shopify site analytics
SARLOTA CU CACAO - Edith's Kitchen
Print Friendly
Ne trebuie:
500ml frisca lichida
200 g zahar
50 g lapte praf
100 ml apa
2 oua
30 g gelatina ( 3 pliculete ) + 100ml apa
4-5 lg cacao
esenta de rom sau vanilie
– cantitati pentru 4 portii –
Cum se face:
Se bate frisca si se pune la frigider.
Intr-o craticioara se pun: zaharul, laptele praf, ouale batute in prealabil si 100 ml apa.
Se amesteca bine sa se omogenizeze si apoi se pun pe foc.
Se tin pe foc aproximativ 2 minute, cat sa se topeasca zaharul.

Intr-un ibric se pune gelatina cu 100ml apa si se amesteca pe foc cca1 minut,
pana se topeste (nu se fierbe).
Ambele compozitii se lasa 5 minute la racit.
Se scoate frisca de la frigider, se opreste putina pentru ornat si peste ea se toarna
compozitiile din cele 2 recipiente si esenta (eu am pus esenta de vanilie).
Se amesteca bine sa rezulte o compozitie cremoasa.

Se toarna in castronele (am pus eu) jumatate din cantitate si se lasa la congelator 10 minute.

Cealata jumatate se amesteca cu cacao (4-5 linguri am pus eu, in functie de cat de neagra
este cacaua si cat de inchisa doriti sa obtineti culoarea).
Am pus si cateva picaturi de rom
(cat sa-i dea o aroma de “je ne sais quoi”)

Apoi am turnat peste cea alba.

Se lucreaza destul de repede cu compozitia pentru ca mie cea cu cacao mi s-a intarit putin
si dupa cum se vede nu am putut-o nivela…
Se mai lasa inca 10 minute in congelator, dupa care se orneaza cu frisca ramasa
(eu nu stau prea bine la capitolul asta, dupa cum se vede…ย Photobucket).
Mi-au iesit 4 castronele.

Se pastreaza in frigider.
Este foarte buuuna, pufoasa si racoroasa, un desert ideal pentru vara si nu numai!
Data viitoare o sa fac cu fructe ca ne-a placut taaare mult.

 

Publicat in categoria DESERTURI
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

6 Comentarii:

  1. Edith.vin sa te laud,ca ai prestat niste sharlote foarte atragatoare.pupici.

  2. Merci, Paradis! ๐Ÿ™‚
    Pup!

  3. Edith arata bine, astea-s un fel de mousse nu? ( cu mai putin lapte), daca ii gelatina se poate folosi ca si crema. Uff… nu stiu cum ai atata timp sa gatesti atatea bunataturi.:)

  4. Un fel de mousse doar ca putin ma tare. Cea alba e ca crema de diplomat la gust. Sigur ca se poate fol ca si crema (poate cu 2 pachete de gelatina… sau cu toate 3, nu stiu ca nu prea ma pricep la gelatina.. :D)
    Oricum, merita incercata, e f buna! O sa o incerc cat de curand si cu fructe ๐Ÿ™‚

    Si eu stau destul de prost cu timpul.. ca noi toti de altfel. Mai nult in week-end fac mancare…:)

  5. Buna, am incercat si eu charlota. Delicioasa!! Merci!
    E ideala pentru o incepatoare ca mine ๐Ÿ˜›
    O sa ma mai inspir de la tine.

  6. Andrada, ma bucur ca ti-a placut. Asa e, e buna si deloc grea.
    Te mai astept!

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*