shopify site analytics
Prajitura cu mousse de cocos si ciocolata - Edith's Kitchen
Print Friendly

prajitura-cu-mousse-de-cocos-si-ciocolata

De ce ar trebui sa facem prajituri cu crema doar de ocazii speciale? Unde scrie asta? Nicarieri! 🙂

Asa ca pe principiul: mi-e pofta de o prajitura cu mousse de cocos a aparut prajitura asta.

Buna, lejera, nu prea dulce, cu aroma de cocos, low carb, fara gluten, fara zahar. Ideala! 🙂

Eu am adaugat in mousse-ul de cocos si lapte praf de cocos pentru un plus de savoare.

Nu este obligatoriu sa adaugati lapte praf, dar va recomand sa o faceti.

Ne trebuie:

Pentru blat:

100 g unt

3-4 linguri xylitol

3 oua

vanilie, un praf de sare

100 g faina de migdale

2 linguri cu varf de cacao

1 lingurita cu varf praf de copt

Pentru mousse-ul de cocos:

400 ml lapte de cocos

2 linguri xylitol

3 linguri cu varf lapte praf de cocos (optional)

2 foi de gelatina (4 g)

ciocolata neagra pentru ornat (optional)

– cantitati pentru o tava de 20 x 25 cm –

Cum se face:

Acestea sunt cele doua ingrediente pentru mousse: laptele praf de cocos si laptele de cocos.

Este laptele de cocos cel mai bun pe care l-am incercat pana acum.

Ambele le puteti comanda pe adiograsime.ro.

lapte-praf-de-cocos

 Mixam untul (aflat la temperatura camerei) cu sare si xylitol cca 1 minut, apoi adaugam ouale

pe rand, mixand dupa fiecare. Adaugam faina de migdale amestecata in prealabil cu praful de copt

si cacaoa si omogenizam compozitia cu o spatula. Punem compozitia intr-o tava cu hartie de copt pe fund si unsa

cu ulei pe hartie si pereti (se desprinde hartia mai repede asa) si coacem la cuptorul preincalzit

la 180 C pentru 20 minute. O lasam sa se raceasca in tava 15 minute, apoi, o scoatem din tava si cu

atentie desprindem hartia de copt de la baza prajturii. Punem blatul inapoi in tava si il lasam sa

se raceasca complet pana preparam mousse-ul de cocos.

Mixam laptele de cocos (bine racit) cu xylitol cca 2 minute la viteza mare (daca cutia de lapte are mult lichid apos,

mai aruncati din el). Dupa cele 2 minute, adaugam laptele praf si mixam din nou pana la omogenizare.

Inmuiem foile de gelatina in apa rece pt 5 minute si apoi le dizolvam in 2 linguri de apa fierbinte,

;e punem peste laptele de cocos si omogenizam incet cu o spatula.

Dam crema la frigider cca 20-30 minute pentru a se intari putin si apoi o intindem in strat uniform peste blat.

Dam la frigider minim 2 ore inainte de a o servi. Ornam (sau nu) cu ciocolata neagra topita deasupra.

prajitura-cu-mousse-de-cocos-si-ciocolata-1

Enjoy the goooood cake! 🙂

prajitura-cu-mousse-de-cocos-si-ciocolata-2

Publicat in categoria DESERTURI, DESERTURI FESTIVE, RETETE LOW CARB
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

4 Comentarii:

  1. Doamne, cum arata !!!!!!

  2. oooo..ce minunatie!
    Eu am terminat faina de migdale la tortul cu rom si cacao, care a iesit exceptional 🙂
    As incerca insa reteta..oare pot inlocui cu faina alba?..cam cate grame?

    Corina

    • Corina, nu am incercat decat asa. Eu zic sa astepti, nu stiu sa-ti spun o cantitate si sa-ti garantez ca va iesi… Incearca cu 100-120 g, dar nu garantez. 🙂 Sau da o fuga la Kaufland, eu de acolo iau migdale macinate. ;_
      Ma bucur ca ti-a placut tortul cu rom si cacao 🙂

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*