shopify site analytics
Tarta cu branza si spanac - Edith's Kitchen
Print Friendly

tarta cu spanac

Sunt o mare amatoare de tarte, nu le fac mereu dietetice, insa din cand in cand,

ca sa fiu cu constiinta usor mai impacata, mai pregatesc si cate o tarta dietetica.

Astazi, o tarta dietetica cu branza, spanac si rosii cherry. Cu o crusta din tarate de ovaz, fara unt sau faina.

Poate fi consumata si in Dieta Dukan.

Ne trebuie:

Pt. crusta:

6 linguri tarate de ovaz

4 linguri tarate de grau

5 oua de prepelita (sau un ou mare)

3 linguri sana 0,9 % grasime

2 linguri branza dulce degresata

1/3 lingurita sare

Pt. umplutura:

250 g branza dulce degresata

2 pumni de spanac (eu am folosit o caserola de baby spanac)

1 lingura ulei

3-4 catei de usturoi

4-5 rosii cherry

10 oua de prepelita (sau 2 oua)

1/2 lingurita boia iute

1/3 lingurita turmeric (pentru culoare – optional)

sare, piper

– cantitati pentru o tava de 20 cm diametru –

Cum se face:

Amestecam ingredietele pentru crusta pana obtinem un aluat omogen.

Punem aluatul in tava, il intindem cu mana sau cu dosul unei linguri. Coacem 20-25 minute in cuptorul

preincalzit la 180 C. Lasam sa se raceasca usor.

tarta-cu-spanac_pasi

Intre timp ne ocupam de umplutura: sotam intr-0 tigaie antiaderenta spanacul cu o lingura de ulei

si usturoiul pisat. Lasam cca 1 minut pe foc, amestecand. La sfarsit adaugam boiaua.

spanac-in-tigaie

Amestecam branza dulce cu ouale, sare, piper si turmericul (daca folositi), apoi adaugam spanacul.

Punem umplutura peste crusta coapta inprealabil si usor racita, punem jumatati de rosii cherry deasupra

si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 25 minute.

Feliem rece, pentru rezultate aspectuoase 🙂

tarta cu spanac 1

Enjoy!

tarta cu spanac 2

Publicat in categoria APERITIVE, RETETE DUKAN
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

12 Comentarii:

  1. Aluatul se pune direct in tava, fara a se mai tapeta?
    Chiar ma tenteaza…cu astfel de aluat nu am preparat pana acuma,…sunt convinsa ca e mult mai sanatos decat cel cu faina de grau,…pare si crocant.

    • Ginuca, eu am o tava antiaderenta. Daca tava ta nu este asa, poti pune un cerc de hartie de copt la baza 🙂
      Sper sa fie pe gustul tau. Nu are consistenta celui cu unt, nu are cumsa fie crocant, insa este cu siguranta mai sanatos 🙂

    • Am incercat si eu reteta ieri. A iesit perfect. Cand au venit musafirii la masa au spus ca arata ca de pe revista si are un gust minunat. Eu am dublat ingredientele si am facut 2 tarte, una in tava cu diametru de 20 cm si una in tava cu diametru de 30 cm. Tarta din tava mai mare a iesit mai subtirics si usor crocanta, cred ca asa cum ti-ar place tie Ginuca

      • Anda, ma bucur tare ca a fost pe placul tau si al musafirilor 🙂
        Te mai astept cu impresii cand incerci ceva 😉

  2. Ce bine arata !!! Sa stii ca voi incerca si eu aluatul acesta , ador tartele !! 😉

  3. That looks so good!Know that I will try and batter it,I love tarts! 😉

  4. Ce mult îmi plac rețetele tale dukan deoarece nu au multe oua!!! Edith, de unde ai achiziționat aceasta tava pentru tarta? Mulțumesc 🙂

  5. V-am furat reteta si a iesit perfect,eu am dublat portiile deoarece tava mea era mai mare,si am adaugat si cateva bucatele de somon afumat pentru aromatizarea compozitiei si mi-a reusit .Multumesc pentru retetele delicioase si pozele pe masura 🙂

    • Ma bucur tare ca ti-a placut. Cred ca a fost delicioasa si cu somon… 🙂
      Te mai astept sa te inspiri!
      PS: te rog nu-mi mai vb cu dvs 🙂

  6. Edith, a treia oara cand facem tarta asta. Delicioasa, nu se simta deloc ca ar fi de dieta. Multumim pentru detalii, fotografii, retete frumoase si gustoase.

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*