shopify site analytics
Quesadilla cu sunca si ardei - Edith's Kitchen
Print Friendly

quesadilla cu sunca si ardei 1

Am dezvoltat o pasiune pentru quesadilla facuta in fel si chip, de cand am facut omleta quesadilla.

Este minunata nu doar la micul dejun, ci si ca gustare in timpul zilei. Eu o savurez oricand,

iar combinatiile sunt nelimitate. Astazi am facut o quesadilla cu sunca si ardei gras.

Ne trebuie:

2 lipii tortilla

6-8 linguri cascaval ras

1/3 ardei gras

3-4 felii de sunca afumata

3-4 lg chives tocat (sau ceapa verde)

2 lg spanac crut tocat (optional)

– cantitati pentru 2 portii –

Cum se face:

Ungem cu ulei o tigaie, punem o tortilla in tigaie, cascaval ras (sau mozzarella) pe 1/2 de tortilla,

cubulete de sunca, fasii de ardei gras, chives si spanac tocat iar deasupra din nou cascaval ras.

Indoim jumatatea libera peste cea cu umplutura si presam cu o paleta. Lasam 1 minut si o intoracem si pe partea cealalata

pentru ca ultimul strat de cascaval sa ajunga pe tigaie si sa se topeasca (actioneaza ca un lipici si tortilla nu se va desface cand o taiem).

Mai bine cred ca vedeti in pozele de mai jos.

quesadilla

Mai lasam inca un minut, scoatem tortilla pe o farfurie si taiem in 2 sau 3 triunghiuri.

Consumam calda sau rece. Buna-buna-buna.

Enjoy!

quesadilla cu sunca si ardei

Nota: * Neaparat folositi cascaval/mozzarella sau cheddar pentru ca se topeste si actioneaza ca un lipici pentru tortilla. Daca folostiti doar telemea, tortilla nu se va mai lipi de omleta.

              * Alegeti o tigaie pe masura dimensiunii lipiei/tortilla.

Publicat in categoria APERITIVE, BUCATARIE INTERNATIONALA, MIC DEJUN
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

4 Comentarii:

  1. Mmmm…cat de bine arata!!!

  2. Ai si o reteta pentru tortilla?

Adauga comentariu