shopify site analytics
Strudel cu ciocolata - Edith's Kitchen
Print Friendly

strudel-de-ciocolata

Astazi avem inca o reteta rapida, asa cum v-am invatat. Din nou am incercat o idee din filmuletele

cu retete care circula pe facebook. A fost un succes. Doar doua ingrediente: foietaj si ciocolata.

Optional, il puteti unge cu ou (eu am folosit un ou de prepelita) sau, pentru varianta de post,

folositi ciocolata amaruie si il ungeti cu miere/ulei. Am presarat deasupra fulgi de migdale.

Puteti pune nuca, bilute colorate, nuca de cocos, dupa preferinte.

Eu am folosit ciocolata mea preferata: Heidi Espresso, care este o ciocolata amaruie cu cafea.

Nu stiu cum va iesi cu ciocolata cu lapte, pentru ca in varianta incercata de mine mi s-a parut suficient de dulce.

Ne trebuie:

o foaie de aluat foietaj (400 g)

o ciocolata 90-100 g

Pt deasupra:

ou sau miere sau ulei

nuca, migdale

– cantitati pentru cca 2-3 portii –

Cum se face:

Dezghetam foietajul la frigider peste noapte, sau la temperatura camerei.

Desfacem foaia si punem deasupra ciocolata, in mijloc.

Fac o paranteza. Eu am inlaturat din latime cativa centimetri de aluat (ar trebui ca aluatul sa fie latimea ciocolatei x 3)

Taiem fasii late de un deget de o parte si de alta a ciocolatei, usor in unghi,

indepartam partile superioare, stanga dreapta si sus si jos si aducem fasiile peste ciocolata, alternativ, stanga dreapta.

Vedeti mai bine in filmuletul de unde m-am inspirat sau in pozele de mai jos:

etape-strudel-cu-ciocolata

Ungem dupa caz, cu ou batut sau pentru varianta de post cu miere/ulei si presaram deasupra dupa preferinte:

migdale, nuci, nuca de cocos, bombonele de zahar colorate.

Coacem la cuptorul preincalzit la 200 C pentru cca 20 minute.

Il taiem si consumama cald/caldut. Buun de tot si rapid!

Enjoy!

strudel-de-ciocolata-1

Publicat in categoria DESERTURI, MIC DEJUN, RETETE DE POST
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

4 Comentarii:

  1. Super idee!😊 Edith, ideile tale sunt ingenioase de-a dreptul. Thank you!

  2. Am facut astazi reteta.
    Si pentru ca mama mea tine post, am uns aluatul cu ulei. A iesit foarte buna, desi se cam dezlipeau migdalele. Data viitoare, daca mai fac de post, amestec ulei cu apa si zahar, si va iesi rumena ca a ta, Edith. Dar daca nu o fac de post, folosesc oua.
    In orice caz, MULTUMESC pentru reteta.
    Vizitez frecvent site-ul tau si orice am gatit a iesit grozav.

    • Iolanda, ma bucur ca ai incercat strudelul si ti-a placut 🙂
      Asa este, cu ulei ii cam “zboara fulgii” :))) Dar in final, gustul este cel maiimportant.
      Ma bucur ca ti-a placut ce ai incercat de la mine si te mai astept sa te inspiri 🙂

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*