shopify site analytics
TARTINE CU CIUPERCI - Edith's Kitchen
Print Friendly
Ne trebuie :
150 g unt
50 g cascaval sau parmezan
250 g ciuperci
o ceapa mica
2 linguri ulei
o foaie dafin,
2 linguri zeama de lamaie
vin sau otet
marar
sare, piper
Cum se face:
Ciupercile se taie marunt sau se dau prin masina de tocat (eu le-am tocat cu robotul).
Ceapa taiata marunt se caleste un minut in ulei, apoi se adauga ciupercile, foaia de dafin,
50 ml vin , zeama de lamaie, piper si sare dupa gust.

Se lasa la foc mic acoperite, sa fiarba cca 30 minute, ca sa scada toata apa ce o lasa si sa se moaie.
Cand se iau de pe foc, se adauga marar tocat marunt.
Dupa ce se racesc, se amesteca cu untul frecat (sa fie moale).
Pasta se sareaza si cu ea se ung tartinele.

Dupa preferinta, deasupra se rade cascaval sau parmezan (direct peste tartine).
Amestecul tartinabil se poate pastra la frigider 2-3 zile.

Publicat in categoria APERITIVE, APERITIVE FESTIVE
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

7 Comentarii:

  1. mie imi plac ciupercile foarte mult am sa incerc si eu reteta asta ca mi-ai facut pofta πŸ™‚

  2. Edith, asta e o reteta pe gustul meu, o sa o retin pentru aperitive ca umplutura pentru diferite foetaje. Pupici!

  3. @Sorina: sper sa-ti placa πŸ™‚

    @Bunny: Da, uite ca e o idee sa umpli minunile alea pe care le faci. πŸ˜‰ Sper sa-ti placa. Pup!

  4. Buna, Edith.
    Te-am descoperit pe blogul femeii simple. Abia astept sa fac painea, insa am vazut si celelalte retete: foarte atractive si exceptional fotografiate!!! Cu siguranta am sa incerc multe dintre ele.

  5. Mugur, iti multumesc frumos pt vizita si pt ca iti place πŸ™‚
    Sper sa-ti placa ce incerci.. Te astept cu impresii!

  6. AM PERMANENT O PROBLEMA CU UNTUL FRECAT…MERGE CU MIXERUL?…LA PRAJITURI CU UNTUL FRECAT SPUMA NU STIU DACA SA MA MAI BAG…NU IMI IESE …SE TAIE …ASTEPT UN SFAT ,TE ROG .MULTUMESC …

  7. Mir, nu e mare lucru. Lasi untul sa se inmoaie intr-un bol, undeva la caldura, apoi il freci putin cu mixerul. In cazul asta nu tb frecat spuma ca la unele prajituri.

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*