shopify site analytics
TARTA CU CAPSUNI SI BRANZA - Edith's Kitchen
Print Friendly
tarta cu capsuni si branza
Desi nu sunt atat de aromate capsunile care au aparut acum, cum le-am vazut pe piata, am zis
sa fac ceva bun cu ele. Si asa m-am gandit sa fac tarta asta.
Ne trebuie:
Pt aluat:
300 g faina
150 g unt
2 oua
Β 
Pt umplutura:
500 g branza de vaci (eu am avut 575g)
150 g zahar pudra
450 g capsuni
un plic gelatina
2 lg zeama de lamaie
esenta de vanilie
Cum se face:
Aluatul:
Amestecam bine faina cu untul moale (o sa iasa niste “faramituri” de aluat).
Apoi adaugam ouale si framantam aluatul sa il omogenizam.

Punem aluatul obtinut intr-o folie de plastic si dam pentru cca 30 min la frigider.

Scoatem aluatul de la frigider dupa cele 30 de minute, intindem o foaie de cca 4-5 mm grosime pe o folie de plastic

apoi cu ajutorul foliei punem foaia in tava.

Indepartam aluatul in exces de pe margini.

Intepam din loc in loc cu furculita aluatul,

punem hartie de copt peste aluat si apoi punem desupra 2-3 pumni de fasole uscata – sa nu se umfle aluatul.

Dam la cuptorul incins pt cca 20 de minute.

Lasam sa se raceasca.
Ne ocupam de umputura:
Pasam cu blenderul stick caspsunile (in lipsa, le puteti marunti cu presa de cartofi folosita la piure).

Eu am oprit cateva casuni pe care le-am taiat cubulete.

Am folosit 2 tipuri de branza: o branza dulce mai fina si crema de branza.

Branza dulce obisnuita e mai.. seaca, vrem ca tarta sa iasa fina, deci folosim si crema de branza.

Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece, apoi adaugam sucul de lamaie si incalzim putin
pana se dizolva gelatina (atantie sa nu fiarba!).
Mixam putin branza cu zaharul, apoi adaugam piureul de capsuni si gelatina care s-a mai racit intre timp.
Am mai mixat putin cu blenderul stick pentru a omogeniza amestecul bine,

apoi am pus is cubuletele de capsuni.

Mi-a iesit putn cam moale amestecul, asa ca am pus castronul la congelator pt cca 10-15 minute apoi am omogenizat
(se va intari intai pe peretii castronului).
Punem crusta racita pe un platou

si turnam inauntru umplutura de branza si capsuni.

Decoram cu felii de capsuni si menta si dam la frigider pt minim 3 ore.
Buna, racoroasa, fara multa coca, ideala pt zilele calde.

O feliuta pentru voi:

felie tarta cu capsuni

M-am mai jucat putin si…
Din aluatul ramas de la margini am decupat cu formele de biscuiti niste floricele/stelute,
le-am copt, apoi am pus amestec de crema de branza si capsuni pe forma coapta,
in jurul ei punand forma de biscuite (aceea de metal).
Le-am dat la rece apoi am scos usor forma.
Mi-au iesit niste mini.. chestiutze tare cochete.

tartine mici

Publicat in categoria DESERTURI, DESERTURI FESTIVE, TORTURI - TARTE
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

66 Comentarii:

  1. ce apetisanta este :P…. super poze. eu sunt megafan capsuni πŸ˜€

  2. dulce de tot tarta ta rozalie!si poze exceptionale,ca de obicei! felicitari!

  3. Anonymous says:

    ca de obicei edith,esti fenomenala!!!!
    si ca de obicei,ma prinzi fara baza de lucru…
    n-am forma de tarta.
    ce gospodina mai sunt si eu….
    da sambata cumpar…
    inca odata felicitari!!!!!!!!!!de ce oi intra eu pe aici,nu stiu…sunt sadica,imi place sa-mi fac rau….
    pupici MARI.

