shopify site analytics
RULOURI DIN PIEPT DE PUI - Edith's Kitchen
Print Friendly
Un aperitiv care poate fi facut in weekend sau cu ocazia unei mese festive in familie.
Ne trebuie:
piept de pui
2 oua
1/2 ardei rosu
1/2 ardei verde
100 g branza de burduf (optional)pentru marinata:
4-5 catei de usturoi
2-3 linguri de ulei
3-4 linguri de vin
sare, piper
busuioc (sau orice alte condimente preferati)Cum se fac:
Taiem pieptul de pui in doua pe lung apoi fiecare jumaratate o batem usor cu ciocanul de snitele
(sau cu fundul unui borcan) – cu grija sa nu se sfarame.
Pregatim marinata din ingredientele de mai sus (putem varia ingredientele in frunctie de
gusturi sau puteti sa nu marinati carnea deloc).
Ungem toate feliile de piept de pui cu marinata, punem pe o farfurie intinsa,
acoperim cu folie si dam la frigider pt cca 1-2 ore.

Intre timp facem o omleta din 2-3 oua pe care o taiem bucati
in functie de cate bucati de piept de pui avem.
Taiem ardeiul rosu si pe cel verde fasii.
Dupa ce a trecut timpul de marinare, punem pe fiecare felie de carne branza de burduf
( e optional, puteti face si fara), o bucata de omleta, fasii de ardei gras,

rulam bine si legam strans cu sfoara.
Cand toate rulourile sunt gata, le punem in punga speciala pentru cuptor

si le dam la cuptor pana se rumenesc.
(in ultimele minute taiem desupra punga pe care initial doar am intepat-o
din loc in loc cu cutitul).
Daca nu va place pieptul de pui (ies mai uscate si merg cu ceva sos), puteti folosi si pulpe dezosate pregatite in acelasi mod.

Rumenite scoase din cuptor:

Si feliute:

Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

17 Comentarii:

  1. Arata intr-un mare fel, Edith, mm.. delicioase! πŸ™‚

  2. Multumesc, Iulia! πŸ™‚

  3. Ti-am zis ca imi plac pozele, da? Ti-am copiat ideea cu fondul fotografiei si punerea in scena, sper sa nu te superi πŸ˜› Si multam frumos pentru placinta cu dovleac. Si stiu ca e nebunie pe aici cu premiile, insa te-am premiat si eu pentru minunea de placinta despre care mi-ai povestit πŸ™‚

  4. Multumesc πŸ™‚
    Ideea de a aseza mancarea in decor asa nu este a mea, deci nu ai copiat nimic πŸ™‚ Si chiar de era inventata de mine nu ma suparam πŸ˜‰
    Ma duc acum sa vad premiul (ca placintica am vazut-o)

  5. Edith numai bunataturi pe aici pe la tine :). Foarte apetisante rulourile !

  6. Arata…bestial!!!!

  7. nu mai pot sa ma deslipesc te imagini pt.ca toate sunt bestiale,nu stiu pe care sa o aleg.de cand ti-am descoperit blogul infiecare zi ii fac sotului ceva surpriza.

  8. Multmesc draga anonima πŸ™‚ Ma bucur mult ca gasiti la mine retete pe placul vostru. Trebuie sa fie tare fericit sotul tau πŸ˜‰
    Te mai astept!

  9. Eu am facut acu doua zile reteta aceasta, dar le-am fiert la aparatul cu aburi…
    superbe au iesit, si bebe a mancat unulcu pofta imediat ce le-am terminat. e prima oara cand copilul meu mi-a mancat carne din propria dorinta…in rest numai pasata in ciorba papa…
    ma bucur ca am descoperit aici reteta aceasta si care ii place copilului.

  10. Ma bucur ca i-au placut si lui bebe πŸ™‚ Te mai astept! πŸ™‚

  11. Super delicioase, am testat si gustat si eu reteta, cu mici modificari :), nu aveam toate ingredientele…oricum, au iesit super-super bune rulourile.
    Felicitari!!!

  12. Angela, ma bucur ca ti-au placut!
    Te mai astept! πŸ™‚

  13. arata ft bine rulourile si as dori s ale fac. Insa nu sunt foarte avansata in arta gatitului si as avea nevoie de cateva indicatii, daca poti sa imi dai πŸ™‚

    Cam la ce temperatura le-ai lasat la cuptor? Si cam in cat timp au fost gata?

    Se poate acoperii vasul cu capacul lui de sticla in loc de punga?

    Multumesc mult si spor la gatit in continuare!

  14. Irina, o temperatura nu iti pot spune din pacate, pt ca am un cupotr clasic. Insa eu la toate mancarurile pe care le fac la cuptor in incing bine cu 10-15 minute inainte. Asta ca sa grabesc timpul de preparare.
    Nu este o prajitura, deci temperatura nu este importanta. Poti pune la 200 grade.
    Poti pune capacul vasului, sigur. Sa pui in vas si cateva lg de apa ca sa nu se lipeasca.

    Iti recomand sa le mananci cu un sos, de vin si legume (legu,ele le poti pune in vas odata cu rulourile, cum am procedat eu in reteta): http://edithfrincu.blogspot.com/2010/10/friptura-de-pui-cu-sos-de-vin.html

    sau de gorgonozla, http://edithfrincu.blogspot.com/2010/12/paste-cu-sos-gorgonzola.html

    Insa poti face ce sos iti place.

    Spor si te mai astept!

  15. Multumesc pentru sfaturi :d. Oricee binevenit. Am sa gatesc la cat pun puiul de obicei si sper sa iasa :).

    E foarte buna si ideea cu legumele. Am sa incerc.

  16. Foarte fain e blog-ul! O ajuti mult atunci cand nu mai stie ce sa gateasca. :*

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*