shopify site analytics
PUI CU PAPRIKA SI SOS DE SMANTANA - Edith's Kitchen
Print Friendly

pui-cu-sos-de-paprika-si-smantana

Puiul asta este tare potrivit intr-o seara mohorata cand ploua. Cel putin noi asa l-am savurat.
Dar sunt sigura ca merge de minune pe orice fel de vreme.

Este o variatiune a puiului cu smantana dar putin altfel si se mananca cu paste – recomand :).

Ne trebuie:

cca 800 g pulpe de pui dezosate

2 cepe

2 lgt de paprika

cca 1,5 l supa de pui

2-3 lg ulei

4 lg faina

4 lg smantana acra

200 ml smantana lichida

sare, piper

Cum se face:

Taiem ceapa solzisori fini si o calim in putin ulei pana devine galbuie.

Punem paprika peste ceapa si puiul apoi umplem cu supa de pui calda/fierbinte (daca nu aveti supa de pui puteti

fierbe 1.5 l apa cu concentrat bio de pui/legume).

ceapa calita

Pune sare si lasam sa fiarba acoperit cca 40 de minute.

Intre timp, amestecam 4 lg de faina cu 4 lg cu varf de smantana tare (daca este moale puneti mai multa), omogenizam bine cu un tel,

apoi turnam si smantana lichida, amestecand cu telul.

smantana si faina

Cand carnea este fiarta, o scoatem din cratita si in sosul ramas adaugam amestecul de faina cu smantana, amestecand cu telul.

Lasam sa fiarba 3-5 minute pana sosul incepe sa se ingroase si devine cremos.Β Potrivim de sare, punem si piper.

Din cand in cand amestecam cu cu telul sa nu se lipeasca.

Adaugam si puiul (taiat intre timp in bucati mai mici decat erau initial) si mai lasam sa dea un clocot.

Servim cu paste decorat cu putina paprika.

Noi am mancat cu paste din acelea instant de la supele chinezesti la plic. πŸ˜€

Sunt foarte la indemana cand vrei sa faci paste repede si sunt si gustoase (mie cel putin, imi plac).

Enjoy!

pui-cu-sos-de-paprika-si-smantana-1

Publicat in categoria PREPARATE DIN PUI
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

10 Comentarii:

  1. arata bine! tot un fel de paprikas de pui i doar servit cu paste nu?! pupici!

  2. Adela, sa stii ca a fost mult mai bun decat arata πŸ™‚
    Paprikas nu am facut.. insa mie paprikas imi suna ceva cu sos cu rosii, paprika si usturoi si galuscute de faina. Nu e asa? πŸ˜›

  3. Super arata!!! Si pozale mortale.
    Edith in Ardeal la mine(Tg-Mures) papricas nu e cu rosii…e ca tocanitza de pui dar e dreasa cu faina si lapte(smantana). Se folsoeste ceapa calita, boia, eventual legume (un morcov ras si ardei-pt consistenta-asta in varianta moderna), carne de pui..patrunjel verde la sfarsit. Totul se drege la sf cu faina cum am spus. Asta e papricasul.
    Pup

  4. Vaaai ce bine suna si arataaa. Neaparat il incerc.
    Spune-mi te rog, taiteii sunt cei de la supele instant gen Rolton si Vifon?
    Si mie imi plac πŸ˜›
    Morale pozele πŸ™‚

  5. Anonymous says:

    daca tu zici ca e mai bun decat arata, merg pe mana ta (nu ca nu ar arata bine πŸ˜› ). In weekend il incerc si eu πŸ™‚
    Merci pt inca o idee faina!
    Ana Maria

  6. Ana Maria says:

    Gata, revin, ne-a placut muuult de tot. Tot taitei creti instant am folosit si eu. Mi s-a cerut bis si pentru weekendul asta πŸ™‚
    Multzam pt inca o reteta foarte faina (ca muuuulte altele incercate de la tine πŸ˜‰

  7. Corina, da, aceeia sunt taiteii, din supele instant la plic. Scuze ca am intarziat cu raspunsul, mi-a scapat cumva comentariul tau πŸ™

  8. Ana Maria, ma bucur tare mult ca v-au placut πŸ™‚
    Cu multa placere si te mai astept sa te inspiri! πŸ˜‰

  9. Can I get this in English

Adauga comentariu