shopify site analytics
TAPENADE - Edith's Kitchen

TAPENADE

Print Friendly
Un preparat frantuzesc rapid ce poate fi unul din aperitivele unei mese festive sau pur si simplu o
gustare langa un pahar de vin sau o bere rece la televizor.
Mai multe despre tapenade puteti citi pe wikipedia.
tapenade
Ne trebuie:
cca 150 g masline negre fara samburi
2-3 catei de usturoi
2-3 fileuri ansoa ( eu am pus o conserva de ton)
1 lingura de zeama de lamaie
3 linguri ulei de masline
biscuiti crackers/paine uscata pentru servit
Cum se face:
Rapid de tot!
Mixam toate ingredientele in robotul de bucatarie
Untitled-1
si servim pe biscuiti sarati/paine uscata.
Decoram cu fasii de ardei/rosii, frunze de busuioc, patrunjel, ridichi, ce avem la indemana.
Are o culoare mai frumoasa daca folosim masline naturale, pentru ca au o culoare frumoasa insa, trebuie scosi samburii, eu cel putin nu am vazut fara samburi…
Eu am facut chiar niste rulouri rapide umplute cu tapenade, reteta in curand.
tapenade 2Enjoy!

tapenade 1
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

20 Comentarii:

  1. Bravo asta e specialitate, numai cine cunoaste ce e mancare sanatoasa. Super reteta…

  2. http://mamasiiubita.blogspot.com/ says:

    Pare gustos desi maslinele nu sunt printre preferatele mele.

  3. tocmai am vazut o reteta cu pui uns cu tapenade.merci de reteta.

  4. Pansy, cred ca o sa iasa tare bun puiul.

  5. Surac, mamasiiubita, merci de vizita! πŸ™‚

  6. tocmai savurez tapenade cu paine prajita.foarte bun.maine chiftelute de peste cu alune si chips de dovlecei.abia astept

  7. Cata, ma bucur ca ti-a placut.
    Spor la treaba si te mai astept! πŸ™‚

  8. Edith, tonul il scurgi de apa? Sau il pui asa?

  9. Piersi, eu l-am scurs partial, pentru ca amestecul trebuie sa aiba si oarecare umiditate. Am avut ton in ulei, daca ai ton in apa, scurge apa.

  10. Saru’mana. Deocamdata n-am nici in apa nici in ulei, dar ma pregatesc intens pt invitatii de sambata πŸ™‚
    Multumesc mult de raspuns si pt ideile de aperitive, ca habar n-aveam ce sa le fac.

  11. Cu placere, am o gramada de aperitive din care sa te inspiri! πŸ™‚
    Si o sa mai pun, special pt Sf Ioan.. ca lumea mai cauta zilele astea.

  12. Am incercat-o si eu cu masline Kalamata si masline mari nesarate. Delicioasa! Multumesc pentru reteta!

  13. Anonim, ma bucur ca ti-a placut! πŸ™‚

  14. Buna Edith! Sunt o mare fana a retetelor tale si le incerc cat de des pot. Acum am facut aceasta reteta minunta pe care o mananc alaturi de painicile Naan. Sunt delicioase amandoua! Multumesc pentru tot efortul depus de a impartasi cu noi minunatele tale retete! Bianca

  15. Buna Bianca,
    Ma bucur ca iti plac retetele mele si ma bucur ca ti-a placut ce ai incercat.
    Te mai astept cu drag! πŸ™‚

  16. e super gustoasa pasta asta…!!! merci

  17. Edith, oare daca fac aceasta reteta cu masline verzi nu iese buna? ai incercat? Mie doar astea-mi plac πŸ™‚
    Mercic

  18. Cristina says:

    Buna Edith! Ce gramaj are conserva de ton? Multumesc frumos!

Adauga comentariu