Rulourile de clatite cu somon afumat se fac usor, sunt gustoase si aspectuase.
Pot face parte cu succes de pe orice masa festiva. Este inca un preparat pe care l-am avut pe masa de Craciun,
insa nu am reusit sa vi-l arat inca.
Pentru alte retete de aperitive festive, click pe cuvintele bold-uite.
Ne trebuie:
clatite
crema de branza
somon afumat felii
– cantitatile variaza in functie de cate bucati vreti sa faceti –
Cum se fac:
Punem pe fiecare clatita un strat de crema de branza, punem peste banza fasii de somon afumat
apoi inca un strat subtire de crema de branza. Rulam strans clatita, cu atentie.
Infasuram fiecare rulou astfel format, strans, in folie de plastic si dam la frigider.
Taiem bucati de grosimea degetului mare. Capetele nu sunt foarte aspectuoase, asa ca pot fi
mancate direct din procesul felierii :))
Este recomandat sa le taiem dupa 1-2 ore de stat infasurate la frigirer, sa le dam timp sa faca aderenta.
Dintr-o clatita ies cam 4-5-6 rulouri utilizabile (in functie de diametrul clatitei).
Asta ca sa stiti cam cate clatite trebuie sa umpleti, in functie de numarul de invitati.
Bune, aspectuoase si deloc greu de facut. Au avantajul ca pot fi facute si cu o zi inainte si feliate inainte de servire.
Enjoy!
Arata excelent si cred ca ar merge foarte bine si ca un aperitiv light de Paste. Probabil le voi adauga si nsite ceapa verde sau leurda amestecata in crema de branza, sa fie mai de primavara…
Alexandra, sper ca ti-au placut daca le-ai incercat 🙂
Ceapa trebuie taiata fff marunt, ca sa faca aderenta bine 🙂
le-am făcut de curând şi au avut succes. îmi place blogul tău, sper să încerc cât mai des reţetele tale.
Ma bucur ca ti-au placut! 🙂
Te astept cu impresii cand mai incerci ceva. 🙂
Le-am incercat de Paste. Au avut mare succes 🙂
Mihaela, ma bucur ca ti-au placut 🙂
si mie mi-au placut foarte mult, le fac destul de des. Flicitari pentru blog.
Crina, multumesc! Ma bucur ca ti-au placut 🙂