shopify site analytics
Sarlota cu cacao - Edith's Kitchen
Print Friendly

sarlota-cu-cacao

Un desert ciocolatos, rece, racos si… dietetic. Un desert rapid, de vara, pe care il putem consuma

fara prea multa vinovatie 🙂 Unde mai pui ca este ultra-mega-delicios!! 🙂

In varianta cu lapte degresat, poate fi consumat si in Dieta Dukan.

Pentru un plus de savoare (dar si mai multe calorii), puteti folosi 100 ml smantana pentru frisca si 150 ml lapte.

Ne trebuie:

250 ml lapte (3,5% grasime sau 0% daca tineti dieta)

3 folii de gelatina (6 grame)

3 lingurite cu varf de cacao

2 linguri xylitol (sau orice alt indulcitor preferati)

1 lingurita de cafea instant

un praf de sare

vanilie

– cantitati pentru cca 2 portii –

Cum se face:

Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece pentru 3-4 minute.

Punem laptele amestecat cu indulcitorul, sarea, cacaua si cafeaua instant la incalzit si amestecam

pana amestecul este omogen. La sfarsit adaugam vanilia. Cand este fierbinte, inlaturam de pe foc

si adaugam foile de gelatina stoarse bine de apa. Omogenizam amestecul bine.

Puteti folosi 4g de gelatina, daca urmeaza sa consumati desertul direct din recipient,

cu lingurita, fara a-l rasturna si a fi nevoie sa stea foarte ferm.

Lasam sa se racoreasca, turnam in forme (eu am pus in forme de muffins din slicon) si dam la frigider minim 3 ore.

Scoatem din forme (le cufundam cateva secunde un apa fierbinte) si servim cu pofta. Putem orna si cu frisca. Mmmmm 🙂

sarlota-cu-cacao-2

Enjoy!

 sarlota-cu-cacao-1

Publicat in categoria DESERTURI, RETETE DUKAN
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

10 Comentarii:

  1. Edith, esti geniala.
    Sarlota e desertul ,,de cumparat” care m-a incantat toate copilaria, presimt ca in perioada urmatoare o sa il mananc des:)). .

    O seara frumoasa

    • Ioana, ai incercat-o? 🙂 Daca nu, sper sa-ti placa!
      Te astept cu impresii. Seara faina! 🙂

      • Buna, am fost plecata intr-un week-end prelungit la tara.
        Am facut sarlota de 3 ori, ultimele 2 in cantitati triple, si de fiecare data s-a terminat foarte repede.
        E delicioasa, multumesc ca ai postat reteta.

  2. Inca nu am incercat-o dar mi-as dori. La cum arata …yammmi

  3. Dar unde se gasesc folile de gelatina ca se pare ca la kaufland nu au (sau nu le-am gasit eu).

  4. Stimata doamna Edith,
    Am gasit site-ul dvs. inainte de Craciun, cand cautam niste aperitive. Va multumesc pentru retetele postate, am incercat muffin cu quinoa, pizza cu blat de conopida, icre din chia, chec cu masline si acum sunt la charlota cu cacao. Au iesit extraordinare toate. Felicitari si multumesc!

    • Emilia, ma bucur tare ca ti-au fost de folos retetele. Te mai astept sa te inspiri 🙂
      PS. te rog nu-mi mai vorbi cu dumneavoastra 🙂

Adauga comentariu