shopify site analytics
SPAGHETTI CON AGLIO, OLIO E PEPERONCINO - Edith's Kitchen
Print Friendly
Cum s-ar spune pe romaneste:
Spaghete cu usturoi, ulei si peperoncino (sau ardei iuuute), numai ca eu am folosit tagliatelle. 🙂
Cea mai simpla si mai buna reteta de paste, parol!
Ne trebuie:
paste cca 200 g
3-4 catei de usturoi pisati (sau taiati cum preferati)
peperoncino (nu am avut si am pus chilli sos)
3 linguri ulei

Cum se face:
Fierbem pastele al dente (eu am folosit tagliatelle).
Calim usturoiul pisat in ulei de masline (cca 3-4 linguri) pt 1-2 minute. Punem si peperoncino uscat
(in cazul meu chilli sos)

apoi punem pastele si amestecam pe foc de cateva ori.

Am mai pus putin boia iute peste ele in farfurie

Si… gata.
Simple de tot si bune-buuune!
Am mancat si cuparmezan ras deasupra. La fel de buuune!

Publicat in categoria PASTE - PIZZA, RETETE DE POST
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

13 Comentarii:

  1. Iubesc spaghetele, de toate felurile !!! Arata super !!!

  2. Merci! Si eu din pacate :((
    Sa le incerci ca sunt taaare bune (mai ales daca iti place usturoiul 🙂 )

  3. SUNT EXTRAORDINARE SIMPLE SI GUSTOASE.EU STAU IN ITALIA SI MI LE FAC MEREU .PUPICI

  4. Asa este, si eu m-am mirat cat de simple si de minunate pot fi! 🙂

  5. Sunt, intradevar, simple insa constituie un examen pentru bucatar: timing-ul este crucial atunci cand calesti usturoiul in ulei – o secunda in plus si putem ruina totul, usturoiul devine amar si miroase nasol.
    Daca-ti place iute, incearca in loc de peperoncino, niste ardei murati (Defne) taiati rondele si, ca o variatiune pentru culoare, cateva masline negre. Si uleiul de masline da o nota specifica, daca e toscan este mai fin, mai delicat iar daca este calabrez sau sicilian da o nota de rusticitate.
    Scuze daca te-am “borbandat” cu comentarii dar deabea azi am descoperit blogul tau, multumita lui Marikosan si acuma ma dau prin el ca e fain 🙂

  6. Cristi, multumesc de vizita! Interesanta varianta ta, o sa o incerc.
    Nu m-ai bombardat cu comentariile, stai linistit! 🙂 Te mai astept si ma duc sa arunc si eu un ochi la tine, ca ce de bunatati ai acolo… mmmmm 🙂

  7. Ies bune, dar nu trebuie sa va abateti de la reteta italiana. Nu puneti ardei murati sau tot felul de sosuri iuti, ca nu mai e acelasi lucru. Puneti peperoncino uscat (se gasesc la borcan). Si inca ceva de care nimeni nu a scris nimic… patrunjelul. Nu exista fara patrunjel tocat marunt.

  8. Intr-adevar se foloseste peperoncino, insa nu am avut.
    In ceea ce priveste patrunjelul.. am cautat pe internet de curiozitate, si pe niciun site de lb. italiana nu am gasit acest ingredient in reteta. Poate tocmai d-aia ii zice “spaghetii con oglio, aglio e peperoncino” pt ca enumera ingredientele in denumire 😀
    Mie oricum nu-mi place patrunjelul, deci nu as strica gustul lor (dupa parerea mea) cu patrujnel.
    Oricum merci pt sfat!

  9. reteta asta tocmai ce ne-a dat-o un amic ce lucreza in Italia si el a laudat-o f tare

  10. sunt favoritele mele.la fel le pregatesc si eu,doar ca mai adaug bucatele de cascaval la sfarsit.

  11. Genială reţetă! Acum am terminat de mâncat!!! Usturoiul călit pur şi simplu a dat un gust divin. Pe lângă usturoi am folosit busuioc şi oregano. Pur şi simplu demenţial acest fel de mâncare! Mulţumesc. 🙂

  12. Mi-au placut aceste paste. Simplu, rapid si bun!

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*