omogenizam bine compozitia.

Batem albusurile spuma cu sare, apoi adaugam si xylitolul si mixam din nou.

Punem albusurile batute spuma in 3 transe peste compozitia cu nuca si ciocolata si omogenizam usor.

compozitie-tort-cu-nuci

Punem compozitia intr-o tava (eu am folosit cu peretii detasabili) la baza careia am pun hartie de copt,

pe care am uns-o cu ulei, la fel si peretii tavii. Presaram deasupra putina nuca tocata grosier.

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30-35 minute.

Enjoy!

tort-cu-nuci-si-ciocolata

 Nota: daca nu tineti dieta low carb/ketogenica, puteti inlocui xylitolul cu 5-6 linguri de zahar.

Publicat in categoria DESERTURI, DESERTURI FESTIVE, RETETE LOW CARB
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

16 Comentarii:

  1. Arata super, dar nu am xylitol, si nici Zahar nu as pune. Merge cu miere?

  2. Da, am reusit pana la urma sa fac si tortul, a iesit ff bun! Mi s-a lasat putin, dar la mine chiar nu conteaza asta, poate nu am fost destul de atenta la albus… Eu folosesc eritritol ca indulcitor…

    • Nu-mi dau seama de ce ti s-a lasat.. Albusul trebuie batut spuma tare, ca la orice prajitura – sa nu curga din bol. Al meu nu a crescut oricum f mult 🙂
      Ma bucur ca ti-a placut. Te mai astept!

  3. Da, am batut bine, ma gandeam ca am gresit putin cand l-am amestecat cu compozitia cealalta, si acolo nu am fost destul de atenta…oricum l-am facut ptr mine, asa ca nu ma deranjeaza ca s-a lasat un picut…e ataaat de buuun!!

  4. Super bun a iesit, de acum incolo asta e “negresa mea”!

  5. A iesit super bun la gust, dar casant. Oare am pus prea multa nuca? Cand l-am taiat s-a faramitat.

    • Este din cauza fainii de migdale. Cam toate deserturile sunt usor sfaramicioase.
      Dar daca al tau era foarte casant si s-a faramitat rau la taiere, ma gandesc ca poate l-ai tinut putin mai mult la cuptor?

  6. Asa este…cred ca l-am tinut un pic mai mult in cuptor. Multumesc!

  7. Putem înlocui untul cu unt de cocos ?

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*