shopify site analytics
Prajitura cu unt de arahide si ciocolata - Edith's Kitchen
Print Friendly

prajitura-cu-unt-de-arahide

Daca va zic ca prajitura cu unt de arahide nu are faina, de niciun fel, nu o sa ma credeti, nu?

Nici mie nu mi-a venit sa cred cand am vazut prima data reteta. Am pregatit-o odata si am vazut ca iese perfect

si arata ca si cum ar avea faina in compozitie. Ca sa ma asigur ca este asa, am mai repetat-o dupa cateva zile si a iesit la fel.

Deci, nu trebuie sa ma credeti pe cuvant, incercati-o si voi ๐Ÿ˜‰

Este pufoasa, aromata, plina de ciocolata, ideala pentru iubitorii de unt de arahide.

Ne trebuie:

190 g unt de arahide

3 oua

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

cca 60 g picaturi de ciocolata

90 g zahar

vanilie

Pentru ornat (optional)

2 cubulete de ciocolata topita

– cantitati pentru o tavaย de 18 cm diametru –

Cum se face:

Mixam untul de arahide cu ouale intregi, zaharul, vanilia si bicarbonatul

compozitie-prajitura

(daca untul de arahide nu este sarat,ย adaugati si un praf de sare).

Daca untul de arahide contine si zahar, reduceti putin cantitatea de zahar adaugata.

compozitie-prajitura-1

Adaugam picaturile de ciocolata (sau ciocolata tocata grosier cu cutitul)ย si omogenizam cu o spatula.

aluat-prajitura-cu-unt-de-arahide

Turnam intr-o forma de 15-18 cm diametru si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 minute.

Daca nu aveti tava antiaderenta (sau din silicon, cum am folosit eu, tapetati baza tavii cu un cerc de hartie de copt).

prajitura-cu-unt-de-arahide-1

Lasam sa se raceasca si ornam cu ciocolata topita (optional).

prajitura-cu-unt-de-arahide-3

Buna, aromata, extrem de pufoasa.

Enjoy!

prajitura-cu-unt-de-arahide-2

Sursa reteta

Publicat in categoria DESERTURI, DESERTURI FESTIVE, RETETE LOW CARB
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

21 Comentarii:

  1. Eliza Oancea says:

    Edith, asta-i fix pe gustul meu! You’re the best! ๐Ÿ™‚

  2. Nici nu zici ca nu are faina. Trebuie incercata. ๐Ÿ™‚

  3. Te rog,unde ai gasit picaturile de ciocolata? Multumesc mult

  4. Chiar acum o am la cuptor! ๐Ÿ™‚ si … nu am mai avut rabdare si am gustat o firmitura! ๐Ÿ˜€ E delicioasฤƒ si arata nemaipomenit! Multumesc!

  5. M-ai provocat cu adevarat. Azi e duminica si nu coc dar de luni incolo nu scapa neincercata. Abia astept. Si revin cu impresii. Duminica placuta.

    • Astept impresii ๐Ÿ™‚
      Duminica frumoasa si tie!

      • Acum e la cuptor…

      • Extraordinar.! Super gust, super aspect! Multumim pentru reteta. Eu a trebuit sa o tin in cuptor mai mult de 30 de minute dar am asteptat pana a trecut testul scobitorii, am facut din prima cantitate dubla, in tava cu diametru de 24 cm, si am tinut-o in cuptor 50-55 de minute. Nimeni nu vrea sa creada ca e fara faina, dar chiar este. Asteptam cu nerabdare urmatoarea provocare. Iti dorim o primavara frumoasa!

        • Ane, ma bucur ca ti-a placut! Fiind cantitate dubla, probabil ca din cauza asta a avut nevoie de timp mai mare de coacere.
          Te mai astept si sper sa ma ridic la asteptari cu provocarile viitoare ๐Ÿ™‚

  6. Cu ce am putea inlocuit zaharul? Merge miere? Banane? Curmale? Vreau sa fac pentru pici.

    • Ralu, sincer nu stiu cum ii va schimba consistenta banana sau mierea.
      As pune miere mai degraba si vezi cum iese. In cazul asta banuiesc ca renunti si la ciocolata ๐Ÿ™‚
      Astept sa-mi spui cum a iesit ๐Ÿ™‚

  7. Multumesc! Incerc cu miere. Te anunt ce iese. Eu de regula fac untul de arahide in casa si il indulcesc cu putina miere. Iese la fel de bun ca cel din comert dar zic ca mai sanatos.
    Categoric renunt la ciocolata :).

  8. Eu am folosit-o pe post de blat la un tort, iar in loc de picaturi de ciocolata am maruntit ciocolata cu cafea. Extrem de bun! Iese un blat umed si “gras”, care nu trebuie insiropat.

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*