shopify site analytics
Prajituri cu ananas caramelizat - Edith's Kitchen
Print Friendly

mini prajituri cu ananas caramelizat

La multi ani tuturor doamnelor si domnisoarelor, sa fiti fericite si iubite! πŸ™‚

Astazi ne rasfatam, doar este ziua noastra, nu? πŸ™‚ Avem niste prajituri

cu ananas si caramel delicioase. Ele ar fi trebuit sa iasa muuult mai insiropate si

caramelizate, insa pana sa pun caramelul in tava, l-am tot gustat si l-am injumatatit :)))

Voi sa nu faceti ca mine πŸ˜€

Ne trebuie:

2 oua

120 g zahar

4 lg suc de ananas

85 g faina

1 lgt praf de copt

un praf de sare

pentru topping:

60 g unt

80 zahar brun

7 inele de ananas din compot

7 cirese confiate

– cantitati pentru 7 bucati –

Am folosit compot de ananas rondele de la Sun Food

conserve ananas_Sun Food

Cum se fac:

Eu am folosit o forma din silicon de muffins mai mari decat cele clasice.

Ouale, zaharul si sucul de anans se mixeaza cca 2 minunte.

Intr-un alt bol amestecam faina, praful de copt si un praf de sare.

Le adaugam peste amestecul de oua si mixam inca cc 2 min.

Topim untul, adaugam zaharul brun si lasam la foc mic cca 1 minut.

Punem din caramelul rezultat cate 4-5 lg in fiecare forma, apoi punem rondelele de ananas, cate una in

fiecare forma si in mijloc, cate o cireasa confiata.

Eu am pus cate 2 lg de caramel in fiecare forma, pentru ca asa cum v-am spus, l-am tot β€œgustat”

pana l-am injumatatit :)) Puneti cat mai mult, ies muult mai delicioase mai insiropate.

Daca rondeaua de ananas este prea mare (si la mine a fost), o puteti taia cu un cutter de biscuiti rotund,sau cu cutitul

pentru a incapea in forme. Sau le puteti taia cuburi/suvite dreptunghiulare, daca formele sunt mai mici.

Punem aluat peste ananas si cireasa, 3/4 din forma.

prajituri tava

Coacem la cuptorul preincalzitila 180 C pentru cca 20 minute.

Lasam sa se raceasca in tava pentru cca 3 minute, apoi intoarcem tava cu totul pe un gratar.

Buune de tot!

mini prajituri cu ananas caramelizat 1

Enjoy!

mini prajituri cu ananas caramelizat 2

Sursa

Publicat in categoria DESERTURI, DESERTURI FESTIVE, PROMO-POST
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

53 Comentarii:

  1. arata f bine πŸ˜€

  2. Anonymous says:

    Arata foarte bine si cred ca sunt si foarte bune! Felicitari! Vreau sa le incerc si eu dar nu am tava de silicon. Intrebarea este: pot sa folosesc tava obisnuita de muffins?
    Multumesc frumos!
    Ligia

  3. La Multi Ani, Edith! Sa fii sanatoasa si iubita si sa ai parte numai de realizari! Prajituresti superb!

  4. Imi ploua in gura! πŸ™‚
    La Multi Ani draga mea!!

  5. Anonymous says:

    La multi ani! Ma bucur ca am dat peste retele tale….si peste tine πŸ™‚

  6. La multi ani si tie! Multumim pentru retetele delicioase si pentru pozele frumoase cu care ne incanti.

  7. Anonymous says:

    Ok, atunci am sa incerc, sper sa-mi iasa la fel de bune si frumoase. Multumesc pt. raspuns!
    Ligia

  8. Anonymous says:

    Ce bine arata! Chiar mi-am luat si eu o tavita din asta de silicon si nu am folosit-o. Este momentul πŸ™‚

  9. Arata fabulos aceste prajiturele!
    La multi ani, Edisth! Sa ai o primavara colorata, plina de iubire si inspiratie!

  10. Anonymous says:

    La multi ani!de mult citesc retetele tale si le execut.
    sunt usor de facut si foarte gustoase.pupici Mari.

