A fost rece afara week-end-ul asta, deci vreme rece = coaaaacem goodies :))
Tarta asta e tare buna si rapida si poate fi facuta cu diverse variatiuni, dupa gust.
Plus ca nu puteam sa ratez ocazia sa va arat noul meu cutit japonez 😛
Ne trebuie:
un aluat de foietaj (400g)
cca 300 g branza (telemea de oaie am folosit eu)
2 oua
5-6 lg cu varf de smantana
3 rosii
ceapa verde (optional)
piper
Cum se face:
Lasam aluatul sa se dezghete la frigider (sau la temp. camereu daca ne grabim).
Punem aluatul intr-o tava de cca 25 cm diametru – nu este nevoie sa ungem tava –
Punem aluatul intr-o tava de cca 25 cm diametru – nu este nevoie sa ungem tava –
(mai intindem putin foaia de foietaj daca este nevoie).
Batem ouale cu smantana, amestecam cu branza rasa (sau sfaramata).
Turnam amestecul peste aluat in tava.
Feliem rosiile subtire.
Pentru operatiunea asta am folosit noul meu cutit japonez – cu semnatura pe el!! 🙂
oferit de Catalin Sorescu,
cutit care taie foarte bine si pentru care ii multumesc si pe aceasta cale 🙂
Deasupra amestecului de branza punem feliile de rosii taiate subtiri
(puteti pune jumatati de rosii cherry pt un aspect mai… fancy 🙂
Eu am pus cateva firicele de chivas (ceapa verde).
Puteti pune si ceapa verde normala pt decor – sau o puteti amesteca in compozitia de branza.
Rasnim piper deasupra si dam tava la cuptorul incins bine pt cca 25-30 de minute.
Buna buna buna cu o salata de rosii langa 🙂
Enjoy!
eu fac reteta adaugind la compozitia cu brinza proaspata si marar tocat… iese aromat…
Arata superb tarta ta, iar pozele… nu mai vorbesc!
Sigur o sa o incerc!
Imi place si cutitul 😉
Oana
Edith, ideea ta e geniala… sunt intr-o perioada lipsita de timp liber cand foietajul e pur si simplu o salvare, asa ca minunata ta reteta e deja in bookmarks 🙂
Pupici
Arata super tarta ta Edith, o tarta pe gustul meu! Pupic!
Fifi, asa e, merge cu orice fel de ierburi, dupa preferinte 🙂
Oana, ma bucur ca iti place, sper sa o incerci.
Cutitul e tare fainuc, e cu semnatura lu’ nenea japonezu’ care l-a facut 😛
Diana, asa e, foitajul e o idee la indemana, desi eu fug de margarina, dar la foietaj nu prea zic nu 😀
Ma bucur ca ti-am dat idei.
Si mini tartele tale mediteraneene-s grozave 🙂
Adela, ma bucur ca iti place, pup! 🙂
si mie imi place tarta si cu siguranta e si fff buna !!!
Tu stii deja ca-mi place .. dar eu nu ma pot abtine… Ma innebunesti cu pozele astea!!! maxim, dar maxim am zis!! arata demential.. chiar si satarul ala atarnat langa rosii… offf ti-am zis cat te iubesc pentru ceea ce faci?? pupici
Wow, sunte-ti minunati cu aceste retete simple si delicioase. Datorita voua viata noastra se schimba in bine, ajutandu-ne sa trecem peste monotonia din bucatarie. Multumesc din suflet ca imparti cu noi aceste idei. Munca ta este si va fi mereu pretuita in familia noastra. Miha
Arata super, ca orice faci. Te citesc si admir de ceva vreme. Si ma inspir in bucatarie din minunatiile tale.
O singura intrebare: nu ramane aluatul crud?
O bunatate!!!…Notat!…
Miha, nu-s decat eu pe aici, insa ma bucur ca iti plac retetele mele si ca te ajuta sa iti diversifici meniul.
Te mai astept cu drag 🙂
Oana, nu ramane crud, in 30 de minute la cuptor..
Ma bucur ca te inspira retetele mele, te mai astept! 🙂
Anto, love u too! :)) Pup si merci ca iti plac pozele meleee! :*
Catkitchen, Licuta, ma bucur ca va place. 🙂
Foarte elegant,ca de altfel tot ceea ce faci!Te invit cu mare drag la provocarea lunii Iulie,pupici!
Flory, multumesc frumos!
Multumesc si pt invitatie!
Daca am cu ce, vin cu placere 🙂
Chiar vreau sa incerc! Pacat ca am gasit blogul tau acum, seara, cand nu pot manca :)) Cred ca o sa visez ce bunatati ai tu pe-aici 🙂
foarte buna, excelenta… tocmai ce am scos-o din cuptor si sunt la a doua felie.
iti multumesc pt reteta.
Cristina, ma bucur ca ti-a placut 🙂