shopify site analytics
TARTA APERITIV CU ARDEI - Edith's Kitchen
Print Friendly
Reteta de la Nico
Ne trebuie:
o cutie mica de iaurt simplu – 150 gr
2 cutii faina…folositi ca masura cea de la iaurt
1/2 cutie de ulei de masline
(mi s-a parut cam mult si am pus vreo 8 linguri)
2 oua
1 plic praf de copt
parmezan ras – 50gr
2 ardei grasi mai mari
2 catei usturoi
2 linguri ulei masline
1/2 ligurita de sareCum se face:
Taiati ardeiul gras in fasii, puneti 2 linguri ulei caliti ardeii, apoi adaugati usturoiul taiat rondele.
Adaugati putina apa si ii tineti la foc potrivit, pana cand se inmoaie putin.
Scoateti usturoiul si lasati ardeii sa se raceasca (eu nu l-am scos).

Intre timp amestecati bine iaurtul, ouale, uleiul (am pus cam 8 linguri si
am suplimentat cu 2 linguri de iaurt sa nu iasa prea groasa compozitia),
parmezanul, faina, praful de copt si sarea .

Dupa ce s-au racit ardeii, ii puneti in acesta compozitie (foto 2).
Opriti cateva fasii de ardei pentru ornat deasupra.
Compozitia se pune intr-o forma unsa cu ulei si tapetata cu faina, deasupra puneti
fasiile de ardei oprite pentru decor.

Se da la cuptorul incins timp de 30-40 minute.
In loc de ardei, puteti folosi dovlecei, ceapa sau vinete.
Scoasa de la cuptor:

Si feluta:

Foarte buna si pufoasa!
Merci, Nico!

Publicat in categoria APERITIVE
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

8 Comentarii:

  1. Edith, ma bucur ca ti-a placut. Ai prezentat asa frumos pe farfurie. Imi vine iar pofta sa o fac si eu…adica o v-a face sora mea ,la care sunt in vacanta. Te pup, Nico.

  2. Da Nico, a fost tare buna! πŸ™‚ Mercik! Vacanta placuta! Pup.

  3. Super si asta! Eu l-as pune intr-o forma de chec! Oare se supara daca pun un cascaval obisnuit si nu parmezan? Ionela

  4. Ionela, poti pune intr-o forma de chec dar sa nu fie din aia mai micuta. Sigur ca poti pune cascaval, parmezanul are o aroma mai accentuata.

  5. Edith esti o adevarata inspiratzie pentru mine care intru doar de musai in bucatarie:) Am facut aseara pui cu ardei iute in bere bruna … un deliciuuuu, multzumesc de idee.
    Si tot aseara am facut si tarta cu ardei, mai mult asa sa ma aflu in treaba ca eram sigura ca nu o sa iasa:P dar surpriza…culmea e ca aproape a iesit oricum a fost comestibila. Ideea e ca mi-a iesit un pic moale dedesubt (s-a intarit dupa racire da parca era cam uleioasa pe partea de jos) si deasupra deja isi schimbase culoarea in maroniu. Am pus-o la 200grade la cuptor electric 35 min dar dupa 25 am scos-o pt ca a trecut testul scobitorii. A fost pusa la copt la o temperatura prea mare sau oare am pus prea mult ulei in tava? (nu iti inchipui ca era balta da daca o inclinai vedeai cum se plimba putzin ulei dintr-o parte in alta)
    Daca m-ai putea ajuta cu un sfat ce sa fac sa nu mai fie asa moale ar fi bine pt mine ca intentzionez sa o mai fac:) Hmm si btw am pus un plic intreg de praf de copt nu e cam mult? pe plic scria ca e pt 500gr faina. ( sunt nestiutoare scuze de intrebari deastea tampite:P)
    Multzumesc Mihaela

  6. Mihaela, pentru ca esti incepatoare, imi permit sa iti dau un sfat.
    Cand ungi o tava cu ulei unge-o cu o pensula (fie de silicion fie cu par, din cele de la raionul cu ustensile de bucatarie din hipermarket-uri). Asa eviti sa pui prea mult. Mama intinde chiar si cu degetul uleiul in tava. Apoi tapetezi cu faina. Ideea este ca tava doar sa luceasca de ulei nu sa picure ulei din ea daca o intorci invers πŸ™‚
    In mod sigur cantitatea de ulei a fost vinovata pentru ca ti-a iesit uleioasa la baza.
    In ceea ce priveste temperatura, cred ca 200 e cam mult, eu am cuptor clasic, din cauza asta nu pot scrie cu exactitate temperaturile. Data viitoare incearca la 180. Asa, daca va sta 30-40 de min eu cred ca nu va mai ramane moale la baza.
    Cu un plic de praf de copt era reteta originala, pentru ca are si ardeiul in ea si asa o ajuta sa creasca aluatul fiind mai “greu”.
    Daca ti se pare prea mult, poti incerca sa pui 2/3 de plic, insa nu stiu cum va creste.
    Te astept sa imi spui ca ti-a iesit perfect! πŸ™‚

    Si.. merci pt cuvintele frumoase, te mai astept cu drag!

  7. Multzumesc mult de raspuns. Nu stiam ca exista pensule:P eu am dat-o cu spray ca e mai simplu. (daca tave e teflonata mai trebuie sa o ungi? ca nu statea deloc uleiul pe ea:P) O sa vizitez si raionul ala data viitoare sa vad ce mai gasesc pe acolo sa nu mai fiu chiar asa pe dinafara:D
    In weekend mai mult ca sigur o sa testez paiea cu masline (ca la cea pufoasa ma sperie drojdia si faptul ca nu cred ca merge in robot) si prajitura cu mere si gris:) O sa te anuntz ce a iesit πŸ™‚
    Keep in touch. Mihaela
    Btw te-am descoperit doar de cateva zile si deja te-am incercat ca dupa explicatiile tale totul pare asa de simplu incat nu rezist sa nu incerc mai multe.

  8. Aa daca ai spray inseamna ca nu stai in RO, aici nu am vazut πŸ™‚
    Eu zic ca e mai sigur cu pensula, spray-ezi o data si intinzi bine.
    Daca e de teflon, teoretic nu mai trebuie unsa, incearca o data si vezi.
    Mie mai mult imi place painea simpla, dar daca tu vrei sa o incerci pe cea cu masline e ok. Si nu are drojdie, are praf de copt. O poti face si cu drojdie, insa se face foarte rapid, amestecand cu lingura, nu e nevoie de robot neaparat. Iar drojdia e f ok si in robot, nu iti face probleme. Eu painica asta am facut-o si cu drojdie si cu praf de copt (cred ca am scris in reteta).

    Sunt sigura ca or sa iti iasa perfect, cu putina atentie. Nu e chiar asa mare lucru daca suntem atente (dar asta ramane intre noi, lor – barbatilor – le spunem ca se face foaaaarte greu, mai ales painica :)) ).
    Spoor!

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*