A venit toamna, deci sa profitam de roadele ei! 🙂
Am mancat destul de des dovleac copt in ultima vreme,
am facut si un desert cu dovleac, si supa asta.
Desertul o sa vina in zilele rmatoare, deocamdata supa asta aromata,
ce poate fi consumata atat calda cat si rece si in dieta Dukan.
Ne trebuie:
cca 1 kg de dovleac
2 cepe mici
1 ardei gras rosu
o felie de ghimbir groasa de 0,5 cm
sare, piper
Cum se face:
Curatam dovleacul de coaja si seminte si il taiem cuburi cu latura de cca 2 cm.
Il punem la fiert, cu capac, impreuna cu ceapa, ardeiul gras si ghimbirul taiate cubulete potrivite
si apa cat sa le acopere 1-2 degete, sare si piper.
Puteti inlocui ghimbirul cu 2 catei de usturoi pe care ii puteti pune pisati in ultimele 15 minute de fierbere.
Pasam totul in blender cand sunt fierte legumele si se mai racesc.
Servim cu iaurt sau smantana.
Enjoy!
Arata superb! Am facut supe consistente cu dovleac (cu mazare uscata, linte), dar o sa incerc neaparat si o supa simpla si usoara de dovleac. Neaparat cu smantana de casa. Yum!
Ce bine arata, fantastic!
Cat de frumos prezinti toate retetele, felicitari!!!
Iar supa sigur o voi incerca, deoarece imi place aroma dovleacului 🙂
Te pup!
Am venit repejor s-o vad !!! Ador toamna cu tot ceea ce ea ne ofera !!! 😉
PS.Imi pare rau ca nu pot gusta , arata atat de bine !!!!
Cred ca reteta este minunata pentru olandezi asta daca nu cumva ei deja o aplica deja in bucatariile lor, nu de alta dar is mari consumatori al alimentului dovleac.
Imi place tare mult aceasta supa crema!!!
O prezentare de nota 10!!!
Astept cu nerabdare reteta pentru desert 😀
Arata super, arata atat de bine ,incat poate fi folosit ca si ornament nu doar ca aliment ,oricum imi place foarte mult incat as recomanda la fiecare.
preferata mea! motiv pentru care acum ma chinui sa aflu cum se ,,pun,, dovlecii pentru iarna (asa proaspeti, nu varianta ,,piure,,)
Multumim! Site-ul tau e deschis permanent cand gatesc. Si fac drumuri intre calculator si aragaz :))
Bia
arata incredibil… si prezentarea
Am facut supa ta crema si este exceptionala. Am tinut o detoxifiere, inca o tin, mama mea la fel si ca sa papam ceva dupa atatea zile de apa cu lamaie si suc de gref, am gatit supica ta de dovleac.
Am pus si 2 morcovi in plus, 2 ardei capia, patrunjel tocat , este dementiala.
p.s.: Nu imi prea place dovleacul, insa oficial, supa asta dietetica este preferata mea. Am fiert si cateva bucati de pui pentru gust. Geniala.
Sunt tare incantata, Edith ! esti o artista :* :* Pupici
Roxana, ma bucur ca ti-a placut! Ce ai facut tu acolo e cu totul alta supica :)))
Te mai astept! 🙂