Ingrediente:
100 g unt
250 g zahar pudra
2 plicuri zahar vanilat
2 oua
250 g faina
2 plicuri praf de copt
500 g fulgi de cocos
2 linguri de lapte
esenta de rom (dupa gust)
glazura de caramel (optional – eu am folosit de la Dr Oetker)
Ies aproximativ 90 de bucati.
Mod de preparare:
Cu mixerul reglat la viteza maxima se bate untul pana se obtine o spuma. Treptat se adauga zaharul pudra, zaharul vanilat si esenta de rom.
Se bate pana se obtine o masa compacta, apoi se incorporeaza si oul dupa care se mai amesteca aprox 1/2 minut.
Se adauga treptat faina si prafuld e copt si se amesteca in continuare in compozitie cu viteza medie a mixerului. Se toarna apoi cele 2 linguri de lapte.
La sfarsit se incorporeaza rapid si fulgii de cocos.
Cu doua lingurite modelam gramajoare de pricomigdale care se pun in tava in care s-a pus hartie unsa pentru copt. (eu am incercat initial sa le modelez intre palme dar ieseau prea “nivelate” si pana la urma le-am facut cum zicea in reteta – desi e mai migalios cu linguritele…)Se coc cca 10-12 minute in cuptor preincalzit la treapta 1-2 (ei zic in reteta originala la treapta maxima dar mie mi s-a ars primul rand din cauza ca i-am ascultat pe ei :P)
Dupa ce se mai racesc se pot orna cu glazura si cu fulgi de cocos (eu am folosit glazura de caramel preparata rapid de la Dr Oetker). In prima poza sunt fara glazura.
Si la final au iesit cam asa:
Reteta din Caietul de retete nr 4 Dr Oetker.