shopify site analytics
TARTA CU ROSII SI CIMBRU - Edith's Kitchen
Print Friendly
Tarta asta este o pufosenie. E buna si rece si calda si nu se face greu deloc.
Poate fi consumata atat la micul dejun cat si la pranz sau cina, cu o salata alaturi.
Ne trebuie:
5 oua
200 g faina
100 ml ulei
50 g masline negre sau verzi feliate
300 g caş­caval
200 g branza dulce
doi ardei grasi
200 g boabe de porumb din conser­va
250 g rosii cherry
sare, piper
un pliculeţ cu praf de copt
cimbru

Cum se face:
Ardeii grasi se taie felii subtiri (eu am pus ardei de 3 culori…)

Rosiile cherry se taie jumatati – cu ele se orneaza tarta (eu am pus rosii normale).
Intr-un vas mai mare se pun ouale, o lingurita de sare si piper.
Se mixea­za pana cand ouale isi dubleaza volumul,

se adauga uleiul, branza de vaci, cascavalul dat pe razatoarea mare
si faina amestecata cu praful de copt.

Se amesteca cu o lingura, se adauga mas­li­ne­le, porumbul si feliile de ar­­dei.

Se presara cimbrul tocat ma­runt, se amesteca şi se toarna com­po­zitia
intr-o tava rotunda unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Se pun deasupra feliile de rosii,

si se da la cuptor pt circa 30-45 de minute la foc mediu.
A crescut frumos si a iesit foarte pufoasa.
Asa arata scoasa din cuptor:

Se lasa sa se raceasca timp de cateva minute in tava, apoi se taie felii.

Si o feliuta:

Publicat in categoria APERITIVE, MIC DEJUN, PREPARATE DIVERSE
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

21 Comentarii:

  1. Super idee, Edith! O cina usoara sau un mic dejun pe fuga! O voi face si eu cat de curand.

  2. Sabina, a iesit neasteptat de pufoasa si bunutza 🙂 Sper sa-ti placa.

  3. Arata foarte bine!

  4. uai ce foame mi s-a facut. pofta de fapt :))

  5. @Irina: merci!

    @Ania: d-asta chiar n-am cum sa-ti mai dau 😛 Am facut-o mai demult… 🙂

  6. Sarbatori Fericite!
    O zi minunata iti doresc

  7. Sarbatori fericite si tie, James! O zi faina sa ai!

  8. buna.te vizitez ptr. prima data si imi plac f mult retetele tale.am sa incerc pizza fara blat cu carnati.ee fapt toate sunt interesante.

  9. Buna, Nela! Bine ai venit si iti multumesc ca iti plac retetele. Sper sa iti placa pizza cu carnaciori, te astept cu impresii 🙂

  10. Anonymous says:

    Cum arata…si cum miroase in bucataria mea…ceva de vis. O sa revin si cu parerea despre gust, cand se raceste
    Raluca

  11. Deci exact cum ma asteptam…divina. Am facut furori

  12. Pitik, ma bucur ca a placut! 🙂
    Te mai astept!

  13. Buna ziua,

    Cineva va foloseste pozele retetei pe un forum pretinzand ca e “creatie proprie”:

    http://www.miresici.ro/showthread.php?t=6840&p=3648457#post3648457

    Andra

  14. Andra, iti multumesc din suflet.
    Nu stiu cum ai descoperit tu, probabil esti o cititoare a blogului meu, lucru pt care iti multumesc.
    Am lasat acolo un mesaj pe forum ca sa stie si fetele de acolo ce “colega” au.
    Din pacate persoane din astea care isi atribuie munca altora au fost si vor ai fi… 🙁

  15. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  16. Camelia, merci de vizita si comentariu.
    M-am uitat pe cele doua linkuri date de tine si am vazut ca nu sunt aceleasi poze, chiar daca este aceeasi reteta. Retele se “imprumuta” fara sa se mentioneze sursa, insa ce ma deranjeaza e sa mi se fure munca, adica pozele care imi apartin 100%. Lucru care nu se poate spune despre o reteta…

    Oricum, adminele de pe forum mi-au trimis mesaj privat cum ca am incalcat regulamentul punand la semnatura linkurile la blogurile mele – e considerat reclama! – si vor fi sterse – spune admina… “Minicutta” nu a incalcat acelasi regulament punandu-si blogul la semnatura.. Dar asa este cand unii suntem mai egali decat altii :))
    Nu-i bai, asta e, nu numai ca mi-au sters linkurile din semnatura ci mi-au sters TOATE mesajele de pe forum. :))
    Halal forum pe miresici.ro!!!!!!

    Te mai astept, sper cu alte ocazii mai placute 🙂

  17. Edith, mie si “imprumutarea” unei retete (care mai e si modificata) de pe un blog mi se pare aiurea, mai ales ca nu scrie niciunde de unde a luat-o.
    Nu stiu ce sa-ti spun despre forum pt ca mi-am facut cont ca sa pot vedea fotografiile dar nu am intrat in detalii de genul regulament, s.a.
    Imi pare rau pt. ce s-a intamplat cu pozele si stergerea mesajelor.
    Iti inteleg supararea si sper sa nu se mai intample.

    Cu siguranta te voi mai vizita!

    Camelia

  18. Camelia, asa este, frumos este sa mentionezi cand iei o reteta de undeva dar.. multe lucruri lasa de dorit pe lumea asta… 🙁
    Eu deja m-am obisnuit, insa sa mi se ia pozele nu voi accepta niciodata.

    Nu o sa se mai intample nimic pe respectivul forum in ceea ce ma priveste, pentru ca nu o sa mai intru 🙂

  19. Scuze, eu am o problema cu dimensiunile. Spune-mi te rog, merge aceeasi dimensiune de tava la toate retetele de tarte pe care le dai? Vreau sa incerc mai multe din ele dar nu-mi permit mai multe tavi pentru fiecare in parte. Am notat-o pe cea cu ciuperci si pe cea cu mazare unde am inteles ca tava ar fi de 24 cm in diametru. As vrea sa o incerc si pe aceasta cu rosii dar nu vad o dimensiune. Cum ma sfatuiesti? Pot folosi aceeasi tava la toate? Se incadreaza umplutura in ea?

  20. Olivia, in principiu poti folosi aceeasi tava pt toate tartele, cea de 24 cm (daca vezi ca iti iese mai inalta decat in poze.. o mai lasi in cuptor 5-10 min in plus sa fii sigura ca este coapta). Eu am mai mutle tavi, deci o sa gasesti mai multe dimensiuni.
    Tarta de fata este facuta mai demult cand aveam o altat tava cu diametrul de 24 cm jos si 28 cm sus..
    Pentru reteta asta poti folosi pt o tava de 24 cm diam urmatoarele cant:
    4 oua
    160 g faina
    80 ml ulei
    40 g masline negre sau verzi feliate
    240 g caş­caval
    160 g branza dulce
    doi ardei grasi
    160 g boabe de porumb din conser­va
    200 g rosii cherry
    sare, piper
    2/3 pliculeţ cu praf de copt
    cimbru

    Te astept sa-mi spui cum ti-a iesit 🙂

  21. Multumesc mult pentru raspuns! Cred ca o voi incerca in weekend. Azi am in plan chiftelutele tale la cuptor 🙂

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*