O rulada tare buna si aspectuoasa cu care veti impresiona cu siguranta orice musafir.
Eu am facut-o pentru masa de revelion.
Reteta Maya
Ne trebuie:
450 g spanac fiert si tocat
1 ou
200 g cascaval razuit
200 g crema de branza
1 lg de unt
200 g somon afumat
2 catei de usturoi (optional)
sare, piper
Cum se face:
Spanacul rece, foarte bine stors cu mana, se amesteca cu ou (eu am pus 2 oua), sare si piper,
dupa care se intinde in tava pe hartie de copt. Am facut in tava de la aragaz.
Deasupra se presara cascavlul razuit si se da la cuptorul preincalzit la 200°C,
pana se topeste cascavalul bine. Nu are voie sa se rumeneasca.
Se lasa la racit. Se pun fasiile de somon,
iar deaspra se intinde crema de branza – eu am avut Hochland cu castravete
(daca doriti o puteti amesteca cu 1-2 catei de usturo striviti).
Eu am amestecat-o si cu i lingura de unt, de frica sa nu se imprastie rulada la taiere.
Reteta originala nu avea unt.
Cu ajutorul hartiei de copt rulam usor/apasam putin.
Rostogolim rulada pe folie transparenta, impachetam.
O impachetam si in folie de aluminiu si dam la rece, pentru cateva ore/peste noapte.
Taiem felii groase de un deget.
Arată foarte bine şi trebuie să fie şi tare gustoasă! O s-o încerc şi eu cât de curând! Mulţumesc! 🙂
Vai! Spanac si somon… m-ai omorat! Sunt printre preferatele mele… rulada arata demential:) Trebuie sa o incerc cu prima ocazie!
O reteta care imi place tare mult…………am retinut-o si o voi testa.Multumesc!
Seara buna!
Hei, Edith draga, bun regasit…am venit mereu pe-aici, insa nu am mai comentat…cam de mult..
Reteta asta e tare aspectuoasa,destul de sanatoasa si rapidaaaaa.
Tocmai buna de-un meniu de petrecere!
Gnaduri bune!Numai bine!
arata super si e tare paetisanta! cred ca orice musafir ramane paf in fata ei:)
bravos!
N-o sa fac un comentariu strict la aceasta reteta, ci un comentariu general, pe care-l postez aici pentru ca e cel mai recent post al tau.
Totul este grozav…vreau sa-ti spun ca am trecut cam pe la toate retele. Comentarii negative, n-am!
Felicitari, din plin!
Sper sa nu te superi, ca mi-am pus mai “la’ndemana” site-ul si l-am recomandat mai departe (pentru ca si mie mi-a fost recomandat).
100% voi incerca retele “din plin”!
P.S. Am facut greseala sa intru aici flamanda rau…acum suport consecintele pana ajung acasa :-)))…desi, totul trebuie ingurgitat cu masura! :-))
Ioana, merci pt cuvintele frumoase!
Sper sa iti placa ce incerci de aici si te astept sa dai un semn cand iti place (si cand nu) cate ceva incercat de aici 🙂
Da, flamanda nu trebuie sa intri aici :))
Merci ca mi-ai recomandat blogul si te mai astept!
Edith,ma bucur ca ti-a placut rulada.
Îmi plac mult pozele tale.Te vizitez si pe flickr,si aici.Imaginile fursecurilor din ianuarie,m-au impresionat în mod deosebit!
Te pup,
Maya
Maya, saru’mana mult si pt reteta si pt ca iti plac pozele mele!
Merci ca le vizionezi, prefer sa imi ocup timpul mai mult asa decat gatind, ca fotografia nu ingrasa :))
Te pup!
Fetele, va multumesc ca m-ati vizitat si v-ati facut timp sa imi scrieti doua cuvinte. Sper sa va placa daca o incercati!
Va pup! 🙂
arata foarte bine…felicitari!
Ajutorrrrrrrrrrr !!!! Tocmai fac pentru prima data aceasta rulada ( care m-a atrs si pe mine din prima clipa ). Dar nu sunt convinsa ca imi iese chiar asa cum ar trebui. Im primul rand tava avea cam 22/27 cm a.i. stratul de spanac a iseit cam inaltut as zice eu. Si dupa ce s-a racit, la rulat era inca putin umed si lasa se sa vada din in loc cascavalul, cascaval care parca s-a intarit rau de tot as zice tot eu. ASA trebuie sa iasa ? Se schimba ceva in timpul cat sta in frigider ? Pentru ca maine am o petrecere in familie si mi-as dori tare mult sa fac acea figura frumoasa in fata musafirilor. Multumesc pentru ajutor
Cascavalul dupa ce se raceste se intareste – e normal (nu l-ai lasat sa se rumeneasca, nu?). El se va mai inmuia pana tai rulada.
Eu am facut in tava de la aragaz care este mai mare, si acum vad ca nu am mentionat asta in reteta. In principiu nu are de ce sa fie o problema ca este putin mai gros stratul de spanac.
Spanacul este putin umed la rulat si asa va fi si cand o tai, pt ca dc se usuca… este fan 😀
Curaj, iti tin pumnii sa iasa bine (si eu am facut-o tot pt prima data).
Te astept sa imi spui cum a fost. Bafta 😉
Cred ca am sa incerc si eu asta!
Edith, iti doresc o primavara minunata, plina de realizari!
Cu drag, Flori
Iti multumesc frumos, Flori! Si tu la fel! 🙂
Multumesc pentru sustinere. M-am linistit, azi dupa ce in sfarsit am reusit sa o savurez si e cum se cuvine. Este foarte buna, si acum sunt convinsa ca a iesit exact cum trebuia. A placut si invitatiloe si mai ales sotului meu. Felicitari pentru blog. Numai bine !
