Astazi avem o reteta rapida, rapida, numai buna de pregatit seara cand vii de la servici.
Se face repede si este delicioasa. O puteti consuma, in stilul asiatic, cu garnitura de orez,
legume la gratar, cu o salata, piure, cartofi natur sau chiar si ca atare. Este la fel de buna.
Este o reteta care poate fi consumata si in dieta Dukan.
Ne trebuie:
cca 600 g carne de pui (fara os – piept sau pulpe dezosate)
3-4 lg de sos de soia
2-3 lgt otet balsamic
1/2 lgt pasta de ardei iute (eros pista am folosit eu)
1 lgt xylitol (sau zahar)
2 catei de usturoi
sare, piper
Cum se face:
Taiem puiul suvite subtiri si il calim intr-o tigaie antiaderenta, acoperita cu capac
timp de cca 20 minute. Saram si piperam.
Intre timp, amestecam ingredientele pentru sos: sosul de soia, otetul balsamic, pasta de ardei
iute, zaharul + 3-4 lg de apa. Adaugam sosul astfel format peste carne, dupa cele 20 minute
si mai lasam sa fiarba, acoperit cu capac, cca 10 minute. Punem usturoiul zdrobit in presa
si mai lasam pe foc inca 5 minute.
Servim cu garnitura sau fara.
Poate fi folosita si carne de curcan, vita sau porc, dar in aceste cazuri, il vom lasa mai mult pe foc.
Enjoy!
Simplu si bun! Exact cum imi place!
cele mai simple mancaruri sunt cele mai bune 🙂
Imi plac preparatele asiatice, dar n-am incercat pana acum sa le gatesc acasa. 🙂 Poate ar trebui sa incerc cu puiul acesta! 😀 Delicios arataa!
poate-ti faci curaj 😉
Cum ai postat reteta i-am pus gand rau. Stiam ca am toate ingredientele acasa, in afara de pui. Asa ca in drum spre casa, am luat pulpe dezosate si ce bunatate a iesit! Iti multumesc! 🙂
Ma bucur tare ca ti-a placut 🙂
in dieta dukan nu se foloseste zahar si nici orez, in rest pare ok. Toate bune!
daca te-ai uita mai bine, ai vedea ca am scris xylitol la ingrediente. Si am dat si alternativa zahar, pentru ca nu ma adresez doar celor care tine dieta dukan…
Si nu este musai sa manaci cu orez. Am dat niste sugestii pentru garnituri si am spus ca preparatul se poate manca si in dieta dukan. Cred ca fiecare stie ce are si ce nu are voie in dieta pe care o urmeaza.
Mmm… cat de bun!!!
Probat! Super bun! Multumim mult Edith
Asteptam urmatoarea reteta :))
am bucur ca ti-a placut. A venit si urmatoarea reteta 😉
Faina de tot reteta, rapida si gustoasa. Imi plac de mor betele rosii si …impletitura 😉
merci, Liana 🙂
Astazi am gatit de pe blogul tau 🙂 Varza cu pui, puiul asta picant si orez cu ou. Absolut delicioase toate! Saru’mana pentru masa! 🙂
Maine fac desert: gogooosi :))
Am folosit piept de curcan. Delicios!
O reteta minunata! Am pus mai putin sos de soia si mai putin otet, iar pasta de ardei am inlocuit-o cu paprika. A iesit perfect ( pentru gustul meu care nu iubeste prea mult picanteriile). Si acum visez la gustul divin! 🙂
Ma bucur ca ti-a placut 🙂
Bucatari asiatica este una dintre preferatele mele. Gatest in stil asiatic de cate ori am ocazia. Si am sa incerc si aceasta reteta. Spor la gatit!
Edith, cat de bun a fost! Multumesc frumos pt reteta(e)!
Eu, mai ciudata fiind cu gusturile, am facut si un sos de usturoi, iaurt, pătrunjel si marar lângă, pe care intr-un final l- am pus peste. Ar mai fi fost buna o portie :))
Alex, am bucur ca ti-a placut. Ce ai papat tu acolo a fost departe de asiatic :))) Insa tot e bine ce te-am inspirat. 😉
Te mai astept!