Am descoperit ca imi plac mai mult dovleceii cruzi decat gatiti. Asa ca am purces la aceasta minunata si colorata salatica cu branza de capra.
Intalnirea mea cu branza de capra de data asta nu a fost foarte placuta (desi mai consumasem branza de capra inainte, dar parca nu era atat de evident gustul ca de data asta..).
Puteti folosi foarte bine cu branza telemea sau chiar cu mozzarella.
O alta salatica extraordinar de buna cu dovlecei este Salata calda de dovlecei.
Ne trebuie:
2 dovlecei (am folosit zucchini)
1-2 rosii mici
100 g branza de capra
sare, piper
ulei, otet de mere/balsamic
busuioc/oregano, maghiran
Cum se face:
Taiem dovleceii fasii subtiri pe lung cu curatatorul de legume si ii presaram cu 1/2 lgt de sare.
Eu am folosit zucchini pentru ca imi plac mai mult la gust cruzi decat dovleceii nostri.
Ii puteti clati sub un jet de apa (ii lasati putin sa se scurga de surplusul de apa), eu nu i-am mai clatit ca nu am pus multa sare.
Punem dovleceii il bolul din care urmeaza sa ii serviti, punem rosiile felii, branza de capra, piper. Eu am folosit o branza de capra data prin ierburi aromate.
Facem un dressing din ulei, otet si platele aromate (eu am pus un mix mediteraneean cu oregano, busuioc si altele..) si turnam dressingul peste.
Servim.
Enjoy!
Arata genial! Simplu si proaspat + ca ador branza de capra. Pup
Merci frumos!
Eu si branza de capra, de data asta nu ne-am prea imprietenit ;))
Edith, incerc sa comand cartea ta de bucate, dar din pacate nu pot plati cu cardul din SUA. II faceam o bucurie mamei sa ii trimit cartea acas. Ai vre-o idee cum sa fac sa o comand???
hani, intr-adevar nupoti plati cu cardul… Modalitatile prin care ai putea sa o comanzi ar fi cu plata prin transfer bancar sau cu plata ramburs.
Nici una din astea nu este ok?