prajitura cu fulgi de ovaz 1 - Prajitura cu fulgi de ovaz

Vine weekendul, asa ca vin din nou cu ceva dulce: prajitura cu fulgi de ovaz. Bun si rapid, asa cum v-am obisnuit,

ca tuturor ne place asa, nu? 🙂 Prajiturica asta seamana mai mult cu… un baton de cereale cumva.

Daca o faceti intr-o tava cu vreo 1-2 cm mai mare, va iesi delicios de crocanta.

Chiar si asa se “crocanteste” daca o pastrati ne acoperita. Pe zi ce trece este si mai buna 🙂

Ne trebuie:

230 g unt (la temperatura camerei)

1/2 lingurita sare

150 g zahar brun

vanilie

85 g fulgi de ovaz macinati

1/4 lingurita bicarbonat de sodiu

200 g faina

– cantitati pentru o tava de 20 x 25 cm –

Cum se face:

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu sarea, zaharul si vanilia.

Eu am folosit zahar brut, acesta din poza. Din cauza asta a iesit mai inchisa la culoare, dar zic eu, cu un gust mai bun.

zahar brut - Prajitura cu fulgi de ovaz

Macinam fulgii in robotul de bucatarie, ii amestecam cu faina si bicarbonatul

si amestecam totul cu untul mixat mai devreme. Omogenizam bine.

Punem strat uniform in tava unsa cu ulei, presam bine cu paleta sau cu mana pentru a obtine un strat compact si uniform.

Daca folosit o tava cu 1-2 cm mai mare, nu va speriati ca stratul va fi subtire, ea creste usor la copt.

aluat prajitura - Prajitura cu fulgi de ovaz

Coacem la cuptorul preincalzit la 150 C pentru cca 35-40 minute.

O lasam 5 minute in tava sa se raceasca, apoi o portionam cat este calda.

Pastrata neacoperita va deveni crocanta. Daca o coaceti intr-o tava putin mai mare, va fi crocanta inca

de cand se va raci.

Tare buna este!

Enjoy!

prajitura cu fulgi de ovaz - Prajitura cu fulgi de ovaz

Sursa