shopify site analytics
Tarta cu legume
Print Friendly

tarta-cu-legume

Am primit zilele trecute o ladita cu legume ‘Gusturi Romanesti’ de la Mega Image  si am fost placut surprinsa

sa aflu ca provin de la producători locali de legume cu care Mega Image sunt in parteneriat.

Acum, dilema, ce sa fac cu ele? Hmm… salate am mancat toata vara, parca vroiam altceva. Afara nu mai este atat de cald,

asa ca am hotarat sa aprind cuptorul si sa fac o tarta, mai rustica, cu legume calite, branza telemea, oua, smantana, rosii.

Deci intr-un cuvant, tarta cu legume, pe care am “asortat-o” cu o salata de castraveti cu ceapa rosie.

Ceea ce va doresc si voua. 🙂

Ne trebuie:

Pentru aluat:

350 g faina

150 g unt

80 g zahar

1 ou
un varf de cutit de sare
4-5 lg apa rece
Pentru umplutura:
2 cepe
3 linguri ulei
1 ardei capia
1 ardei gras galben
2 linguri sos sweet chilli
2 oua
3 linguri de smantana grasa
60-70 g telemea de oaie
1 rosie
– cantitati pentru o tava de 25-26 cm diametru –
legume-Gusturi-Romanesti
Cum se face:
 
Aluatul:
Punem toate ingredientele in robotul de bucatarie si mixam pana obtinem un aluat compact.
Facem o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si dam la frigider cca 30’.
Dupa cele 30 de minute (il puteti lasa si de pe o zi pe alta) intindem foaie subtire de cca 4-5 mm.
Daca va grabiti, dupa ce faceti aluatul, il intindeti, il puneti in tava si dati tava la congelator pentru cca 15 de minute
timp in care va ocupati de umplutura.
Umplutura:
Calim ceapa tocata julienne in ulei, adaugam sare si acoperim. Amestecam din cand in cand, cca 5 minute.
Adaugam peste ceapa ardeiul taiat julienne si 50 ml apa. Acoperim si lasam inca 3-4 minute.
legume-calite
Punem piper si sosul chilli (il puteti omite, daca vreti) si omogenizam bine. Lasam sa se raceasca.
Punem aluatul in tava, legumele calite peste el, branza sfaramata din loc in loc,
iar deasupra turnam oale batute cu smantana. Ornam cu felii de rosii.
etape-tarta
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 40-45 minute.
Taiem tarta calduta sau rece. Este absolut delicioasa!
tarta-cu-legume-1
Noi am mancat-o cu salata de castraveti cu ceapa rosie (plus ulei, otet, sare si putin zahar).
Enjoy!
tarta-cu-legume-2
_______________________________
Acum, sa va spun cateva cuvinte despre proiectul Gusturi Româneşti de la Gospodari, despre legume româneşti cu gustul de altadata.

Prin programul “Gusturi Românești de la gospodari”, Mega Image aduce pe rafturile sale legume româneşti direct

de la producatori, cultivate sustenabil pentru un gust  autentic.

Acestui proiect, initiat in 2014 s-au alaturat in fiecare an noi parteneri ajungându-se la un număr de peste 70 de producători locali de legume.

Cei peste 70 de producători aduc zilnic pe rafturile supermarketului Mega Image şase sortimente de legume

“Gusturi româneşti”,

verificate pas cu pas, de la seminţe până la raft: roşii, ardei verde, salată verde, castraveţi cornişon, ardei kapia şi vinete.

Ca sa pastreze acelasi gust autentic al legumelor de la tara, Mega Image se implica alaturi de agricultori din momentul

pregatirii culturii, in timpul cultivarii si pana in etapa de cules.

Mai mult, analizeaza solul si apa, aleg ingrasamantul care asigura o cultivare sustenabila si selectioneaza

seminte care provin din cele mai gustoase soiuri.
Ca o garantie a calitatii, lunar analizeaza produse din fiecare lot in laboratoare specializate, pentru siguranta sporita.
Ceea ce nu poate decat sa ne bucure. 🙂
Va las sa urmariti singuri un scurt parcurs al rosiei Gusturi romanesti de la plantare pana cand ajunge

pe rafturile magazinelor Mega Image… sau invers 🙂 , aici.

Publicat in categoria APERITIVE, PROMO-POST
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

2 Comentarii:

  1. A ieșit o bunătate! A dispărut rapid, se cere repetată. Poate adaug si cateva ciuperci. F f buna!!!!!!

Adauga comentariu