shopify site analytics
Tarta cu ciocolata

Tarta cu ciocolata

Print Friendly

Alerta, alerta! Reteta dedicata ciocolatosilor – tarta cu ciocolata, se face usor si poate fi spectaculoasa pe mesele de sarbatoare

care urmeaza. Eu am ales varianta de mini tarte, au avantajul ca se pot servi individual, dar la fel de bine ca arata si o

tarta mare. O puteti orna cu fructe proaspete sau din compot, nuci, stafide, nuca de cocos sau orice mai preferati.

Eu am ales sa le ornez cu felii de piersici in compot in sirop slab indulcit de la Sun Food.

Ne trebuie:

Pentru aluat:

1 ou mare

80 g zahar

un praf de sare

vanilie

300 g faina

1 lingurita rasa praf de copt

150 g unt rece

1 lingura apa rece

Pentru umplutura:

300 ml smantana penru frisca

120 g cicolata cu lapte

140 g ciocolata amaruie

70 g unt

un varf de lingurita de sare

vanilie

2 linguri zahar

Pentru ornat:

compot de piersici Sun Food

  • – cantitati pentru o tarta de cca 24-26 cm diametru –

(sau 9 mini tarte de 10 cm diametru)

Cum se face:

Aluatul:

Batem oul cu zaharul, sarea si vanilia, cu un tel, cca 1 minut. Adaugam faina amestecata in prealabil cu praful de copt,

amesrtecam cu o paleta. Apoi adaugam untul rece taiat cubulete si omogenizam bine aluatul cu mana. Adaugam si lingura de apa rece.

In functie de cat de mare este oul, este posibil sa fie nevoie sau nu de 1-2 linguri de apa rece.

Formam o bila compacta din aluat, o aplatizam si o punem in folie de plastic pentru minim 30 minute la frigider.

Intindem aluatul in foaie de cca 3-4 mm grosime (nu mai groasa, pentru ca va creste putin in inaltime datorita prafului de copt)

si il punem in tava de tarta – in care am pus doua fasii de hartie de copt in cruce in interior pentru a o scoate cu usurinta din tava

(vezi in foto mai jos – eu am pus doar o fasie, tartele fiind mici )

Intepam aluatul din loc in loc, apoi punem peste el o foaie de copt si 2-3 pumni de boabe de fasole uscate,

pentru a nu se umfla fo mult la copt.

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru20 minute, inlaturam foaia de copt si boabele de fasole si

coacem inca 5-7 minute.

Lasam sa se raceasca aluatul si pregatim

Umplutura:

Intr-un vas punem pe foc smantana pentru frisca, sare si vanilie si o infierbantam bine.

Inlaturam de pe foc si punem ciocolata rupta bucati. Lasam 2-3 minute, apoi amestecam pana cand ciocolata este topita integral.

Apoi adaugam untul taiat cuburi, cate un cub, omogenizand pana la topire, alt cub, omogenizam pana terminam untul.

In functie de gust, adaugati 1-2 linguri de zahar (gustati crema).

Cand crema este doar calduta, iar aluatul s-a racit, turnam crema de ciocolata in aluatul de tarta si dam la rece pentru cca o ora.

Recomand sa ornati tarta cu ciocolata cu fructe doar inainte de servire, pentru a evita ca fructele sa iti lase zeama peste crema.

Enjoy!

Publicat in categoria DESERTURI, DESERTURI FESTIVE
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

5 Comentarii:

  1. fix maine o incerc 😀 sper sa imi iasa, ca la deserturi o cam dau in bara 🙂

  2. A iesit foarte buna, ciocolata, in combinatie cu mandarinele, e de vis. Insa aluatul de tarta mi-a scos peri albi, desi pun greutate peste el, tot se lasa aproape tot de pe pereti in forma. Nu stiu ce nu fac bine 🙁

    • Andreea, ma bucur ca ai incercat tartele. Cred ca fost minunata si cu mandarine 🙂
      Din pacate nu stiu ce sa-ti spun referitor la faptul ca se lasa peretii, nu am patit.. 🙁 Ai pus aluatul pana la marginea de sus a tavii?
      La mine s-a umflat cam mult in centru aluatul, semn ca trebuie sa-mi cumpar bile ceramice speciale pentru asta (care sunt mai grele decat boabele de fasole).

  3. A, am uitat sa spun ca eu am decorat cu mandarine din compot :), d-asta zic mai sus de comb cioco-mandarine

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*