shopify site analytics
Prajitura pufoasa cu capsuni
Print Friendly
Prajitura pufoasa cu capsuni / Blat pufos, cu unt, oua, faina si lapte la care adaugam capsuni / Edith's Kitchen
Suntem in plin sezon al capsunilor, asa ca trebuie sa profitam de aroma lor.
Astazi avem prajitura pufoasa cu capsuni. Absolut minunata! Se face foarte repede si este pufoasa si delicioasa!
Poate fi pregatita cu orice fel de fructe, cirese, visine, caise, piersici…
Gasiti pe blog mai multe retete cu capsuni.
Ne trebuie:
4 oua
220 gr de unt moale
200 gr de zahar
280 gr faina
2 lingurite cu varf de praf de copt
4 linguri de lapte
un praf de sare
vanilie
300 g capsuni
– cantitati pentru o tava de  22 x 31 cm –
Cum se face:
 Se pun toate ingredientele (in afara de capsuni) in mixer si se mixeaza bine.
 Se adauga apoi capsunile taiate bucatele potrivite si se amesteca usor cu o spatula.
turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Eu am mai taiat bucataele 2 capsuni
si le-am pus deasupra, din loc in loc.
Prajitura pufoasa cu capsuni - compozitie / Edith's Kitchen
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 minute.
Lasam sa se raceasca si pudram cu zahar pudra (optional).
Feliem si servim cu multa pofta, pentru ca este de-li-cioa-sa!
Prajitura pufoasa cu capsuni / Blat pufos, cu unt, oua, faina si lapte la care adaugam capsuni / Edith's Kitchen
Enjoy!
 Prajitura pufoasa cu capsuni / Blat pufos, cu unt, oua, faina si lapte la care adaugam capsuni / Edith's Kitchen
Publicat in categoria DESERTURI
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

9 Comentarii:

  1. Nicoleta says:

    Dupa cum arată este delicios de …pufoasa. Abia aștept sa o fac si eu in week-end. Multumesc pentru reteta si felicitări pentru site.

  2. E la cuptor… Revin cu impresii…

  3. Neobisnuit de dens aluatul, dar…surprinzator de pufos rezultatul. Super si aceasta reteta. Nu mai am nici o emotie cand incerc o reteta de-a ta, toate ies exact cum trebuie. Multumim inca o data. Te pupam. Sambata faina, ca de la Arad.

    • Ane, ma bucur tare ca ti-a placut 🙂
      Asa este, daca respecti intocmai retetele, nu au cum sa nu iasa 🙂
      Te mai astept cu drag!

  4. Am mai incercat o portie si am pus doar 250g faina si 30g cacao, am omogenizat si am pus compozitia in forme de briose, am pus visine in loc de capsuni. Delicioase!

  5. Hello again
    Draga Edith am reusit sa fac și eu prăjitura cu capsuni (poftele cresc pe zi ce trece:)) și sincer am avut emoții când am văzut textura aluatului,dar am zis k asta e,nu pierd decât niște ingrediente,daaaarrrrr spre surprinderea mea prăjitura a crescut foarte frumos și e f pufoasa.
    Vroiam sa te întreb dacă as putea înlocui o parte din unt cu altceva (pt mn e un pic cam grasa(nu sunt cu mancarea/dulciurile grase….soțului meu i a plăcut foarte mult asa) și dacă as putea înlocui căpșunile cu alt fruct (afine de exemplu)
    Mulțumesc mult și sa ai spor în tot ceea ce faci (k bine ne prinde și noua)
    Pupici

    • Claudia, ma bucur tare ca ai incercat-o si ti-a placut 🙂
      De ce ai avut emotii, ai mai incercat ceva de la mine si nu ti-a iesit? 🙁
      Nu stiu cu ce ai putea sa inlocuiesti o parte din cantitatea de unt, din pacate. Insa vezi ca mai am prajituri pufoase care poate nu au atata grasime (vezi cele cu mere).
      Da, poti inlocui capsunile cu afine, zmeura, piersici, caise, prune… 🙂

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*