Stiu ca multora dintre cei la dieta le lipseste branza telemea (iubitorilor ei, cu siguranta), asa ca o telemea Dukan este binevenita.
Nu va fi la fel de buna ca telemeaua clasica, insa aduce mult cu cea de vaca.
Eu am preferat-o simpla de data asta, insa dupa gust, o puteti asezona cu fulgi de chilli sau ardei dulce, ierburi aromate, piper, boia…
Ne trebuie:
750 ml iaurt 0% (2 iaurturi mari)
1 lgt rasa de sare (sau dupa gust)
3 foi de gelatina ( 6 g) + 1 lg lapte
Cum se face:
Amestecam iaurtul cu sare si il punem la scurs intr-o sita in care am pus in tifon in doua straturi.
Acoperim iaurtul cu tifonul si cu o farfurie si lasam la frigider cca 2 zile pentru a se scurge de zer
(in primele 2-3 ore, aruncati zerul care se strange – sau il puteti folosi pentru a va curata tenul, se spune ca este foarte bun!).
Dupa cele 2 zile, scoatem iaurtul de la frigider (care acum este deja branzica), il rasturnam intr-un castron si il lasam la
temperatura camerei cca o ora pentru a se mai incalzi.
Inmuiem foile de gelatina in apa rece pt 5 minute, le stoarcem bine si le dizolvam intr-o lingura
de lapte cald. Omogenizam bine sa se topeasca toata gelatina, apoi o adaugam peste iaurt, si omogenizam f bine.
Punem compozitia intr-o forma dreptunghiulara (a mea a avut 7 x 13 cm) si dam la frigider pentru minim 4 ore.
Feliem si servim pe felii de paine dukan.
Enjoy!
Nota: daca vreti sa faceti varianta mai rapida, o puteti face din branza dulce 0% grasime, pe care o lasati la scurs 4-5 ore, la fel
intr-o sita cu tifon. Apoi urmati pasii descrisi in reteta. Va micsora perioada de asteptare.
Edith esti fantastica ! Ce reteta simpla si ieftina. Putina rabdare, si poti face singur singurel telemea.
Ileana, ma bucur ca iti place ideea 🙂
Vai, diseara o incerc. Cred ca o sa recurg la varianta cu branzica. Nu am rabdare sa astept 2 zile jumate :))
Ana, te astept sa-mi spui cum ti-a placut 🙂
Super tareee! Bravo !
Anca, ma bucur ca iti place. Sper sa o incerci 🙂
Multumesc! o sa o incerc si eu maine, sper sa fie totul in regula!
Daniela, de ce sa nu fie totul in regula? 🙂 Este o reteta usoara. Ideea e sa respecti pasii (in speta sa lasi iaurtul/branza la scurs sa nu fie apoase, pentru ca nu se mai incheaga la fel de bine).
Am sa fac si eu telemeaua asta falsa 😛 arata foarte bine! spui ca se poate face si cu ierburi..cred ca se poate si cu boia de exemplu, nu? in cazul asta, cand adaug boiaua? la inceput, amestecata cu iaurtul? merci, Edith 🙂
Elena, da, pui boia sau plante aromatice in iaurt dupa ce s-a scurs, cand amesteci in el gelatina 🙂
Buna! Se poate folosi si alt fel de gelatina? ( pudra adica )
Sigur, poti folosi si gelatina granule.
Probabil ca vor trebui 2 linguri de lapte in care sa o inmoi si sa o dizolvi apoi pe flacara, dar sa o tii f putin, sa nu fiarba.
De unde cumparam tifonul?
Poti lua fie fasa sterila de la farmacie, fie de la magazinele cu metraje 🙂