  11. Buna Edith. Te invit la un concurs de gatit pentru prieteni, inspirat de retetele din anii ’20 ale strabunicii lui Elizabeth Gilbert, Margaret Yardley Potter si de “Cartea de bucate, ospitalitate si povesti minunate”. Mai multe amanunte gasesti la mine pe blog http://brindusascheaua.blogspot.ro/2013/03/concurs-de-gatit-pentru-prieteni-Humanitas.html

    O primavara frumoasa sa ai πŸ™‚

  12. Hmmmm…ce bine arata. E de un efect minunat:)

  13. pizza bucuresti says:

    sunt cele mai bune prajiturele cu ananas pe care le am mancat pana acum. multumesc

  14. incalzire electrica in pardoseala says:

    Nu costa deloc mult sa faci aceasta reteta, iar compotul de ananas este ieftin.

  15. Le-am incercat sambata! Au iesit extraordinare! Te-am ascultat si am pus 5 lg de caramel in fiecare forma si au iesit mai insiropate si buuune de tot. Nu au rezistat mai mult de 2 ore :)))
    Iti multumesc mult pentru reteta, esti o nesecata sursa de inspiratie. Elena

    • Elena, ma bucur tare ca le-ai incercat. Musai le repet si eu dupa ce termin cu dieta (cand o mai fi asta?? :)))) si o sa pun muult caramel πŸ™‚
      Iti multumesc pentru cuvintele frumoase si te mai astept! πŸ™‚

  16. Anonymous says:

    Am venit cu impesiile. πŸ™‚ Foarte bune numai ca nu asa de frumoase ca ale tale. Formele tavii mele sunt mai mici si s-au cam rupt dar s-au mancat si asa. πŸ™‚
    Multumiri pt. reteta!
    Ligia

  17. Anonymous says:

    Nu am renuntat!:) Am fost si am cumparat o tava de silicon cu forme mai mari. Incerc si in tava noua (zilele urmatoar. Sper sa nu se mai dezmembreze. Sper sa fie ok!
    Multumesc Edith!
    Ligia

  18. buna edith. as vrea si eu sa incerc aceasta reteta , crezi ca sunt suficient de mari formele mele de silicon de diametru 7cm?

  19. Edith le-am facut si eu astazi…ei bine nu ti-am ascultat sfatul am gustat cam mult din caramel πŸ˜€ nu am putut sa ma stapanesc(o placere vinovata), revenind la prajiturele au fost nemaipomenit de delicioase mai ales ca eu si mama suntem fani ananas. Am facut 2 portii ca una clar ca nu a fost de ajuns. Iti multumesc pentru reteta si iti doresc o duminica placuta alaturi de cei dragi!

    • Floryn, ma bucur ca le-ai incercat si ti-au placut πŸ™‚ Haha, caramelul ala da dependenta :))
      O zi frumoasa si te mai astept! πŸ™‚

  20. Anonymous says:

    As avea si eu o intrebare, pentru cate portii este reteta? As vrea sa o fac in curand, dar pentru un numar mai mare de persoane si sa vad daca le dublez sau triplez πŸ™‚

    Multumesc,

    Ioana

  21. Anonymous says:

    Buna .am dat peste reteta ,si as vrea sa o incerc si eu Θ™ dar am o nelamurire. De ce in pozele unde sunt rasturnate si gata de servire , observam o baza de textura diferita ? Ar parea o alta compozitie …
    Imi este greu sa cred ca la cuptor se separa asa datorita coacerii …

  22. Anonymous says:

    Multumesc de raspunsul promt .Si… bravo ! Nu cred ca reusesc asa si eu .
    O dupa-amiaza placuta

  23. multumesc de reteta…au iesit foarte bune ! am pus poze pe fb.

  24. Edith, ma gandeam sa fac 2 in 1 dar mi-e frica sa nu gresesc. Spune-mi, vreau sa fac muffins pufosi cu ciocolata, dar din compozitie vreau sa opresc si sa fac si cateva cu ananas. Oare merge compozitia utilizata la muffins pufosi sa o fac cu ananas? N-as face doua compozitii..

  25. Buna, Edith! Nici eu nu am gasit forme mari din silicon pentru briose.. Oare as putea folosi in schimb forme din aluminiu? Temerea mea este ca se vor lipi si nu se vor mai putea rasturna.. multumesc! O zi frumoasa!

    • Irina, daca folosesti formele acelea din folie de aluminiu sigur nu se lipesc. Depre altele nu stiu ce sa-ti spun. Cel mai sigur este sa le ungi cu putin ulei totusi.. πŸ™‚

  26. Multumesc frumos pentru raspuns! Da, la cele din folie ma refeream

  27. delicioase si tare faine!!
    esti asa creativa..felicitari!
    cu bine..si la mai multe idei…

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*