shopify site analytics
SCONES CU BACON SI PARMEZAN - Edith's Kitchen
Print Friendly

scones cu bacon si parmezan

Astazi ne delectam cu o reteta nedukan. Ma rog, va delectati voi,

ca eu m-am delectat acum vreo 3 luni cand le-am facut :))

O gustare binevenita in weekend, de savurat la televizor la un film bun. sau pe terasa, la un pahar de vorba.

Merita incercate, se fac foaaarte usor si sunt incredibil de bune, moi, aromate, minunate! ๐Ÿ™‚

Ne trebuie:

115 g unt la temp camerei

100 g parmezan ras

1 lg de zahar brun

160 g faina

2 oua

1/2 lgt rozmarin (eu am pus patrunjel)

10 felii subtiri de bacon

1/2 lgt praf de copt

1/2 lgt bicarbonat de sodiu

1/2 lgt sare

– cantitati pt cca 15 bucati –

Cum se fac:

Prajim in tigaie antiaderenta fasiile de bacon (fara ulei), pe ambele parti,

pana devin usor crocante, apoi le taiem cubulete mici.

Untitled-1

Intr-un bol mic amestecam ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea.

Intr-un bol mai mare mixam untul (aflat la temperatura camerei) cu parmezanul, zaharul brun

si rozmarinul (eu am pus patrunjel pt ca nu-mi place rozmarinul).

Adaugam apoi ouale si mixam in continuare pana la omogenizarea completa.

Adaugam apoi si amestecul de ingrediente uscate, omogenizam cu o spatula,

iar la sfarsit adaugam baconul. Omogenizam bine.

Punem cu o cupa de inghetata (ca sa va fie mai usor) din compozitie in tava, pe hartie de copt

Untitled-2

si coacem pt 12-14 minute la cuptorul preincalzit la 180 C.

Buuuune si calde si reci! ๐Ÿ™‚

scones cu bacon si parmezan 1

Enjoy!

scones_bite

*****************

cupcakes copii

Pentru ca astazi este 1 iunie, va doresc sa va creasca copilutii mari si frumosi (care aveti)

si vreau sa va povestesc despre un proiect minunat pus la cale de Emily de la Emilyโ€™s cupcakesย  โ™ฅ

โ€œCupcakes pentru un zambetโ€ este un proiect la care am participat si eu alaturi de alti bloggeri culinari,

incercand sa aducem un zambet pe chipul copiilor mai putin norocosi, oferindu-le cupcakes. ๐Ÿ™‚

Mai multe detalii despre proiect puteti citi AICI la Emily.

Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

34 Comentarii:

  1. Anonymous says:

    Ce bine arata! Cred ca-s minunate la gust. O sa le incerc si eu maine ๐Ÿ™‚

  2. Anonymous says:

    farte frumos proiectul, felicitari initiatoarei si voua celor care ati gatit ๐Ÿ™‚

  3. Anonymous says:

    tot eu sunt, am uitat sa-ti zic de scones, ca-s minunate ๐Ÿ™‚

  4. Anonymous says:

    salut edith, eu sunt din montreal, si te-am intrebat acu vreo 2 luni de ceaiul matcha. as mai vrea sa-ti cer o parere ,daca nu te superi…
    pleaca o prietena in ro, si as vrea s-o rog sa-mi aduca. crezi ca daca as plati online de-aici, as putea sa comand pe adressa ei din romania si sa primeasca ea pachetul? ea sta 3 saptamania acolo. ai putea sa-mi spui cam in cat timp ajunge coletul dupa ce-l platesc?
    te rog f mult…. pt ca-mi doresc f mult sa cumpar..
    mersi mult !
    alina

  5. Minunate, chiar imi place reteta…

  6. Tocmai bune de consumat in timpul apropiatului Campionat European de Fotbal. Ca sa aiba meciurile mai mult farmec ๐Ÿ™‚

