shopify site analytics
Prajitura cu pere (de post) - Edith's Kitchen
Print Friendly

prajitura cu pere de post

O prajitura delicioasa pe care am incercat-o acum ceva vreme si care mi-a placut tare mult.

Am plecat de la ideea prajiturii cu mere si nuci, insa am modificat-o putin.

Ce a iesit,Β nu va pot decat povesti, asa ca trebuie sa o incercati! A iesit usor umeda, ca o brownie… blonda πŸ™‚

Daca nu vreti sa iasa umeda, puneti in compozitie para tocata cuburi si nu rasa pe razatoare cumΒ am pus-o eu.

Ne trebuie:

1 pahar de zahar

1 pahar de apa

1/2 pahar de ulei

2 pahare de faina + 3 linguri

1 lingurita praf de copt

2 pere mari coapte si aromate

1/3 lingurita sare

vanilie

1/2 lingurita turmeric (optional)

ciocolata neagra – pt ornat (optional)

– cantitati pentru o tava de 22 x 32 cm –

Am folosit un pahar de 300 ml, cel din imagine.
Important este sa masurati toate ingredientele cu acelasi pahar.

pahar

Cum se face:

Cernem faina amestecata cu sarea, praful de copt si turmericul (daca folositi – pentru culoare…).

Dizolvam zaharul in apa amestecata cu ulei, pe foc, apoi adaugam vanilia, faina si omogenizam bine cu un tel.

Adaugam si o para rasa. Cum am spus, date prin razatoare, perele se fvor transforma intr-un piure, asta ducand

la obtinerea unei prajituri umede. Daca nu o doriti asa, taiati para cubulete si o adaugati in compozitie.

compozitie prajitura

Turnam compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, iar deasupra punem felii din cea de-a

doua para.

prajitura in tava

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 50 minute.

Taiem cand se raceste si ornam cu ciocolata neagra topita (optional).

Tare buna si aromata a iesit. Mi-a placut mult.

Publicat in categoria DESERTURI, RETETE DE POST
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

12 Comentarii:

  1. Laura-Monica says:

    Suna bine! πŸ™‚ Dar am si eu o intrebare: tot aud vorbindu-se de ciocolata neagra de post. Dar eu nu am gasit niciuna la raft. Mi-ai putea da vreo sugestie, te rog?

    • Laura, ce anume ingrediente contine acea ciocolata pe care o gasesti tu de spui ca nu este de post?
      Intamplator am 2 ciocolate amarui acum in casa. Iti citez ingredientele:
      1. Weinrich’s 1895 Noir – Masa de cacao, unt de cacao, zahar
      2. Heidi Dark Espresso – zahar, masa de cacao, unt de cacao, cafea macinata, emulsificator: lecitina de soia, arome: extract natural de vanile si expresso.
      Deci daca eu am doua si ambele sunt de post, sunt sigura ca sunt multe altele in magazine. Nu stiu la ce sortimente te-ai uitat tu, dar cu siguranta Heidi, probabil si Kandia si Milka varianta neagra sunt de post. Nu garantez pentru cele ieftine. Trebuie sa te uiti mai cu atentie…

  2. Laura-Monica says:

    Si eu tot Heidi servesc! πŸ™‚ Poate sunt maniaca eu, dar pe Heidi scrie ca ar putea contine urme de lapte sau ceva de genul ( ca nu mai am ambalajul :()

    • Hai maaah, ne cramponam de “urme” πŸ˜€
      Nu mai pui cioocolata deasupra atunci, daca esti asa stricta πŸ˜‰ Va fi foarte buna si asa.

  3. Laura-Monica says:

    Sunt convinsa! Merci oricum! Admir enorm munca ta! 😑

  4. Laura-Monica says:

    Nu stiu ce smiley e ala, eu am vrut sa-ti pun o inimioara! πŸ™‚

  5. arata super bine.deja mi s-a facut o pofta!cu siguranta o voi incerca!sper sa manance si printesele mele!inca o data multumim pt retetele tale minunatele cu care ne incanti in fiecare zi!o saptamana minunata iti doresc!

    • Oana, ma bucur ca iti place. Sper sa fie pe gustul tau. Te astpt cu impresii.
      O saptamana frumoasa sa ai si tu! πŸ™‚

  6. Laura-Monica says:

    Am facut prajiturica aseara! O incantare de post pentru papilele mele gustative! πŸ™‚ Am inlocuit o jumatate de pahar de faina cu fulgi de cocos. Mi-a placut mult aroma si textura umeda!

  7. Laura-Monica says:

    Era cu ‘mi-au placut’. Mai greseste omul! πŸ™‚

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*