Carnea de porc marinata a iesit asa de buna incat m-am gandit sa fac si pui la fel.
pulpe de pui
5-6 catei mari de usturoi
cca 500 ml lapte
sare, piper, boia
optional: eu am pus cartofi si ciuperci
Cum se face:
Punem carnea sarata bine la marinat in laptele amestecat cu usturoiul pisat si lasam la frigider pana a doua zi.
Taiem legumele, le saram, piperam
si le punem impreuna cu carnea in punga speciala pentru cuptor.
Legam punga la capete, o intepam cu cutitul in 5-6 locuri, punem punga intr-o tava si dam la cuptor pt cca o ora.
Cu15-20 de minute inainte de a o scoate de la cuptor facem o taietura in punga pe lung de cca 10-15 cm pentru a se rumeni frumos.
Si scoasa de la cuptor:
Scoase toate din pungutza:
Mmmm.. o nebunie a fost…
nu am rabdare sa astept o zi sa ma infrupt. ce pot sa ma fac?
o zi minunata iti doresc
pai sa vedem… il poti lasa 1-2 ore la marinat. Dar nu garantez ca va avea acelasi gust 😛
O zi minunata si tie! 🙂
acum ca tot am descoperit pungile,trebuie incercat puiul si in varianta asta.
Eu in loc de pungi am folosit folie de aluminiu in care am impachetat friptura si cartofii. Chiar aseara am gatit ca a fost SF Gheorghe si am avut cativa invitati.
am auzit ca folia de aliminiu ar fi toxica folosita la cuptor…
Dar nu e toxic in ziua de azi?
Si eu fac dar nul pun la marinat cu lapte!ci numai cu condimente dupa plac!si-l tin 2-3 ore,apoi cu ciuperci,cartofi,ardei de trei culori,2 rosii,ceapa,patrunjel,marar!si o canita de supa de carne!ah,ah da bun e!
Daaa, carnea marinata e tare buna, totul depinde de gust,marinezi cu ce iti place…
Si eu l-am facut acum seara…super a iesit…foarte foarte bun! Si e foarte usor de facut.
Multumim de reteta asta buna si usoara.
Pupici
Ioana, ma bucur ca ti-a placut. Sa incerci si friptura tiganeasca. E suuper si aia. Pup!