shopify site analytics
SUPĂ TOSCANĂ - Edith's Kitchen

SUPĂ TOSCANĂ

Print Friendly

supa toscana

Astazi va arat una dintre cele mai bune retete de mancare incercate de mine in ultima vreme.

Si nu exagerez cu nimic cand spun asta. Este plina de aromeee, minunata, numai buna de servit fierbinte acum iarna.

Este o supa specifica zonei italiene Toscana, zona pe care eu o ador si unde sper sa ajung intr-o zi..

Celor care ati incercat tocanita poloneza, va spun ca aduce la gust cu ea.

Ne trebuie:

500 g carnati italieni (eu am folosit carnati grosi de casa)

2 ceape medii

2 lgt fulgi de ardei dulce + 1/2 lgt fulgi ardei iute

4 catei usturoi

3,5 l apa/supa de legume

200 ml smantana dulce

3 cartofi mari

sare, piper

5-6 frunze salata verde (kale in reteta originala)

(pentru 8-10 portii)

Smantana lichida si fulgii de ardei dulce folosite:

Untitled-1

Cum se face:

Simplu de tot. Calim carnatii taiati rondele potrivite in oala in care urmeaza sa facem supa, dar fara ulei

(folositi carnati de calitate, de casa de preferat, pentru ca de gustul lor va depinde gustul final al supei!).

Cand sunt usor rumeniti (dupa cca 5 minute), ii scoatem din oala si indepartam excesul de ulei,

lasand numai 2-3 lg de ulei pentru a praji ceapa tocata cubulete impreuna cu usturoiul pisat.

Adaugam apoi apa/supa de legume fierbinte, cartofii taiati cuburi potrivite, sare si piper  si fierbem cca 20 de minute.

Adaugam apoi si carnatii, smantana (amestecata inainte cu 2-3 polonice de supa fierbinte) si lasam inca 5 minute sa fiarba.

In ultimele 2 minute adaugam foile de salata rupte bucati (in reteta originala foloseau kale, pe care nu am de unde sa le iau..).

Asta este tot!

Savuram cu muuuulta poftaaa si eventual cu paine de casa!!

Enjoy!

supa toscana 1

Sursa

Publicat in categoria BUCATARIE INTERNATIONALA, SUPE/CIORBE
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

21 Comentarii:

  1. Arata bine si se face usor, adica pe gustul meu!!!

  2. asta chiar este o noutate…o sa fac in weekend 🙂

  3. Inghit in seeec, abia acum am vazut reteta, cand am ajuns acasa :((
    De unde iau eu carnati acum??
    Da’ maine musai o fac, ca mai mult de o ora nu-mi ia 😛
    Merci de idee, cred ca-i minunata!
    Mirela

  4. La cate bunatati faci pe aici,nici nu-mi pot imagina gustul acestei supe;deja imi ploua in gura si este foarte tarziu(pentru mine)
    o noapte usoara!

  5. Ador supele si ciorbitele de orice fel , iar asta cred ca e delicioasa !!!

  6. imi place reteta si am s-o incerc si eu!seamana cu o supa ardeleneasca.

  7. Revin cu milioanele de multumiri!!!
    Am incercat-o (la cat sunt de pofticioasa este evident ca aveam sa ma tin de cuvant!! :)) si este bestialaa!!
    Fara sa exagerez, este cea mai buna supa/ciorba pe care am mancat-o!! Evident sunt o iubitoare de carne si afumatura (ca si tine cred:P).
    Multumesc mult, mult! O sa o fac foaarte des de acum incolo.
    Mirela

  8. Suna bine, o am in plan pentru weekend. Merci!
    deja mi-e foame :))

  9. Smantana asta “pe baza vegetala” suna a margarina. De ce nu o smantana dulce, naturala?

  10. Ma bucur ca va place, a fost taaare, taaare buna 🙂

    Coco, ai incercat-o? 🙂

  11. Mirela, ma bucur mult ca ai incercat-o si ti-a placut 🙂 Asa-i ca-i incredibild e buna?? 😛
    Te mai astept!

  12. Gregorie, smantana asta este special pentru gatit, cea clasica, acra, se “branzeste” in preparatele fierbinti.
    Dar desigur, poti folosi smantana naturala – o poti pune direct in farfurie si nu in oala pe foc..

  13. In legatura cu smantana,daca nu aveti smantana dulce de gatit,adaugati in oala DUPA ce a fost oprit focul un amestec de smantana obisnuita (sour cream) cu galbenus de ou ,temperat cu supa putin racita.Astfel nu se va branzi.
    Edith,aceasta e cu siguranta o supa minunata,sunt multe supe f bune cu carnati de casa.
    felicitari!

    • Ylva, dar acel galbenus nu e bine sa se “gateasca” putin? E ok daca ramane crud, pus dupa stingerea focului?
      Desigur smantana o putem pune si in farfurie de ex, cand mancam..
      Supele/ciorbele cu afumatura sunt preferatele mele 😛

  14. Draga Edith,eu asa procedez de ceva ani si nu am avut probleme legate de galbenus sau efecte adverse.Supa este destul de fierbinte si dupa ce se stinge focul astfel incat sa il prepare termic,chiar daca superficial.Acelasi lucru se intampla si cu oul intreg batut pus in ciorba fierbinte (sunt astfel de variante) – se coaguleaza rapid.
    Galbenus crud se foloseste si in maioneza sau sodou,de aceea mari probleme cu el nu cred sa fie.^^
    Dar daca se gateste ptr pesoane sensibile sau alergice,probabil mai multe precautii trebuie luate.
    Sanatate!

  15. Foarte bine arata!! Imi spui te rog, daca trebuie neaparat fulgi de ardei sau ar fi ok si boiaua? Multumesc 🙂

  16. eu pun in loc de salata spanac si ardel rosu calit cpanacul al pun la urma du ceapa si usturoiul,supa ce sting focul.

Adauga comentariu