shopify site analytics
Prajitura cu afine - Edith's Kitchen
Print Friendly

prajitura-cu-afine-2

Acum ca putem aprinde cuptorul fara nicio problema, putem trece la bunatati mai mult sau mai putin tomnatice.

Am revenit din concediu (da, abia acum…), ca de fiecare data fara prea mult  chef de gatit,

asa ca va arat prajiturica asta pe care am pregatit-o inainte sa plec: prajtura cu afine low carb,

fara gluten, fara zahar, fara faina de grau.

Ne trebuie:

110 g faina de cocos

3 oua

cca 50 ml lapte cocos sau migdale

2 lingurite suc de lamaie

coaja de la o lamaie mica

un praf de sare

vanilie

4 linguri unt de cocos topit

4 linguri xylitol

1/2 lingurita bicarbonat stind cu 1 lg otet

cca 60 g afine

Pt glazura:

3 linguri ulei de cocos topit

1 lingura lapte de cocos (sau de migdale)

1 lingura zeama de lamaie

2 linguri indulcitor

– cantitati pentru o tava de 20 cm diametru –

Cum se face:

Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand apoi treptat xylitolul pana obtinem o spuma tare.

Amestecam galbenusurile cu laptele, sucul si coaja de lamaie, untul de cocos topit si vanilia

si adaugam peste ele bicarbonatul stins cu otet si albusurile batute spuma, in doua transe.

Omigenizam cu o spatula si apoi adaugam faina de cocos. Omogenizam bine.

Vom obtine o compozite densa.

Punem compozitia intr-o tava unsa cu unt/ulei, o nivelam bine cu o spatula sau lingura si afundam in aluat din loc in loc afinele.

prajitura-cu-afine-inainte-de-coacere

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30 minute.

Lasam sa se raceasca si preparam glazura: amestecam toate ingredientele si turnam cu lingura deasupra pdajiturii racite.

prajitura-cu-afine1

Feliem si servim cu pofta. Eu am mancat si cu putina frisca deasupra. Delicioasa!

prajitura-cu-afine

Enjoy!

prajitura-cu-afine-3

Publicat in categoria DESERTURI, RETETE LOW CARB
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

4 Comentarii:

  1. Buna ziua,cantitatea de lapte este corecta ? Doar 50 ml.? Multumesc anticipat ptr. raspuns.

  2. Bună seara,

    Probabil ai aflat deja, dar îți spun și eu: cred că de poftă ai mâncat un “r” din Prăjitură, devenind Păjitură :D. E valabil și pentru titlu dar și pentru link.

    Numai bine!

Adauga comentariu