shopify site analytics
Sarlota de cafea Dukan - Edith's Kitchen
Print Friendly

sarlota de cafea 1

Pentru amatorii de cafea (dar nu numai) astazi avem un desert lejer, usor de facut si dietetic: sarlota de cafea.

Poate fi consumata in Dieta Dukan dar si de catre cei care vor un desert cu mai putine calorii.

Daca nu sunteti bautori de cafea, puteti folosi o bautura concentrata preparata din inka sau din cicoare.

Ne trebuie:

150 ml cafea tare (am facut din cca 200 ml + 6 lgt cafea)

500 ml lapte 0,1% grasime

8 foi gelatina (16 g)

5-6 lg xylitol

4-5 lgt inka (optional)

2-3 lgt esenta de cafea (sau dupa gust) – optional

vanilie

un praf de sare

Cum se face:

Facem cafeaua si o strecuram (daca nu o facem la filtru). Amestecam intr-un vas pe foc: cafeaua (preparata),

laptele, xylitolul, sarea, vanilia, esenta de cafea (daca folosim) si inka (daca folosim) pana se incalzesc bine si se topeste xylitolul.

Daca va place mai dulce (sau mai amara) modificati corespunzator cantitatea de xylitol.

Inmuiem foile de gelatina pt 5 minute in apa rece, le stoarcem si le adaugam in vasul pe care l-am luat de pe foc.

Omogenizam bine, pana se topeste gelatina in totalitate.

Turnam in forme, le acoperim si dam la frigider minim 4 ore (eu le-am tinut peste noapte).

Eu am folosit caserole de plastic cu capac.

Desprindem cu cutitul usor de jur imprejur sarlota de forma si scufundam forma pentru 3-4 secunde in apa fierbinte.

Rasturnam pe farfurie si servim.

Enjoy!

sarlota de cafea

Note: Daca nu tineti dieta, si vreti sa folositi zahar, puneti aceeasi cantitate specificata in reteta (sau dupa gust).

De asemenea, daca nu tineti dieta, puteti folosi lapte de 1,5% grasime sau chiar 3 % (puteti adauga chiar si putina frisca lichida,

scazand aceeasi cantitate din lapte).

Publicat in categoria RETETE DUKAN
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

15 Comentarii:

  1. notat reteta!!! mercic!!!

  2. Adriana Huszar says:

    ma bag, cred ca duminica ; xilitol de unde iau???

  3. Eu m-am bagat deja dar am regretat. Se face repede dar nu merita banii. Un tremurici cu gust de cafea, parerea mea ! Alte retete probate de pe blogul tau mi-au placut. Felicitari pentru munca ta aici, Geta

    • Geta, imi pare rau ca nu ti-a placut. Mie mi-a placut. Rece, aromata, dulce, cu gust de cafea. Un desert numai bun, mai ales la vara, cand va fi cald.

  4. Edith, si eu am incercat-o. Mie mi-a placut. Nu ti-am mai lasat mesaj (am incercat-o acum vreo 4-5 zile…), dar vazand ca sunt altii care au pareri negative, am zis sa-ti zic ca mie mi-a placut. Eu sunt maaare amatoare de cafea, asa ca..
    Ce pot zice, o vor repeta cu siguranta cand va fi cald afara, vorba ta, rece, mmmmm 🙂
    Te pup! Si iti multumesc pentru sumedenia de idei pe care ni le dai 🙂

    • Emma, ma bucur ca ti-a placut sarlota. Am mai facut cateva variante, vor veni si ele pe blog 🙂
      E chestiune de gusturi pana la urma…

  5. Edith,cateva lamuriri te rog ! M-am uitat pe bennerul cu xylitolul : este vreo diferenta intre Xylitol LCV si xylitol naturbit ? (in afara de gramaj 🙂 ),merge folosit si la deserturile la cuptor ? e safe pentru copii ? Scuze,nu vreau sa te innebunesc,dar nu am mai folosit pana acum.Multumesc anticipat.

    • Anca, din pacate nu iti pot raspunde la intrebarea asta pentru ca nu stiu care este diferenta intre cele doua produse. Cel mai bine ii intrebi direct pe cei care il comercializeaza..
      Eu am folosit numai xylitol ca indulcitor in dieta Dukan, bineinteles si la cuptor. Se spune ca este un indulcitor sanatos (chiar face bine la dantura, se fac gume cu xylitol pentru ca ridica ph-ul or smth..) deci cred ca este bun si pentru copii. Cauta pe net articole despre xylitol si te lamuresti mai bine. Stiu ca si Dr Mencinicopschi si Cristian Margarit spun despre el ca este sanatos si natural.
      Nu ma innebunesti, stai linistita, daca stiu, va raspund cu drag 🙂
      Te mai astept sa te inspiri! 🙂

  6. credeti ca-mi iese cu lapte de soia?as vrea sa o fac de post

  7. De unde pot cumpara esentele de cafea sau de cocos?dar foile de gelatina:)

  8. Buna Edith,
    Mie mi-a placut mult reteta,am incercat si am pus in loc de inka lapte praf 0,1 si a iesit nemaipomenit!e ceva usor si racoritor.
    Multumesc de reteta!

Adauga comentariu