shopify site analytics
Strudel cu branza si legume - Edith's Kitchen
Print Friendly

strudel cu branza si legume

Imi place (din pacate) cam tot ce contine foietaj, desi stiu ca nu este cea mai sanatoasa

alegere. Insa din cand in cand nu ma pot abtine sa incerc cate o reteta, fie dulce fie sarata.

Astazi avem un strudel sarat, cu branza si legume. Poate fi luat ca pachetel la servici, servit ca mic dejun,

sau chiar ca pranz/cina, impreuna cu o salata. Si la petreceri este un aperitiv cu mult succes.

Ne trebuie:

1 aluat foietaj 800 g

300 g branza dulce

4 lg smantana

1 ou

3 lg cascaval ras

6-7 lg mazare din conserva

4 lg ardei gras tocat marunt

2 catei mici de usturoi

1 lg patrunjel tocat

sare, piper

1 ou de prepelita – pentru uns deasupra

susan, mac (optional)

Am folosit mazare la conserva de la Sun Food care au conserve sanatoase, fara adaosuri nocive.

conserve mazare _Sun food

Cum se face:

Lasam aluatul de foietaj sa se dezghete la temperatura camerei.

Facem umplutura: amestecam toate ingredientele: branza dulce, oul, smantana, cascavalul ras, mazarea, ardeiul gras,

usturoiul zdrobit, patrunjelul, sare, piper.

Impartim aluatul in 4 bucati si le punem pe hartia de copt. Asezam din umplutura cu lingura pe marginea din dreapta a

bucatii de foietaj, apoi bucata din stanga o punem peste umplutura. Ungem marginea cu oul de prepelita

batut (pe care il pastram pentru uns si deasupra) si presam cu o furculita marginile.

Repetam procedeul pentru fiecare dintre cele 4 bucati de foietaj.

Crestam in diagonala strudelul obtinut (ca in imagine), ungem cu oul batut si presaram deasupra susan, mac, la alegere.

strudele in tava

Coacem la cuptorul preincalzit la 190-200 C pentru cca 30 minute.

Il feliem si servim rece, pentru ca se taie mai bine.

Enjoy!

strudel cu branza si legume 1

Publicat in categoria APERITIVE, PROMO-POST
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

7 Comentarii:

  1. Anonymous says:

    Arata superb! πŸ™‚ Sigur il incerc maine. Multumesc.

  2. Si mie imi place foietajul si,din cand in cand ,mai mesteresc cate ceva.Am facut si eu un strudel cu cartofi,asadar sigur mi-ar place mult si al tau.Pupici

  3. Ce idee minunata! Si mie imi place aluatul foiletat, dar eu il fac in casa, e foarte simplu, de la Laura Adamache l-am invatat, de la pateurile cu carne. E un pic mai greu de lucrat, dar rezultatul e deosebit. Voi incerca si cu umplutura ta, trebuie sa fie o nebunie!

  4. Anonymous says:

    arata super πŸ™‚

  5. E pur si simplu perfecta!

  6. Anonymous says:

    L-am incercat in weekend. A placut tuturor, de la cel mic la mama soacra πŸ™‚ Iti multumesc din suflet pentru toate retetele delicioase pe care le impartasesti cu noi. Ca sa nu mai zic de pozele perfecte care parca te imbie sa incerci tot ce postezi tu πŸ™‚ Ileana

  7. Anonymous says:

    Acum e in cuptor! Abia astept sa il gust. Cred ca nu voi avea rabdare sa se raceasca :))

Adauga comentariu