Buna Edith, 450 gr de spanac inainte sau dupa ce l-am oparit? Mersic.
Eu am folosit 1 kg spanac crud si dupa ce l-am fiert si scurs a ramas exact 450 g .
Edith,ai un premiu pe blogul meu!O primavara frumoasa!
Dupa post,incerc si eu reteta!
Bianca, scuze de intarziere, eu am avut 450g spanac congelat, o punga. Maya a avut crud, deci tot 450 g ca reteteta este de la ea.
Ela, iti multumesc frumos! 🙂
Cum ne putem abona si noi prin e-mail la posturile tale? Te rugam, instaleaza si un astfel de plugin, fa asta pentru noi.. mai exact pentru sotia mea 😀 Please 🙂
Pe blogul meu te asteapta niste premii.
@Corneliu: vezi ca este un buton in dreapta paginii mai sus cu aboneaza-te. Sper sa mearga, la multi merge.
@Ana: iti multumesc frumos! 🙂
Mmmm, ce bun e!
Va scriu sa nu patiti si voi la fel.
Dar ce-si face omul cu mana lui……….Rabdarea mea e pusa la incercare acum, ca trebuit sa-mi sterg blogul si sa-l refac – la aceeasi adresa – pentru ca n-am avut ce face si am vrut sa incerc un nou template; odata instalat, mi-a stricat site-ul. (vezi ce mi-a facut si pe retete123.blogspot.com. de care inca nu m-am ocupat sa-l refac)
Am salvat continutul, dar e pacat ca am pierdut atatea contacte si trafic, stabilite in mai mult de 1 an.
Te rog sa te inscrii din nou in randul celor care ma urmaresc. Multumesc.
Acuma verific listele de favorite.
delicioasa rulada :)si tare ingeniouasa idee de a combina somon cu spanac si branza. mi-a placut la nebunie si e cap de lipsa acum pentru pregatirile de Pesah 🙂 multumesc 🙂
boscodina, ma bucur ca ti-a placut, cu multa placere! 🙂
Am facut rulada aseara si este foarte buna
Hai ca am o intrebare tampa de incepator: rulez pe latimea tavii sau pe lungimea ei? 😀
Piersi,tava mea e cam patrata (35×32 cm), acum depinde cat e latimea, sa nu fie mai mica de 28-30… ca sa ai ce rula 🙂
Daca e de 25 de ex, rulezi pe latime.
Sper ca ti-am fost de ajutor.
Tare buna rulada. Am incercat-o in weekend si a placut mult musafirilor. Pupici si o saptamana frumoasa!
Ancuta, ma bucur ca v-a placut! 🙂
Am facut aceasta rulada de vreo 3 ori si vreau sa o fac si acum de Craciun! iese foaaarte mishto, e aspectoasa si foarte gustoasa si sanatoasa.Felicitari pt blog! sun fana Edith 🙂
Multumesc frumos! Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Sarbatori fericite iti doresc si te mai astept!
delicioasa reteta tocmai o incercam FELICITARI!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Buna ziua, am facut si eu rulada asta, dar cred ca am gresit undeva…a fost un fiasco total insa a fost apreciata la gust si deci mancata sa cum era; mi-a iesit maaare si f greu de rulat si umeda (desi am lasat la stors bine) , spanacul desi am pus 2 oua nu prea avea gust de gatit ci de spanac crud, si cascavalul cam gros. Nu mi-a mers bine cu ea…greu greu ins apartea buna este ca la gust a fos bin si deci apreciat. mi-a fost si f gresu sa ung peste peste cu crema de branza ca se lipea de peste, greu greu mi-a fost:)). Am mai facut niste aperitive revin cu comentarii la fiecare.
Numai bine!:) simai asteptam retete.
Buna, imi pare rau ca nu ti-a iesit.. Esti prima persoana care imi spune asta. E posibil sa iti fi scapat ceva, altfel nu-mi explic.. Nu ai copt-o indeajuns, nu era cuptorul preincalzit.. Imi pare rau.
Buna, Edith!
Vreau tare mult sa te felicit pentru acest blog si pentru felul in care explici retetele. Am ajuns aici din intamplare, vrand sa fac un tort cheesecake pentru iubitul meu, a carui zi de nastere este miercuri. Nu ma mai dezlipesc de retetele tale si am schimbat meniul gandit in proportie de 80% :).
Am facut rulada cu spanac, insa am pus sunca in locul somonului deoarece eu nu prea mananc peste (din pacate). A iesit perfect, iar ca aspect, cuvintele sunt de prisos.
Maine prepar cheesecake-ul cu fructe de padure (nu am gasit afine), care sper sa-mi iasa, ruladele cu tortillas, castravetii umpluti si guacamole. Dupa cum vezi, iti folosesc retetele cat pot de mult 🙂
Voi reveni ca sa-ti spun despre cheesecake.
Inca o data, mii de felicitari!
Cristina Lazar
Buna Cristina. La multi ani iubitului tau!
Sper ca v-a placut ce ai incercat si au avut succes preparatele tale.
Te mai astept! 🙂
Am preparat-o si eu!! Foarte buna, festiva si gustoasa!! Multumesc pentru reteta, Edith! :* <3
Liana, ma bucur ca ti-a placut 🙂
Maya este “de vina” 🙂
Pot sa folosesc spanac congelat? Daca da, ce cantitate sa cumpăr?
Dacă nu adaug unt, e suficient 200g cremă de brânză?
Incearca cu o punga de 450. Sper sa ajunga..
De ce nu vrei sa adaugi unt? Tine crema mai batoasa…
Poti lasa 200 g crema de branza daca chiar nu vrei sa pui si unt.