shopify site analytics
RULOURI CU SUNCA SI BRANZA - Edith's Kitchen
Print Friendly
rulouri cu sunca
 
Reteta Mihaela
 
Ca sa mai profitam putin de racoarea care se lasa seara, putem face aceste rulouri.
Desi pot parea complicat de facut, se fac destul de repede si sunt foaaarte bune si pufoase.
Sunt ideale pentru o petrecere sau pentru pachetel la servici.
Ne trebuie:
Pt. aluat:
150g crema de branza
7 linguri lapte
6 linguri ulei floarea soarelui
sare
300g faina
1 plic praf de copt
eu am pus si o mana de cozi de ceapa verde
Pt. umplutura:
1 ou
300g sunca praga
150g cascaval
3-4 fire de ceapa (partea verde)
5 linguri ketchup
Cum se fac:
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat (ceapa o tocam ff marunt)
si coca rezultata se intinde pe masa usor infainata in forma dreptunghiulara
(eu am intins pe o planseta de plastic neinfainata).
Facem umplutura.
Tocam la robot sunca si o amestecam cu ceapa verde tocata marunt, oul usor batut,
cascavalul si ketchup-ul.
Fac o paranteza: ketchup-ul pe care l-am folosit este de la Hellmann’s.
Este ketchup-ul pe care il consum mereu fie in varianta picanta fie in varianta Bavaria.
Este foarte bun si nu contine E-uri. Poza lui:
Si ingredientele:
Intindem umplutura pe foaie si rulam strans.
Cu un cutit bine ascutit taiem felii de cca 3-3,5cm:
pe care le asezam in tava pe hartie de copt.
Le ungem cu galbenus batut si le dam la cuptor, pt 35-40min la 180 grade.
Sunt foarte bune si calde si reci si se pastreaza chiar si a doua zi la fel de proaspete.
Sa le tineti acoperite.
Si un close-up:
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

14 Comentarii:

  1. sa va fie de bine si sper ca v-au placut!!!

  2. Sint excelente si pentru party…Am salvat reteta pentru party din septembrie.Aluatul este foarte bun…am si eu o reteta asemanatoare aluatului din care prestez cornulete cu brinza dulce.
    Ps…am prestat sosul pentru drob si mezeluri…super bun la o portie mare de cartofi prajiti cu cascaval.Am o poza,dar se vede in ceata…am pozat-o pe furis:) sa nu ma vada musafiri…Promit ca o voi mai prestez din nou.Multumesc.Te pup.

  3. Arata tare ,tare bine !
    Draga mea la mine pe blog te asteapta un premiu,pupici si o zi buna!

  4. @Mihaela: sigur ca ne-au placut 🙂 Merci pt inca o reteta faina!

    @Paradis: Ce idee buna cu cornuletele, mmmm… Pui si zahar in aluat sau doar in branza?
    Ma bucur ca ti-a placut sosul pt drob 🙂 Pupici!

    @Lissa: Multumesc mult, fug sa vad 🙂
    O zi faina si tie!

  5. Practic si bun de luat si in excursie sau la iarba verde. Le mananci mai usor si mai cu pofta decat un sandvis.

  6. Buna draga Edith!f.buna reteta(am facut si eu mai demult ceva asemanator cred!ti-au iesit super!Edith:pt.ca eu sint o veche admiratoare a blogului,si am prestat multe retete de la tine,care au iesit tare bune si fac mereu,acu nu le mai enumar;!Edith mi-am facut si eu un blogusor(blog nu se poate numi ca e tare simplu)poate in viitor va fi mai bun….Si as vrea sa te adaug in lista mea!Iti multumesc!! blogul:Bunatati-simple.blogspot.com!te astept cu drag!

  7. @MariaB: da, asa este, sunt ideale.

    @Mariana: ma bucur ca ti-ai facut blog 🙂 Sigur ca ma poti adauga in lista ta. Vin si eu sa te vizitez.
    Spor la treaba!

  8. Am facut astazi si au avut gust bun dar au fost cam dificil de taiat si de rulat…am zis ca data viitoare poate am sa fac aluatul un pic ma tare.Ms de reteta!

  9. Edith!te astept cu drag sa-ti ridici Premiu-Leapsa!de la mine!Noapte buna!

  10. @Petra: Sa va fie de bine!
    Intr-adevar este un aluat mai moale cu care se lucreaza putinmai greu, adica ititrebuie putina atentie. Dar daca mai poi 1-2 lg de faina in plus e posibil sa iasa putin mai tare 🙂

    @Mariana: ok, cand am putin timp vin sa vad despre ce este vorba 🙂
    O zi faina!

  11. Andreea V says:

    Sunt intradevar foarte bune…merita efortul de a le face..noi le-am mancat foarte repede….sigur le incerc din nou cat mai curand, nu de alta dar au ramas salvate uneva in “memoria stomacelului” si le cere din nou….

  12. Andreea, ma bucur ca v-au placut. Asa e, trebuie musai repetate 🙂
    Te mai astept!

  13. Buna Edith, de doua zile ma holbesc la site-ul tau si nu imi vine sa cred cu cita dragoste faci totul. Azi am gatit citeva bunataturile prezentate de tine(printre care “delicioasele rulouri”) si vreau sa iti multumesc pentru tot. Pentru ca nu ma indoiam de reusita, i-am pus la treaba si pe copiii mei. A fost superb. Complimente si de la oaspetii din acesta seara!:) Cu mult drag, Antonia.

  14. Antonia, ma bucur mult ca v-au placut!
    Te mai astept si pe viitor sa te inspiri! 🙂

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*