  4. Felicitari ! Foarte bine arata !

  5. Extraodinara prezentarea !!! Iar gustul musai tre sa fie teribil de bun. Felicitari.

  6. @Isabela: merci!

    @Alison: Multumesc frumos!

    @Mari: Sa stii ca poti face si intr-o altfel de tava sau in tava de tort cu peretii de tasabili, nu-i musai sa faci in tava de tarta.
    Asa e, suntem cam sadice, si eu bantui pe blogurile culinare si ma intreb ce caut pe acolo ca-mi fac singura pofta :))

  7. Multumesc frumos, fetele, ma bucur ca va place, poate o incercati ca e racoroasa πŸ™‚

  8. Absolut superba, mai ales ca este racoroasa, am papat si eu virtual o bucatica, super buna.

  9. Ca toate deserturile tale si tarta arata extraordinar,iar gustul cred ca este pe masura.Felicitari Edith!
    Iar pozele….de revista!Pupppp

  10. @Vicky: multumeac frumos. Ma bucur ca te-ai servit cu o bucatica πŸ˜›

    @Lei Flori: multumesc mult, esti tare dragutza, Flori! Pup!

  11. Yamiiiiii……….arata super bine tarta.O s-o incerc si eu negresit ca ne plac prajiturile de genul asta.
    Multumesc mult Edith!!

  12. Alina, ma bucur ca iti place. Te astept cu impresii cand o incerci. πŸ™‚

  13. Arata fantastic Edith…o voi face curand….pupici pentru o gospodinuta perfecta!

  14. Edith, jos palaria! Arata exceptional tarta ta! De poze nu mai vorbesc πŸ™‚

  15. ce bine arata totul!

  16. Rux, saru’mana, sper sa iti placa πŸ™‚
    Pupic!

    Bunny, saru’manaaa! Pup!

    Antzu’, merci!

  17. Super,Edith! Felicitari! Ti-a iesit minunat! Pupici!!!

  18. Merci Iulia, pup!

  19. Draaaaga Edith, te anunt ca eu si prietena mea intentionam sa te rapim si sa te tinem locked away forever and ever and you shall bake us cakes and cookies for all eternity * evil laugh *. Maine ( duminica ) intentionez sa fac aceasta tarta, araaata prea prea bine * drool *.

    Un weekend placut. >:D<

  20. =)) Codrin, ce m-ai facut sa raaaad!!
    Mi-e teama ca v-a luat-o altcineva inainte :))
    Te astept sa-mi spui cum v-a placut tarta! Spor!

  21. @ Anonim
    – chiar asa, vorba lui Edith, nu e voie sa iei din reviste?! A scris ea ca este reteta proprie? Cata rautate exista!
    Edith mii de laude pt tarta! Superba! Si pozele… stii deja parerea mea :)))

  22. Hihii, Ina, asta e, sunt o gramada de rautati si rautaciosi pe lumea asta, trebuie sa ne obisnuim, din pacate!
    Merci frumos ca iti place πŸ™‚ Pup!

  23. Anonymous says:

    buna, edith,
    iti vizitez blogul aproape zilnic si ma inspir… si reteta asta este super. ti-am acordat deja votul la concursul de pe e-retete.
    bafta in continuare.

  24. Draga anonima, iti multumesc frumos pentru cuvintele frumoase si.. pt vot πŸ™‚
    Sper ca ti-a placut ce ai incercat, te mai astept cu impresii daca incerci si tarta!

  25. Anonymous says:

    super reteta, am votat-o deja si sunt nerabdatoare sa o incerc…. la mai multe pe viitor…

  26. Merci frumos pt vot πŸ™‚ Sper sa-ti placa daca o incerci!
    Te mai astept πŸ™‚

  27. Anonymous says:

    io,am votat aceasta reteta cu inima,cu sufletul si cu dragostea cu care intru la tine pe blog.
    sa fie cu noroc,pentru ca MERITI!!!!
    n-am facut-0,dar te anunt cand o prestez.
    din pacate pentru mine,intru pe aici cand sunt hranita bine,ca in cursul saptamanii tin dieta,iar sambata ma rasfat cu ceva bunnnn.
    pupici MARI.

