Teriyaki este un sos de origine japoneza, in care se poate marina/praji carnea.
Pestele asta este atat de usor de facut insa atat de bun… Cum sunt un fan somon de orice fel, va imaginati ca mi-a placut foarte mult.
Sper sa va placa si voua daca il incercati.
Ne trebuie:
4 fileuri de somon (cca 150 g fiecare)
7-8 linguri de Teriyaki sauce (3 linguri sos soia+ 5 linguri vin)
1 lingura de miere
1 lingura de seminete de susan
2 linguri de ulei de masline
sare si piper
Cum se face:
Amestecati sosul teriyaki, 1 lingura de miere si o lingura de ulei de masline. Marinati somonul in acest amestec pentru aprox 30 minute.
Pastrati marinata.
Incalziti o tigaie de teflon si prajiti somonul pe fiecare parte cate 2 minte apoi puneti-l in tava la cuptor pentru 5 minute. Presarati putina sare si piper.
Il scoateti, pensulati bucatile de peste cu marinata, presarati seminte de susan deasupra si puneti inapoi la cuptor pentru inca 5, maxim 10 minute.
L-am servit cu salata de fasole verde cu iaurt.
Mmmm, arata excelent! Desi nu sunt fan somon – mi se pare ca are un gust prea pronuntat de… peste (deh, fiecare cu ciudateniile lui! 😉 )- si nici nu mananc peste prea des, cred ca are un gust foarte bun daca este marinat in felul asta. Data viitoare voi incerca varianta ta, negresit!
Toate cele bune, Edith!
Arata super si e si simplu de facut! Deabia astept sa-l incerc;). Spor la gatit!
Roxana, mie imi place tare mult, poti sa incerci 2 bucati de curiozitate 🙂
Simona, e bun bun, spor si tie!
Arata superb, sigur il voi incerca.
Imi place mult blogul tau, l-am descoperit de vreo luna si sunt foarte incantata de retetele tale.
O seara frumoasa sa ai!
Ema
Ema, sigur o sa-ti placa!
Merci ca ma vizitezi, te mai astept! 🙂 Seara faina si tie!
Felicitari pentru mancarurile minunate pe care le prepari! De fiecare data cand vad o postare noua pe forumul tau, te vizitez cu mare interes. 🙂
Imi plac tare mult si pozele! poate lumea te-a mai intrebat, dar as vrea sa stiu ce aparat foto ai?
Daiana, iti multumesc frumos.
Am un aparat Canon 450D.
Draga mea, dupa o reteta asemanatoare a facut si Zamzuu, saptamana trecuta pentru emisiune “Cireasa de pe tort”, somon cu sos teriyaki alaturi de un orez exotic cu caju, ananas si lime. Sunt indragostita de acest sos, acum am citit si reteta ta de pui cu sos teriyaki si deja ii adulmec mirosul. Exceptionala reteta!
Gabica, din pacate l-am ratat pe Zamzuu 🙁
Eu inca nu ma pot hotari, care mi-a placut mai mult, cu somon sau pui… 🙂
Multumesc de vizita!
Nu l-ai ratat, pentru ca emisiunea va fi difuzata pe 27 februarie, saptamana trecuta s-a filmat la noi acasa 🙂
Perfect! Sper sa nu uit pana atunci 🙂
Minunat! E unul din modurile mele preferate ed a pregati somonul. Doar ca il marinez altfel. Si prezentarea, superba! 🙂
Multumesc! Cum il marinezi tu? 🙂
Arata perfect! La cite grade cuptorul si se preincalzeste ?
Multumesc mult!
undeva la 180 grade C 🙂