3-4 catei de usturoi – taiati marunt
1 lingurita de zahar brun
125g mozzarella – taiata bucati
busuioc (proaspat daca aveti)
250g paste
3 linguri de ulei de masline
sare, piper
Fierbem pastele (eu am avut paste proaspete cu ou).
Intr-un castron amestecati piperul macinat si usturoiul cu rosiile taiate
(recomand sa le decojiti), sarea si zaharul.
Puneti rosiile intr-o tava unsa cu ulei si caramelizati-le in cuptorul incins
pentru aprox. 15-20 minute.
Ale mele si-au lasat sos, nu prea s-au caramelizat, insa au fost bune si asa.
Daca puneti intr-o tava mai intinsa se vor carameliza cu siguranta
(trebuie insa supravegheate sa nu se arda).
Cand sunt gata, le amestecati cu pastele fierte, adaugati mozzarella si busuiocul si amestecati usor.
Zice ca merg cu vin alb rece…
Au fost bune-bune.
O reteta gustoasa, ieftina si foarte simplu de realizat!!!!!
Multumim, Edith!
Suna interesant reteta si este simpla in acelasi timp.
Fetele, e tare simpla si buna.
Multumesc de vizita 🙂
cu toate ca stau in italia de cativa ani nu pot sa zic ca sunt iubitoare de paste ,insa reteta asta pare racoritoare,lejera-am sa o incerc.
p.s.-sa stii ca am facut mai multe retete de la tine dar nu le-am pus pe blog pt simplu motiv ca mereu sunt in criza de timp si nu le mai fotografiez.merci pt retete-te pup
Pentru ca tot ai pomenit de vin, un Frascati sau un Verdicchio dei Castelli di Jesi sau di Matelica (cu o aciditate usor mai ridicata) ar merge bine.
De asemenea un prosecco frizzante
o sa o fac si eu
PS la precedentul post: si una dintre retele mele preferate este cu rosii usor caramelizate insa folosesc rosii carnoase (din cele ovale-lunguiete, care nu lasa zeama) le presar cu zahar brun, le stropesc cu extravergine si le pun pe gratarul din cuptor. Cuptorul il setez pe infrarosu, la 220 C. Rosiile sunt expuse direct la caldura si se caramelizeaza frumos. Imi imaginez ca se poate folosi si un cuptor cu microunde care are optiunea grill.
Si reteta ta este super, o sa incerc si eu cu mozarella !
@Roxana: e buna buna – sa o incerci.
Mai am o reteta de paste (nu stiu daca ai facut-o) care mi-a placut la nebunie, la fel racoroasa si simpla, cu legume – paste cu dovlecei si rosii.
Multumesc frumos ca incerci retetele mele 🙂
@Cristi: m-ai bagat in ceata cu denumirile de vinuri, dar te cred pe cuvant de maestru :).
Intr-adevar cred ca daca se caramelizau rosiile iseau mult mai bune. O sa incerc cu alta ocazie…
@Anonim: sper sa-ti placa.
Salut!Te-ar interesa un link exchange?? Te astept sa vb pe mess:nykleo .Apropo,foarte practic blogul.Felicitari!
Excelente paste. Mi se face o pofta de mor si nu mai am voie sa cotrobaiesc in frigi.Poate papam maine.
Rita, sunt tare bune, poate le incerci 🙂
reteta de maine 😀 pupici Edith!
Te pup Veronica, sper ca ti-au placut 🙂