  28. Mari, iti multumesc din suflet! Esti o dragutza, ca de obicei πŸ™‚
    Pupici si sper sa o incerci!

  29. Vai, cat de bine arata! Mi s-a facut o pofta…yummy! Si poza e superba…. Ce camera foto folosesti..?
    Ai un site minunat cu retete deosebite. Felicitari!! Mult succesc.
    Alexandra

  30. Alexandra, multumesc frumos!
    Pozele astea sunt facute cu un aparat pe care l-am folosit pana acum o luna – un Pentax Optio MX4, insa de curand am un Canon EOS 450D. Inca nu am pus pe blog poze facute cu cel din urma.
    Te mai astept!

  31. Ador tartele si a ta arata grozav.

  32. Cccris, merci, poate o incerci πŸ™‚

  33. Anonymous says:

    Buna Edith,

    Iti multumesc foarte mult pentru reteta! I-a impresionat pe prietenii mei slovaci :-). Totusi, am o mica intrebare, referitoare la modul in care trebuie facuta foaia, pentru ca mie mi-a iesit destul de tare… Are cumva importanta procentajul de grasime din unt? Al meu a fost destul de gras si grasimea a iesit afara din coca, iar aceasta s-a intarit la cuptor. Oricum a iesit o super tarta, dar ca sa fiu sigura ca in viitor va fi si mai buna, pe principiul omul din greseli invata, iti multumesc anticipat pentru raspuns!

    Sa ai o zi faina si mult succes cu toate bunatatile pe care le vei face in viitor! πŸ™‚

    Cristina (Bratislava)

  34. Cristina, ma bucur mult ca ai avut succes cu tarta asta πŸ™‚
    In ceea ce priveste foaia de tarta, asa iese, tare si putin sfaramicioasa, nu cred ca are importanta procentul de grasime din unt. Se mai fragezeste dupa o zi.. daca rezista πŸ˜›
    Ai mai facut alte tarte si ti-a iesit aluatul altfel?
    Te mai astept cu drag si cu alte impresii cand mai incerci ceva de la mine πŸ™‚
    O zi frumoasa sa ai!

  35. Buna Edith,

    In primul rand vreau sa te felicit pentru retete, sunt foarte gustoase si bine explicate.
    As avea o nelamurire…nu am mai facut tarte pana acum si mi se pare foarte complicat sa scoti tarta din tava.
    Pur si simplu o rastorni din tava? Am impresia ca se strica tarta.
    Sau este o alta metoda? Multumesc

  36. Buna Andreea, iti multumesc frumos.
    Te referi la tarta asta, sau la tarte in general?
    La tarta asta doar aluatul il scoti din tava, pentru ca umplutura se face ulterior,dupa ce o scoti din tava.
    In ceea ce priveste tartele coapte in intregime la cuptor, nu-i nicio inginerie. Cu varful unui cutit dezlipesti tarta de pe marginile tavii (in cazul in care este lipita) si apoi ridici tava de dedesubt, o inclini, cu o mana tii tarta care se va desprinde din tava sa nu se crape, iar apoi o pui pe platou. Toata operatiunea se face dupa ce tarta s-a ai racorit, sa nu te frigi.
    Sper ca ai inteles ce am vrut sa zic.
    Curaj, e greu prima data, putina atentie iti trebuie, ca in rest, poti face orice πŸ™‚
    Spor! Sa-mi spui daca ai reusit πŸ™‚

  37. Buna ziua,

    Cautam o reteta de tarta cu fructe si intamplator am dat peste reteta dumneavoastra care mi se pare de-a dreptul delicioasa!:)As vrea si eu sa incerc s-o fac insa am o nelamurire…imi puteti spune la ce temperatura se coace aluatul?

    Va multumesc si va doresc o zi buna!

