shopify site analytics
Prajitura cu ananas
Print Friendly

Prajitura cu ananas / / Edith's Kitchen

Astazi aprindem cuptorul, dar numai pentru 40 de minute, promit.

Avem o prajitura cu ananas, rapida si delicioasa. Puteti folosi orice alte fructe preferati,

merge de minune si cu unele acrisoare, cu visine, mere, pere, poate afine.

Sa-mi dati de stire ce combinatii ati incercat. 🙂

Ne trebuie:

150 g faina

100 g zahar

1 lingurita praf de copt

un praf de sare

100 ml lapte

2 oua

60 g ulei

vanilie

1 cutie de ananas Sun Food

Pentru topping:

80 g zahar

80 g unt

1 ou

– cantitati pentru o tava de 20-21 cm –

Ca de fiecare data, am apelat la marca mea preferata de conserve.

Am folosit Ananas in sirop slab indulcit de la Sun Food – conserve 100% sanatoase

Cum se face:

Amestecam intr-un bol faina, zaharul, praful de copt si sarea.

Intr-un bol mai mic batem usor ouale cu furculita la care adaugam laptele, uleiul si vanilia.

Omogenizam si adaugam compozitia peste amestecul de faina.

Turnam compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.

Deasupra punem cuburi de ananas, pe toata suprafata.

prajitura-cu-ananas-in-tava-1

Coacem 30 de minute la cuptorul preincalzit la 180 C.

Pregatim toppingul: amestecam untul topit, oul si zaharul si batem totul cu o furculita.

Dupa cele 30 de minute de copt, scoatem prajitura de la cuptor si o intepam cu cutitul de 5-6 ori.

Turnam deasupra toppingul si punem din nou tava la cuptor si coacem inca 10-12 minute.

prajitura-cu-ananas-in-tava

O scoatem din tava cand se raceste. Servim rece. Puteti adauga frisca neindulcita.

Yum!

Prajitura cu ananas / / Edith's Kitchen

Enjoy!

Prajitura cu ananas / / Edith's Kitchen

Publicat in categoria DESERTURI, PROMO-POST
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

10 Comentarii:

  1. Din nou un preparat excelent. Felicitari! Am facut ca si tine prajitura cu ananas pentru ca asa fac de obicei, incerc exact cum scrii tu si abia apoi incerc variante. Cred ca as incerca o portie cu visine, sunt faviritele mele. As fi vrut sa vad si o paza din sectiune, mie mi-a iesit destul de ingusta, foarte pufoasa chiar daca tava a fost asemanatoare ca dimensiune. Poate incerc portie dubla data viitoare. Multumim inca o data. Noapte buna!

    • Ane, ma bucur ca ti-a placut 🙂
      Nu a fost prea inalta, undeva la 3,5-4 cm din cate imi amintesc (e facuta acum cateva luni). Se apropie mai mult de tarta ca inaltime…
      Cu visine sigur e minunata! Te mai astept!

  2. Varianta mea a fost chiar mai putin inalta, tava are suprafata ceva mai mare asa ca am pierdut din inaltime dar nu din gust. Multumesc!

  3. Foarte buna si extrem de rapidă. Cred că am folosit o tava puțin mai mică pt ca toppingul mi s,-a părut cam mult. O voi repeta cu vișine, zmeură, prune. Am facut-o cu ananas proaspăt. Foarte buna!!!

    • Daca tava a fost mai mica, asa este, toppingul este multice.
      Una peste alta, ma bucur ca ti-a placut 🙂

  4. Am incercat-o cu piersici si am folosit un amestec de zahar tos cu zahar brun. Delicioasa!
    O sa o incerc si cu smochine proaspete.

  5. Am încercat aseară rețeta aceasta și a ieșit mega gustoasă. Blatul foarte pufos și toppingul extrem de bun. Îmi pare rău că nu am făcut două prăjituri. Mă bucur mult că nu am avut probleme cu aluatul și s-a copt în mijloc. Numai cuvinte de laudă. Mulțumesc mult pentru rețetă, abia aștept să o fac din nou.

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*