prajitura cu nuci si cafea 2 - Prajitura cu cafea si nuca (de post)

Inca suntem in post, asa ca ai vin cu o idee de desert de post: prajitura cu cafea si nuca.

De saptamana viitoare o sa vin cu ceva propuneri pentru aperitive si dulciuri pentru masa de Paste.

Prajitura de astazi este buna si aromata, ideala a fi consumata cu un pahar de lapte de caju.

Daca vreti, puteti adauga mai mult ulei in compozitie, asa nu va iesi prea uscata.

Ne trebuie:

250 ml cafea preparata (fara zat)

320 g faina

220 g zahar

1 lingurita bicarbonat de sodiu

2 linguri miere

6 linguri ulei

un praf de sare

70 g nuci

100 g stafide

1 lingurita rasa cafea macinata

vanilie

1 lingurita lapte praf de soia (optional, pentru ornat)

– cantitati pentru o tava de 20 x 25 cm –

Cum se face:

Preparam cafeaua si o strecuram intr-un bol incapator. Adaugam zaharul si mierea si amestecam pana

se dizolva. Adaugam nucile, stafidele, bicarbonatul, cafeaua macinata, uleiul, vanilia si faina.

Omogenizam bine cu un tel.

compozitie prajitura 1 - Prajitura cu cafea si nuca (de post)

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

prajitura in tava 1 - Prajitura cu cafea si nuca (de post)

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 40 minute.

O portionam cand se raceste. Optional, o putem orna cu lapte praf de soia (se gaseste la plafar)

in care am pus putina vanilie, putin zahar si putina apa cat sa obtinem o consistenta ca de ciocolata topita.

Enjoy!

prajitura cu nuci si cafea 1 1 - Prajitura cu cafea si nuca (de post)