  7. Anonymous says:

    Arata f bine, si sunt si f bune, sunt convinsa; vreau sa le fac, dar te rog sa imi spui cu ce pot sa inlocuiesc bacon-ul, ca sa iasa cel mai bine; noi nu mancam porc deloc(religie); multumesc;
    si cetrebuie sa fac sa imi apara numele,nu anonim; multumesc

    • Draga mea, poti folosi orice mezel folositi voi – pui sau vita.. (putin afumat ar fi ideal, ca sa ii dea gust bun), taiat felii subtiri si putin prajit eventual. Dar cred ca merge si cu el crud, cu conditia sa il tai marunt. ๐Ÿ™‚

      Te poti semna in comentariu la sfarsit, sau cand postezi alegi in loc de anonim, Nume/Adresa url, iar la campul nume scrii numele tau, la adresa url nu este obligatoriu sa scrii ceva ๐Ÿ™‚
      Sper sa-ti placa, te astept sa-mi spui ๐Ÿ™‚

  8. superbe si delicioase scones! te pup si multumesc :*

  9. putem folosi orice fel de branza?

  10. eu le-am facut cu mozzarella si au iesit super, thx Edith

  11. Buna Edith, Sunt Victoria si am inceput dieta Dukan, aceste minunatii in ce etapa a dietei se pot manca? Multumesc mult.

    • Buna Victoria. Din pacate nu este o reteta de dieta.. chiar din contra..
      O sa o poti consuma abia in stabilizare, cand revii la meniul normal. Si la consolidare, la mesele de sarbatoare..
      La retetele Dukan, specific la inceput ca se pot consuma in dieta.. La asta, chiar am scris la inceput: “Astazi ne delectam cu o reteta nedukan.”
      Spor la slabit!

  12. Acum le-am scos din cuptor! Sunt super bune! Am folosit bacon neprajit (ca nu avem gaze din cauza unei defectiuni) dar nu le-a stricat:) Multumesc de reteta!

  13. Pingback: Scones cu ciuperci uscate | Cat's kitchen

  14. Excelente! Mereu te pomenesc, ai retete simple si delicioase! La multi ani!

  15. E prima oara cand scriu pentru ca vreau neaparat sa iti multumesc, am incercat si repetat mai multe retete de pe blogul tau in ultimii ani, cu diferite ocazii sau pur si simplu in zile obisnuite cand ne era dor sa facem ceva bun si toate au iesit perfect ! Azi am vazut reteta acestor “Scones”, au iesit minunat si au fost foarte simplu si rapid de facut, tocmai am scos ultima tava de la cuptor, de-abia astept parerile celor 2 “critici”, fiica si sotul meu !Intre timp am facut si aluatulpentru “Painea rapida pufoasa” pe care l-am pus la copt. Felicitari pentru munca serioasa pe care o faci , pentru precizia amanuntelor, calitatea retetelor si a fotografiilor, ma bucur sa am o sursa de inspiratie excelenta !

    • Amalia, ma bucur tare sa aud asta!
      Multumesc ca mi-ai scris ๐Ÿ™‚
      Poate incerci si scones-urile cu ananas. Sunt tare bune. Si biscuitii cu cheddar si cei cu cheddar si chives, sunt tot un fel de scones.
      Te mai astept! ๐Ÿ™‚

  16. Cu mare drag ! Sunt fidela retetelor tale, sambata am facut saratele si fursecuri, absolut delicioase amandoua !

  17. Au ieศ™it foarte bune, am avut mare succes! Cรขnd le-am bฤƒgat รฎn cuptor eram cam scepticฤƒ pentru cฤƒ era cam cleioasฤƒ ศ™i tare coca. Dar au ieศ™it super!

    • Simona, ma bucur ca ti-au placut ๐Ÿ™‚
      Ca regula, daca respecti intocmai reteta, cantitatile si ingredientele, nu au cum sa nu-ti iasa retetele de pe blogul meu ๐Ÿ˜‰

Adauga comentariu