Cui ii place puiul pane, mana sus! Mai ales daca nu este prajit in baie de ulei si are o delicioasa aroma de unt si usturoi.
Asra este reteta de astazi: pui in crusta cu unt la cuptor. In crusta de crackrs. Il veti adora, parol!
Voi incerca cu siguranta si varianta cu pulpe dezosate. Sigur imi va place si mai mult.
Ne trebuie:
cca 600 g piept de pui (4 jumatati de piept)
1 ou
cca 100 g crackers (biscuitei sarati)
1/2 lingurita sare
1 lingurita praf usturoi
1/2 lingurita piper macinat
100 g unt
– cantitati pentru cca 4 portii –
Cum se face:
Punem crackersii impreuna cu sarea, piperul si praful de usturoi in robotul de bucatarie si ii maruntim.
Spalam pieptul de pui si il stergem de apa cu prosoape de hartie.
Taiem fiecare jumatate de piept de pui inca in jumatate, pe lung, pentru a obtine bucati de cca 1 cm grosime.
Vom obtine 8 bucati de pui in total (am avut 4 jumatati de piept).
Nu lasati pieptul de pui intreg pentru ca nu are timp sa se gateasca bine.
Dam puiul prin ou apoi prin amestecul de crackers. Punem in tava intrun singur strat,
iar deasupra punem untul taiat cubulete.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 40-45 minute.
Se consuma cald, cu garnitura la alegere: broccoli sau fasole verde pregatite la aburi, piure de cartofi, cartofi natur.
Bun de tot!
Enjoy!
Ce crackersi folosesti, de unde iei? Ingenioasa reteta!
Din orice supermarket, sau din cei varsati.. Nu conteaza, sa fie buni 🙂
Eu i-am luat din Mega si sunt de la Chio,la punguta mica. Buni tare 🙂
İnteresanta ideea. Am vazut ın tot felul de cruste, dar la biscuiti nu m-aş fi gındit. Arata tare bine. 🙂
Da, un soi de pesemt, mai gustos 🙂 Iese puiul tare bun.
A iesit atat de bun, incat as putea manca singura toata tava.
Haha, ma bucur ca ti-a placut, Adina! 🙂
Pentru craciunul acesta nu ne poti posta niste aperitive festive? Anul trecut am bifat multe din retetele tale
Alexandra, gasesti aici multe retete de aperitive festive. Sunt sigura ca gasesti si altele pe gustul tau. https://www.edithskitchen.ro/category/aperitive-festive/
In functie de timpul pe care il am, poate voi mai pune. Insa le voi pregati si eu de sarbatori si nu inainte.
Sunt fanul tau Edith
multumesc 🙂