  38. Draga anonim, imi cer scuze, mi-a scapat comentariul tau.
    In general prajiturile se coc la 180 grade. Deci si aluatul la fel il coci, cuptor preincalzit, bineinteles πŸ™‚
    Sper sa iti placa si te mai astept !:)

    Si te rog spune-mi “tu” πŸ™‚

  39. Arata super! dar stii care e mare intrebare? cum ai taiat-o sa ramana asa frumoasa?

    • Cu cutitul :))
      Glumesc, cum sa o tai? Normal. Ramane frumoasa pentru ca, crema se incheaga de la gelatina si nu o sa curga πŸ™‚

  40. Anonymous says:

    nu am cuvinte….esti geniala,si la gatit si la facut poze.stau toata ziua(atunci cand doarme bebina mea)pe blogul tau si ma minunez de ce vad acolo.am incercat unele din retete si mi-au iesit.aceasta tarta insa m-a dat gaa.trebuie neaparat sa il conving pe sot sa imi cumpere o forma de tarta.pupici si la cat mai multe postari.

    • Draga mea, iti multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase πŸ™‚
      Poti face tarta (pana cumperi o forma) si intr-o tava cu peretii detasabili, nu e nicio problema.
      Te mai astept sa te inspiri πŸ™‚

  41. Edith, am mare nevoie de ajutorul tau. Astazi fac tarta si nu stiu daca am cumparat gelatina care trebuie.Este de la Dr. Oetker, se numeste Tort- Gelee si are 8 gr. E bine? N-as vrea sa imi stric prajitura, ca e pentru ziua mamei. Ajutorrr!!!!

    • Alina, mii de scuze pt intarziere. S-a amestecat mesajul tau cu altele..
      Nu este bun Tort-gelee-ul. Acela se pune deasupra, pe prajituri, nu are asa mare putere de inchegare ca gelatina πŸ™ Iti trebuie gelatina, este la pliculete albastre (de preferat sa iei gelatina foi, aceea este vegetala, cealalta granule, este de origine animala..).
      Ce ai facut pana la urma?

  42. offf, nu mi s-a inchegat crema :-(((. Ca si gust tarta a iesit f buna, dar ca aspect… n-ai fi vrut sa vezi cum arata. S-a mancat pana la ultima bucatica, dar s-a facut ceva misto de mine. Sotul ma incuraja spunandu-mi ca putea iesi mai rau: adica s-o mancam cu paiul :-). Nu-i nimic, nu ma las, data viitoare n-o sa aiba prajiturica niciun cusur. Oricum, singurul vinovat in toata afacerea asta este Angst-ul, ca nu avea decat tipul asta de gelatina :-))

    • Alina, imi pare rau ca nu ti-a iesit πŸ™ Insa ma bucur ca v-a placut πŸ™‚

      Data viitoare stii ce sa folosesti πŸ˜‰ Eu zic sa iti cumperi cateva pliculete de gelatina sa le ai in casa cand ai nevoie (au termen destuld e lung de valabilitate). Iti recomand gelatina foi, daca gasesti.

      Stii ce puteai sa faci cu tarta (in caz ca mai patesti asa alta data..). Dupa ce ai vazut ca nu se incheaga, puteai sa pui cu lingura crema in pahare, 2-3 lg de crema, blat sfaramat, apoi iar 2-3 lg de crema, eventual alternat cu bucatele de capsuni, si tot asa pana umpleai paharele. Deasupra poti pune un mot de frisca, capsuni si o frunza de menta. Te asigur ca nimeni nu-si va da seama ca ai avut o nereusita πŸ˜‰

      Te mai astept!

  43. Anonymous says:

    Draga Edith, iti multumesc din suflet pentru ca impartasesti cu noi toate minunatiile astea! tarta mea e la frigider de aseara, arata demential, insa mi se pare ca nu s-a inchegat foarte bine, desi am folosit gelatina… O fi de vina branza? am folosit doar crema de branza, vecinii bulgari nu au branza de vaci…Oricum ar fi, abia astept sa o gust:D(vorba doamnei de mai sus, chiar de o s-o servim cu paiul…:))
    Sa ai o zi minunata!

