shopify site analytics
Salata de icre Dukan - Edith's Kitchen
Print Friendly

icre dukan

Vesti bune pentru cei “in suferinta” aflati la dieta! Da, putem manca si icre!

Daca putem face “gris” cu lapte Dukan, atunci putem face si icre Dukan. Simplu-simplu.

Desigur, ca orice preparat Dukan, poate fi consumat si de cei care vor sa manance mai sanatos

si cu putine grasimi.

Ne trebuie:

130 g icre (de crap am avut eu)

5 lg tarate de ovaz

200 ml apa

1/2 ceapa mica

3-4 lg crema de branza (am folosit Exquisa 0,2% grasime)

Cum se fac:

Punem apa la fiert si cand incepe sa fiarba punem taratele. Amestecam cu un tel din cand in cand, pt cca 5 minute.

Atentie, sa nu puneti sare pentru ca icrele sunt deja foarte sarate. Lasam amestecul sa se raceasca.

Intre timp tocam ceapa foarte fin. Punem icrele intr-un bol si  augam cate 2 lg din amestecul de tarate

si mixam bine, pana terminam toata cantitatea de tarate fierte. La sfarsit adaugam crema de branza si ceapa.

Omogenizam. Daca vreti puteti adauga si 1-2 lg de ulei de masline (aliment tolerat – 1 lg/zi).

Servim cu paine Dukan sau cu oua fierte/legume crude.

Pot fi consumate incepand din faza de croaziera si in zilele de PP si PL.

Enjoy!

icre dukan 1

Publicat in categoria RETETE DUKAN
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

11 Comentarii:

  1. Superbe fotografiile, ca de obicei! Te admir foarte mult, Edith si cred ca nu voi inceta niciodata sa-ti multumesc pentru tot ce am invatat pregatind retetele tale!

    • Multumesc frumos, Anca! Esti o draguta, ca de obicei >:D<
      Ma bucur tare ca te-au ajutat retetele mele. Insa cu siguranta a contribuit si talentul tau. 🙂 te pup!

  2. Anonymous says:

    Edith draga mea, ma bucuram eu ca ai dukanit si reteta de icre, dar cand am citit reteta am ramas usor dezamagita:( conform listei actualizate de alimente permise la dukan, uleiul de masline este adjuvant, nu aliment tolerat, si se poate utiliza in limita unei lingurite(1cc) pe zi incepand din etapa de croaziera.Deci daca avem 5lg tarate de ovaz, portia pentru 2.5zile,inseamna ca putem utiliza 2.5lingurite de ulei….sau mai mult, dar trebuie utilizat intr-o perioada mai indelungata.
    Eu una iti spun sincer ca am preparat o reteta asemanatoare si am ales a doua varianta, insa nu ne-am putut abtine(tin dieta cu sotul meu) si am papat tot….ca asa e omul, cand da de un pic de bine….:))
    Oricum, felicitari pentru retetele tale, ma scot de multe ori din impas.
    Dora.

    • Dora, eu asa am citit, ca uleiul de masline a devenit aliment tolerat (sau chiar permis..) in cantitate de 1 lg/zi. Insa nu este nicio problema daca nu se pune ulei, iese la fel de buna. Si eu am mancat aceasta cantitate in 2 zile si un pic. Deci nu este nicio problema nici cu taratele.

  3. oh, ce fotografie frumaosa, ce lumina calda … Superb, ca de obicei!
    Te imbratisez cu drag!

  4. Uau:)))))))))))))))))))))))))))))

  5. In reteta este mentionat grisul, dar la ingrediente nu e trecut.Care e cantitatea de gris necesara? Multumesc

    • Anca, am modificat in reteta. Multumesc pentru antetionare. Nu este permis grisul in dieta dukan, eu spun “gris” cu lapte la taratele fierte in lapte, iar aici este vorba de taratele fierte in apa. Acelea se pun in icre 🙂

  6. Mi-ar fi placut sa vad o poza clara la icrele asta. Ce ai pus tu e frumos, e artistic insa extra mega editat.

    • Nu credeam ca sunt persoane care nu stiu cum arata icrele 🙂
      Daca vrei poze needitate, poti vizita blogurile care fac poze cu telefonul! 😉

  7. Anonymous says:

    Edith, ce bine i-ai zis, bravo! Cat de carcotasi pot fii unii, Doamneee!!! Ignora-i, draga mea si nu pune la suflet!
    Eu tocmai pentru fotografiile de mare calitate intru pe blogul tau zilnic cu drag (ca sa nu mai spun ca mi-a placut tot ce am incercat de la tine…). Ca este plin netul de bloguri culinare cu poze de o calitate indoielnica (asta ca sa fiu finuta… :)))
    Te pup! Carmen.

Adauga comentariu