    • Cum a fost pana la urma? S-a inchegat? Ai preparat gelatina corect (nu trebuie sa o fierbi..) Nici crema mea nu a fost ff tare, ar merge pusa puutin mai multa gelatina. Nu are de ce sa fie de la crema de branza, decat daca nu cumva a fost mai moale si apoase.
      Te mai astept! πŸ™‚

  44. Anonymous says:

    buna!
    1. imi poti spune te rog ce diametru are forma ta de tarta?
    2. crezi ca pot incerca cu 2 pliculete de gelatina in loc de 1?
    3. crezi ca merge sa folosesc crema de branza Philadelphia – 500 g?
    mina.
    mersi!

    • 1. 26-28cm cred
      2. sigur, cred ca merge si cu 1,5 plicuri. Iti recomand foliile de gelatina daca le gasesti.
      1 plic=10g, si folosesti 15 g de folii.
      3. va iesi ff fina cu Philadelphia πŸ™‚
      Te astept sa imi spui cum ti-a iesit.

  45. Adica… am si eu o nelamurire: boabele acelea de fasole au fost aruncate, da? Sau le pot lasa acolo, sa fac o mica farsa celor care gusta? :)))
    Arata minunat tarta si vreau sa o experimentez cat mai curand πŸ˜€

    • Ramane la alegerea ta daca lasi fasolea in tarta dupa coacere si pui crema peste :))) Glumesc. πŸ™‚
      Sper sa-ti placa πŸ™‚

  46. Cristina says:

    Buna,

    La cate grade setam cumptorul cand facem aluatul?
    Multumesc!

  47. Cristina says:

    Buna Edith,

    am facut si eu tarta, compozitia mi-a iesit foarte gustoasa insa nu prea am nimerit blatul sfaramicios πŸ™ o sa mai incerc odata! Sa fie oare de la prea multe boabe de fasole?
    In reteta, la ingrediente pentru umplutura este trecuta esenta de vanilie, dar nu am regasit-o in modul de preparare.

    Merci!

    • Cristina, blatul nu a iesit sfaramicios? Sau a iesit? Ca nu inteleg prea bine… πŸ™‚
      Daca vrei blat mai sfaramicios, incearcca-l pe asta data viitoare: http://edithskitchen.ro/tarta-cu-ananas-caramelizat/
      Nu au legatura boabele de fasle, daca vrei sfaramicioasa, trebuie eliminat oul din compozitie πŸ™‚
      Vanilia se poate adauga oricand pe parcursul prepararii, nu este un moment anume.

  48. Foarte buna! Acum am degustat-o si e nemaipomenita, racoroasa si acrisoara! Eu am facut-o ieri si am lasat-o peste noapte, dar oricum era inchegata crema de aseara πŸ˜‰ Oricum, buna, buna!

  49. Buna Edith ! Cu fasolea aia se mai poate face ceva apoi sau direct la cos πŸ™‚ ?

  50. Buna, am facut-o, blatul n-a iesit ok, m-a mirat oricum faptul ca nu se pune zahar in compozitie. Cred ca trebuie ajustata reteta de blat.

    • Oana, ce inseamna “nu a iesit ok”? Poti adauga zahar in compozitie. Reteta este asa cum este scrisa si iese fara probleme, au incercat-o si alte persoane.

  51. Laura-Monica says:

    De vreo 3 ani am in gand / favorite aceasta tarta! Aveam emotii citind comentariile, dar mi-a reusit! O crema delicioasa la care am folosit mascarpone si branza de vaci grasa. Nu stiu cum este crusta, dar sper ca buna. πŸ™‚

    • Laura, sper ca ti-a placut si dupa ce ai gustat-o. πŸ™‚
      De ce ai avut emotii?

      • Laura-Monica says:

        Am vazut ca multa lume s-a plans ca nu s-a legat crema, dar n-a fost cazul. E o crema super buna care merge folosita si pentru un desert rapid la pahar , poate chiar in combinatie cu piscoturi sau pentru un tort lejer. Am fost foarte incantata de combinatie si textura. So, tenx again! πŸ™‚

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*